Hoe Erik en Gerda het regelen

Overlijdens­risico­verzekering

 

"Onze kinderen moeten altijd kunnen blijven sporten"

Maak kennis met Erik (40) en Gerda Bakker (38). Ze wonen samen met hun drie kinderen Sanne, Maarten en Kim in een leuk nieuwbouwhuis in Arnhem. De hele familie is gek op sporten. Elk weekend zijn ze op het hockeyveld te vinden en ook hun vakanties staan in het teken van sport.

"Absoluut een zorg minder"
Erik vertelt: "We hebben het als gezin goed voor elkaar. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt. Ik moet er niet aan denken, maar wat als Gerda of mijzelf iets overkomt? We werden aan het denken gezet toen Gerda haar zus vorig jaar flink ziek was. Het leven van haar zus stond even helemaal op z'n kop. Dat zette ons tot nadenken. We hebben eens uitgerekend wat de financiële gevolgen zouden zijn en die waren niet mis. De hypotheek hadden we al verzekerd. Maar hoe zit het met de auto die nog afbetaald moet worden, sparen voor de studie van de kinderen, geld voor hockey, onze vakanties? Die kosten kun je in je eentje moeilijk allemaal opbrengen. En hoe moet het dan verder?"

Gerda: "Ik vind het een hele geruststelling dat we een overlijdens­risico­verzekering hebben afgesloten. Het is een zorg minder voor ons."

Erik: "We zijn beiden apart verzekerd, Gerda en ik. Want ook nadat een van ons overlijdt, moet de rest van het gezin zonder financiële zorgen verder kunnen."

De voordelen voor Erik en Gerda

  • Er is geld voor de studie van de kinderen
  • Sport en vakanties kunnen blijven doorgaan

Hoe hebben Erik en Gerda het geregeld?
Looptijd
Erik en Gerda kiezen voor een wat langere looptijd. Omdat de kinderen tegen die tijd het huis uit zijn, worden de kosten lager en hebben ze deze verzekering misschien niet meer nodig.

Gekozen verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gekozen uitkeringsvorm
Lineair dalend

Erik: "We kozen voor dit bedrag zodat er geen zorgen zijn over de studiekosten van de kinderen, sport en de uitvaart."

De gemiddelde maandpremie die Erik en Gerda betalen:
€ 6,70 per persoon

Bovenstaande premie is een voorbeeld. Weten wat uw premie is?
Dat kunt u hier eenvoudig berekenen.