Hoe Erik en Gerda het regelen

Overlijdens­risico­verzekering

 

"Onze kinderen moeten altijd kunnen blijven sporten"

Maak kennis met Erik (40) en Gerda Bakker (38). Ze wonen samen met hun drie kinderen Sanne, Maarten en Kim in een leuk nieuwbouwhuis in Arnhem. De hele familie is gek op sporten. Elk weekend zijn ze op het hockeyveld te vinden en ook hun vakanties staan in het teken van sport.

"Absoluut een zorg minder"
Erik vertelt: "We hebben het als gezin goed voor elkaar. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt. Ik moet er niet aan denken, maar wat als Gerda of mijzelf iets overkomt? We werden aan het denken gezet toen Gerda haar zus vorig jaar flink ziek was. Het leven van haar zus stond even helemaal op z'n kop. Dat zette ons tot nadenken. We hebben eens uitgerekend wat de financiële gevolgen zouden zijn en die waren niet mis. De hypotheek hadden we al verzekerd. Maar hoe zit het met de auto die nog afbetaald moet worden, sparen voor de studie van de kinderen, geld voor hockey, onze vakanties? Die kosten kun je in je eentje moeilijk allemaal opbrengen. En hoe moet het dan verder?"

Gerda: "Ik vind het een hele geruststelling dat we een overlijdens­risico­verzekering hebben afgesloten. Het is een zorg minder voor ons."

Erik: "We zijn beiden apart verzekerd, Gerda en ik. Want ook nadat een van ons overlijdt, moet de rest van het gezin zonder financiële zorgen verder kunnen. Je weet nooit wat de situatie op dat moment is. Is de verzekering tegen die tijd niet meer nodig als één van ons beiden overlijdt? Dan kan de overlijdens­risico­verzekering voor de achterblijvende partner altijd worden opgezegd. Het is een fijn idee dat die keuze er dan nog is. Wanneer we hadden gekozen voor 1 verzekering waarop we allebei verzekerd zijn, dan stopt de verzekering automatisch na het overlijden van 1 van ons beiden.”

Erik en Gerda kiezen voor een wat langere looptijd van 35 jaar. Omdat hun kinderen tegen die tijd het huis uit zijn, worden de kosten lager en hebben ze deze verzekering misschien niet meer nodig. Ze vinden het prettig om nu een lagere premie te betalen. En willen elke maand alleen betalen voor het risico dat ze lopen. Daarom kozen ze voor een lineair dalende verzekering. Erik: "We kozen voor dit bedrag van € 100.000,- zodat er geen zorgen zijn over de studiekosten van de kinderen, sport en de uitvaart."

Onderstaande premie is een voorbeeld. Weten wat uw premie is?
Dat kunt u hier eenvoudig berekenen.

De verzekeringen van Erik en Gerda

Verzekerd bedrag Erik € 100.000
Verzekerd bedrag Gerda € 100.000
Vorm Lineair dalend
Looptijd 35 jaar
Aantal levens 2 x 1 verzekering
Premievorm Variabel
Gemiddelde premie Erik € 6,65
Gemiddelde premie Gerda € 5,62