Zo regelen Liesbeth en Sandra hun ORV

“We kozen om ons samen te verzekeren op 1 polis”

Maak kennis met Liesbeth (42) en Sandra (46). Het stel is al 10 jaar samen en woont in een nieuwbouwwoning in Haarlem.

"Voor altijd in ons droomhuis”

Liesbeth vertelt: "Sandra en ik ontmoetten elkaar tijdens onze studie in Amsterdam. Al snel raakten we verliefd en verhuisde ik naar Sandra’s huur­appartement. Pas geleden kochten we eindelijk ons droomhuis; een nieuw­bouw­woning in Haarlem.

Sandra: “Omdat we niet getrouwd zijn, vinden we het extra belangrijk om alles goed te regelen. Daarom hebben we een overlijdens­risico­verzekering bij Centraal Beheer afgesloten. De overlijdens­risico­verzekering keert een bedrag uit aan Liesbeth als ik overlijd. Of andersom.

Liesbeth: "Het is een geruststelling dat we ons geen zorgen hoeven te maken om de hypotheek. Een overlijden is al verdrietig genoeg. We willen de ander dan niet belasten met extra stress of geldzorgen.."

Sandra: "We zijn bewust samen verzekerd op 1 polis. Voor ons is het voldoende als de hypotheek voor een groot deel afgelost kan worden als 1 van ons overlijdt. Zo kan de ander in ons huis blijven wonen. Omdat we een annuïteiten­hypotheek hebben, wordt onze hypotheek­schuld steeds minder. Daarom hebben we ook gekozen voor een annuïtair dalende overlijdens­risico­verzekering. 

We weten nog niet zeker of we de verzekering 20 jaar laten lopen. Mogelijk komt er al eerder geld beschikbaar uit een erfenis. In dat geval lossen we daar onze hypotheek mee af. Een overlijdens­risico­verzekering is dan niet meer nodig. Daarom kozen we voor een variabele premie. Stoppen we de verzekering eerder? Dan hebben we bij deze premievorm alleen betaald voor het risico dat we hebben gelopen. Dat vinden we een fijn idee.”

De verzekering van Liesbeth en Sandra

Verzekerd bedrag op het leven van Liesbeth € 200.000,-
Verzekerd bedrag op het leven van Sandra € 200.000,-
Vorm Annuïteiten dalend 4,1%
Looptijd 20 jaar
Aantal levens 2 levens op 1 verzekering
Premievorm Variabel
Gemiddelde premie € 23,56

Bereken zelf uw premie

Weten wat uw premie is? U berekent het in 2 minuten met onze handige rekenhulp.