Vakantie
Vakantie

Skipistes: voor elke skiër een kleur

Ik ga voor het eerst skiën. Een flitsend skipak heb ik al in huis. Maar ik vrees dat mijn afdalingen minder flitsend zullen zijn. Gelukkig heeft elke soort skipiste een kleur. Weet u al welke piste u kiest? Doe de kleurentest!

  • 9 feb 2018
  • 2 minuten
  • 0

Groene pistes zijn de makkelijkste pistes

De groene pistes zijn vlak en ideaal voor beginners. Toch is dit niet in elk wintersportland hetzelfde. In Oostenrijk, Duitsland en Italië zijn er geen groene pistes. In die landen is de makkelijkste piste blauw. 

De blauwe skipistes zijn iets moeilijker dan de groene

De blauwe pistes zijn ook prima voor beginners. Blauwe pistes zijn net als groene pistes niet steil. U zult niet snel verrassingen onderweg tegenkomen.

De rode piste: het begin van het serieuze werk

Een rode skipiste heeft veel steile hellingen. Bent u een ervaren skiër? Dan kunt u via rode skipistes leuke afdalingen maken.

De zwarte skipiste: de moeilijkste van allemaal

Ik blijf uit de buurt! Want de zwarte piste is voor de echte topper. Onderweg naar beneden komt u steile hellingen en scherpe bochten tegen. Vaak gaan er ook smalle paadjes door bossen. 

Hé, een gele route!

Komt u als skiër terecht op een gele route? Dan zult u snel zien dat u veel harder gaat dan de anderen. Waarom? Nou, de gele route is alleen voor langlaufers. Wegwezen, dus!

Laatste artikelen

vrienden op een festival

Festivaltips: de do’s en don’ts

Lees meer
Kind met regenlaarzen en regenpak aan staat in noodweer

Noodweer op de camping. Wat kunt u doen?

Lees meer
Familie op de camping

Stop onze Reisverzekering in uw koffer

Lees meer

Er zijn kinderpistes

Gaat u met kleine kinderen op wintersport? Dan gaan zij met een skiklasje oefenen op de speciale babypistes of kinderweides. Vaak is dit een grote sneeuwweide waar kinderen rustig en veilig kunnen leren skiën.

Nog meer over wintersport

Naast de kleuren van de skipistes zijn er nog veel meer nuttige en leuke dingen over wintersport te vinden. Ik googel me suf om goed voorbereid aan de afdaling te beginnen. Ik deel mijn tips en weetjes graag met u: lees ook mijn artikelen ‘Veilig met de skilift’ en ‘Eetbare wintersporttermen’.