Skilift boven skipistes

Skipistes: voor elke skiër een kleur

Makkelijk, minder makkelijk, moeilijk, moeilijkst. Dat betekenen de skipistekleuren groen, blauw, rood en zwart. Maar waar vindt u ze? En hoeveel graden zijn ze nu eigenlijk?

Vakantie 9 feb 2018 2 minuten

Groene pistes zijn de makkelijkste pistes

De groene pistes zijn vlak en ideaal voor beginners. Groene pistes zijn bijna nooit steiler dan 10°. Toch is dit niet in elk wintersportland hetzelfde. In Oostenrijk, Duitsland en Italië zijn er bijvoorbeeld geen groene pistes. In die landen is de makkelijkste piste blauw.

De blauwe skipistes zijn iets moeilijker dan de groene

De blauwe pistes zijn ook prima voor beginners. Blauwe pistes zijn net als groene pistes niet heel steil. U kunt hellingen van ongeveer 10° tot 25° verwachten.

De rode piste: het begin van het serieuze werk

Een rode skipiste heeft veel steile hellingen. U kunt hellingen tot ongeveer 35° tegenkomen. Bent u een ervaren skiër? Dan kunt u via rode skipistes leuke afdalingen maken.

De zwarte skipiste: de moeilijkste van allemaal

De zwarte piste is voor de echte topper avonturiers. Onderweg naar beneden komt u steile hellingen en scherpe bochten tegen. Vaak gaan er ook smalle paadjes door bossen. De hellingen zijn vaak steiler dan 35°.

Hé, een gele route!

Komt u als skiër terecht op een gele route? Dan zult u snel zien dat u veel harder gaat dan de anderen. Waarom? De gele route is alleen voor langlaufers.

Er zijn kinderpistes

Gaat u met kleine kinderen op wintersport? Dan gaan zij met een skiklasje oefenen op de speciale babypistes of kinderweides. Vaak is dit een grote sneeuwweide waar kinderen rustig en veilig kunnen leren skiën.

Nog meer over wintersport

Naast de kleuren van de skipistes zijn er nog veel meer nuttige en leuke dingen over wintersport te vinden. Lees ook: 'Veilig met de skilift' en 'Eetbare wintersporttermen'.