Archief
Archief

Hoe voorkomt u wateroverlast in uw straat?

Tegenwoordig zijn er steeds vaker hevige regenbuien. Grote kans dat ook uw straat weleens blank staat. Heel vervelend. Maar weet u dat u met een paar eenvoudige tips verdere wateroverlast in uw straat kunt voorkomen?

  • 28 feb 2018
  • 2 minuten
  • 0

Houd de straatputten schoon

De putten in de straat zorgen ervoor dat regenwater het riool instroomt. Dus: niet alleen uw eigen straatje schoonvegen! Gewoon even met uw bezem die bladeren en andere rotzooi voor de putten wegvegen. Dat voorkomt veel ellende.

Vaak wateroverlast? Geef het door!

Ziet u na elke regenbui op dezelfde plekken grote plassen in uw straat? Dat betekent vaak dat de straat is verzakt. Of de straatput is verstopt. Meld dit op meldpuntwater.nl. Stuur een foto van de wateroverlast mee. De gemeente kan dan duidelijk zien waar het probleem zit.

Maak geen golven

Staat de hele straat onder water? En moet u toch met uw auto weg? Rijd dan langzaam door uw straat. Dit voorkomt dat het water de huizen in stroomt.

Laatste artikelen

Stuur en dashboard

Weet u wat die dashboardlampjes betekenen?

Lees meer
Een tuin met groene planten

Wateroverlast: hoe gaat Amsterdam ermee om?

Lees meer

Gezellig met geveltuintje

Wist u dat een geveltuintje wateroverlast in uw huis voorkomt? Een geveltuintje kunt u eenvoudig zelf maken. Haal een rij tegels langs de gevel van uw huis weg. Leuke plantjes of bloemen erin. Klaar! Het regenwater stroomt dan makkelijker in de bodem. En het staat gezellig! Vraag wel eerst bij uw gemeente of u een geveltuintje mag maken.