Koningsdag aan de gracht

Hoe verkoopt u uw spullen op de vrijmarkt?

Op Koningsdag kleurt ons land weer oranje. We happen massaal naar koek. Of zitten gezellig met een oranje tompouce voor de tv. En natuurlijk halen we alle rommel van zolder voor de vrijmarkt! Lees onze tips voor een goede verkoopdag.

Archief 12 mrt 2018 3 minuten

Iedereen mag verkopen

Op Koningsdag is er geen vergunning nodig om spulletjes op straat te verkopen. Zo ontstonden de traditionele vrijmarkten. Eerst was het alleen in de grote steden. Maar tegenwoordig zijn er op Koningsdag overal vrijmarkten.

De verkoop levert veel op

Wist u dat een gemiddelde straatverkoper zo’n € 90,- op Koningsdag verdient? Kinderen kunnen op die manier snel hun spaarpot vullen. Of u gaat zelf met een kleedje zitten en verdient in korte tijd een leuk etentje bij elkaar. En het ruimt zo lekker op. U krijgt ineens weer alle ruimte op zolder!

Lang leve de vrijmarkt!

5 tips voor een succesvolle verkoop

Een mooi aangeklede kraam valt op. Dus ga lekker aan de slag met slingers, vlaggetjes en ballonnen. En vergeet natuurlijk uzelf niet! Zet een grappige hoed op. En duik eens in uw kledingkast voor oranje kleding.
Heeft u veel kleine prullen die u wilt verkopen? Maak dan een grabbelton. Maak kleurrijke pakjes en laat bezoekers grabbelen voor een klein bedrag. Vooral kinderen vinden dit heel leuk!
Doe net als de groenteboer op de markt en prijs uw spullen aan. Schreeuw er lekker op los! Of maak grappige rijmpjes of zing leuke teksten over de spullen die u verkoopt. En wie weet: misschien wordt u ontdekt als het nieuwe zangtalent van Nederland!
Wist u dat de verkoop van tompoucen tijdens Koningsdag stijgt met 600%?! Bepaal daarom van tevoren wat u gaat verkopen. Is er veel belangstelling voor? Verkoopt u spullen die niemand anders verkoopt? Dan is succes verzekerd!
Wilt u geen spullen verkopen? Gooi dan uzelf in de strijd! Speel ‘de levende jukebox’: voor geld een liedje op verzoek zingen. Of verkleed uzelf als een bekend persoon en ga voor geld op de foto. Of wat dacht u van liefdesbrieven op verzoek schrijven? Wie weet maakt u Koningsdag voor iemand anders wel erg bijzonder!

Verzeker uw mooie spullen

Heeft u geen rommel op zolder? En alleen maar mooie spullen in huis? Dan heeft u niets te verkopen. Maar wel iets te verzekeren. Voor als er toch iets mis gaat. Uw spullen in huis en tuin verzekert u met de Inboedelverzekering van Centraal Beheer.

Doe 27 april iets anders

Geen zin in drukte? Ga lekker naar het bos. Of duik met een oranje tompouce achter uw laptop en lees meer over de geschiedenis van Koningsdag. Of over hoe andere landen de verjaardag van hun vorst vieren.