Geldzaken
Geldzaken

Waar of niet waar: NHG betaalt de restschuld

U heeft een hypotheek en wordt werkloos. Dan kunt u de maandelijkse kosten niet meer betalen. Heeft u dan iets aan Nationale Hypotheekgarantie (NHG)? En betaalt NHG dan de restschuld?

  • 9 aug 2017
  • 2 minuten
  • 0

Financiële problemen?

Als u buiten uw schuld in de financiële problemen raakt, kan NHG u helpen. Heeft u minder inkomen door bijvoorbeeld werkloosheid? Dan overlegt uw geldverstrekker met NHG om uw woonlasten tijdelijk te verlagen. Moet u toch uw huis verkopen? En blijft er een schuld over? Dan helpt de NHG u door deze schuld geheel of gedeeltelijk te betalen. Voor de geldverstrekker is dat een extra zekerheid. En daarom krijgt u een hypotheek met een lagere rente. Vaak scheelt dat zo’n 0,8 tot 1%.

NHG de belangrijkste voorwaarden

  • U moet NHG bij de start van uw hypotheek afsluiten.
  • De koopsom van uw woning mag maximaal € 231.132,- zijn.
  • De maximale hypotheek is € 245.000,-
  • U mag uw woning niet verhuren. Laat dit bij aankoop van uw huis opnemen in het taxatierapport.
  • Bij nieuwbouw heeft u een waarborgcertificaat van de Stichting GarantieWoning nodig.

Laatste artikelen

Beleggen is makkelijker dan u denkt

Beleggen is makkelijker dan u denkt

Lees meer
Vrouw in een koffietentje met haar tablet

Tips voor het aanvragen van een sabbatical

Lees meer
Vrouw tussen verhuisdozen kijkt op mobiel

3 manieren om uw hypotheek af te sluiten

Lees meer

Hoger hypotheekbedrag

Voor NHG betaalt u 1 % van het totale hypotheekbedrag. De kosten kunt u meenemen in uw hypotheek. Daardoor wordt het hypotheekbedrag iets hoger. Voor een hypotheek van € 200.000,- betaalt u € 2.000,- aan NHG. Als dit een renteverlaging van 0,8 % oplevert, heeft u dit bedrag na 1 jaar en 3 maanden terugverdiend.

Zelf regelen

Uw geldverstrekker kan NHG voor u afsluiten bij de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Vraag hierom bij uw adviseur. NHG betaalt dus in sommige gevallen de restschuld. Maar alleen u buiten uw schuld om in de problemen bent gekomen. En als uw hypotheek aan alle voorwaarden van NHG voldoet.