5 tips en weetjes

Zo houdt u het veilig voor de kids!

Gaat u met uw gezin voor het eerst op wintersport? Neem dan vóór uw vakantie met z’n allen een paar lessen in een overdekte skibaan in Nederland. Zo leren uw kinderen spelenderwijs de algemene basisregels. Bijkomend voordeel: iedereen komt alvast een beetje in de wintersportstemming!
Het is belangrijk dat uw kinderen de skilessen en aanwijzingen van de leraar begrijpen. De meeste skiklasjes in de bekende wintersportgebieden hebben Nederlands sprekende leraren in dienst. 
Hoofdwonden zijn 1 van de meest voorkomende ongevallen tijdens wintersport. Laat uw kinderen daarom altijd een helm dragen. In de meeste wintersportlanden is het ook verplicht dat kinderen een helm dragen. 
Te krappe skischoenen. Dat is niet fijn. Het kan zelfs gevaarlijk zijn. U heeft minder grip als uw schoenen niet goed zitten. Skies en skischoenen kunt u voor uw kinderen ook beter huren dan kopen. Ze zijn er namelijk zo weer uitgegroeid. Als u huurt, kunt u er ieder jaar voor zorgen dat het goed past. Trek uw kinderen ook niet te warme kleding aan. Zorg voor laagjes, die gedurende de dag uit kunnen. Een handige regel: kleed u kinderen niet dikker aan dan uzelf.
Help, waar is mijn kind! De grootste nachtmerrie van iedere ouder tijdens een vakantie. Zorg daarom dat ze uw gegevens altijd bij zich hebben. Bijvoorbeeld een naamplaatje aan een ketting, of uw gegevens met watervaste stift op de arm of in de kleding schrijven.