Vader en kind op wintersport

Zo gaat uw kind veilig de piste op

Gezellig met uw gezin op wintersport. Lekker sportief bezig zijn. Hoe stuurt u uw kinderen veilig de piste op?

Vakantie 18 dec 2019 3 minuten

Loslaten is soms moeilijk

Kinderen gaan tijdens wintersport meestal lekker hun eigen gang. In hun eigen skiklasje, gezellig samen met andere leeftijdsgenootjes. Loslaten, dus. Hoe moeilijk u dat als ouder ook vindt.

Goede voorbereiding helpt

Alvast gezellig samen praten over de wintersport. Voor uw kinderen is het ook reuze spannend. Vooral als ze voor het eerst meegaan. Wat kunnen ze verwachten? Hoe ziet zo’n piste eruit? Onze 5 tips helpen u daarbij!

5 tips en weetjes

Zo houdt u het veilig voor de kids!

Gaat u met uw gezin voor het eerst op wintersport? Neem dan vóór uw vakantie met z’n allen een paar lessen in een overdekte skibaan in Nederland. Zo leren uw kinderen spelenderwijs de algemene basisregels. Bijkomend voordeel: iedereen komt alvast een beetje in de wintersportstemming!
Het is belangrijk dat uw kinderen de skilessen en aanwijzingen van de leraar begrijpen. De meeste skiklasjes in de bekende wintersportgebieden hebben Nederlands sprekende leraren in dienst. 
Hoofdwonden zijn 1 van de meest voorkomende ongevallen tijdens wintersport. Laat uw kinderen daarom altijd een helm dragen. In de meeste wintersportlanden is het ook verplicht dat kinderen een helm dragen. 
Te krappe skischoenen. Dat is niet fijn. Het kan zelfs gevaarlijk zijn. U heeft minder grip als uw schoenen niet goed zitten. Skies en skischoenen kunt u voor uw kinderen ook beter huren dan kopen. Ze zijn er namelijk zo weer uitgegroeid. Als u huurt, kunt u er ieder jaar voor zorgen dat het goed past. Trek uw kinderen ook niet te warme kleding aan. Zorg voor laagjes, die gedurende de dag uit kunnen. Een handige regel: kleed u kinderen niet dikker aan dan uzelf.
Help, waar is mijn kind! De grootste nachtmerrie van iedere ouder tijdens een vakantie. Zorg daarom dat ze uw gegevens altijd bij zich hebben. Bijvoorbeeld een naamplaatje aan een ketting, of uw gegevens met watervaste stift op de arm of in de kleding schrijven.