Opdrachten binnenhalen

Opdrachten binnen­halen als ondernemer

Wist u dat er talloze manieren zijn om aan werk te komen als ondernemer? 4 tips die u helpen bij het vinden van extra klussen en nieuwe opdrachtgevers.

Ondernemen 4 jun 2020 5 minuten

4 tips om aan nieuwe klussen te komen

Als u als ondernemer marketing op de juiste manier inzet voor uw bedrijf, kunnen klanten u veel beter vinden. Google is daarbij uw grootste vriend. Heeft u niet of nauwelijks kennis van e-marketing? Er worden veel e-magazines en nieuwsbrieven gemaakt waarin experts gratis informatie weggeven.
U hoeft niet alles voor geld te doen. Bij een nieuwe dienst in de markt zetten, moet er draagvlak gecreëerd worden. Daarom kunt u uw diensten kosteloos aanbieden bij een aantal organisaties. Dat levert weliswaar geen geld op, maar wél nieuwe contacten. Zij hebben ieder weer een eigen netwerk. Zo zorgt u voor exposure en raken steeds meer mensen bekend met uw dienst.
Als ondernemer kan het handig zijn om uzelf af en toe in een nieuw circuit te begeven. Bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk. Hoe u uw potentiële klantenkring nog meer kunt uitbreiden, is door concullega’s te interviewen over uw branche. Iedereen die u spreekt, verwijst u ongetwijfeld weer door naar een ander. Zo bouwt u een netwerk op.

Tip 4: Geef uw kennis weg

Ook het gratis weggeven van uw kennis kan veel opleveren. Publiceer daarom zoveel mogelijk informatie over extern voorzitterschap. Bijvoorbeeld via een nieuwsbrief of deel blogs via social media. U kunt ook artikelen schrijven die u kunt aanbieden bij redacties van dagbladen en tijdschriften passend bij uw doelgroep.