Thuis
Thuis

Hoe maakt u een back-up van uw telefoon?

Tegenwoordig zetten we alles in onze telefoon. Foto’s, documenten, onze contacten. U moet er toch niet aan denken als u dat ineens kwijt bent. Maak daarom regelmatig een back-up. Met onze tips wordt dat heel eenvoudig!

  • 20 apr 2018
  • 2 minuten
  • 0

Maak een back-up in de ‘cloud’

De cloud is een extra persoonlijke opslagruimte op internet. U kunt hier uw foto’s, contacten of documenten opslaan. Het voordeel van de cloud is dat u altijd en overal makkelijk bij uw opgeslagen bestanden kunt. Bijvoorbeeld via uw computer, telefoon of tablet. Ook al bent u in het buitenland. Het enige dat u nodig heeft, is een internetverbinding. U kunt kiezen voor een automatische of handmatige back-up.

Ga voor de automatische back-up

Met een automatisch back-up heeft u er geen omkijken naar. Via uw Android- of iOS-toestel maakt u eenmalig een back-up van alles. Daarna stelt u in wanneer u een automatische back-up wilt laten maken. Bijvoorbeeld 1 keer per week. Of zodra er nieuwe bestanden op uw telefoon staan.

Een back-up kunt u ook handmatig maken

Heeft u een bestand dat u direct wilt opslaan? En u wilt niet wachten op de automatische back-up? Dan kunt u natuurlijk handmatig iets opslaan. U kunt dit bijvoorbeeld doen via Dropbox, iCloud, Google Drive of Microsoft OneDrive.

Laatste artikelen

Fiets in Amsterdam

Oplossingen bij delen en lenen van spullen

Lees meer
Vrouw en man met hartjes voor ogen

Maak eens een ander blij op Valentijnsdag!

Lees meer

WhatsApp-berichten bewaren?

Gaat u een andere telefoon gebruiken en wilt u een back-up maken van al uw WhatsApp-berichten? Dat kunt u zelf makkelijk instellen op uw telefoon. Voor iOS kiest u bij ‘Instellingen’ voor ‘Chats’ en daarna voor ‘Reservekopie’. Voor Android kiest u bij ‘Instellingen’ voor ‘Chats’ en ‘Chat back-up’.

Gebruik uw laptop of harde schijf

Bestanden kunt u tot een bepaald maximum opslaan in de cloud. Voor extra opslagruimte moet u vaak een maandelijks of jaarlijks bedrag betalen. U kunt natuurlijk ook uw laptop of een externe harde schijf gebruiken om regelmatig uw bestanden op te slaan.