Man met mobiel

Hoe maakt u een back-up van uw telefoon?

Tegenwoordig zetten we alles in onze telefoon. Foto’s, documenten, onze contacten. U moet er toch niet aan denken als u dat ineens kwijt bent. Maak daarom regelmatig een back-up. Met onze tips wordt dat heel eenvoudig!

Thuis 20 apr 2018 2 minuten

Maak een back-up in de ‘cloud’

De cloud is een extra persoonlijke opslagruimte op internet. U kunt hier uw foto’s, contacten of documenten opslaan. Het voordeel van de cloud is dat u altijd en overal makkelijk bij uw opgeslagen bestanden kunt. Bijvoorbeeld via uw computer, telefoon of tablet. Ook al bent u in het buitenland. Het enige dat u nodig heeft, is een internetverbinding. U kunt kiezen voor een automatische of handmatige back-up.

Ga voor de automatische back-up

Met een automatisch back-up heeft u er geen omkijken naar. Via uw Android- of iOS-toestel maakt u eenmalig een back-up van alles. Daarna stelt u in wanneer u een automatische back-up wilt laten maken. Bijvoorbeeld 1 keer per week. Of zodra er nieuwe bestanden op uw telefoon staan.

Een back-up kunt u ook handmatig maken

Heeft u een bestand dat u direct wilt opslaan? En u wilt niet wachten op de automatische back-up? Dan kunt u natuurlijk handmatig iets opslaan. U kunt dit bijvoorbeeld doen via Dropbox, iCloud, Google Drive of Microsoft OneDrive.

WhatsApp-berichten bewaren?

Gaat u een andere telefoon gebruiken en wilt u een back-up maken van al uw WhatsApp-berichten? Dat kunt u zelf makkelijk instellen op uw telefoon. Voor iOS kiest u bij ‘Instellingen’ voor ‘Chats’ en daarna voor ‘Reservekopie’. Voor Android kiest u bij ‘Instellingen’ voor ‘Chats’ en ‘Chat back-up’.

Gebruik uw laptop of harde schijf

Bestanden kunt u tot een bepaald maximum opslaan in de cloud. Voor extra opslagruimte moet u vaak een maandelijks of jaarlijks bedrag betalen. U kunt natuurlijk ook uw laptop of een externe harde schijf gebruiken om regelmatig uw bestanden op te slaan.