Onderweg
Onderweg

Dit is de plus in een WA+ autoverzekering

U wilt uw auto goed verzekeren. Een WA verzekering is verplicht. Wilt u meer zekerheid? Dan is er ook een uitgebreidere variant: de WA+ autoverzekering. Maar wat krijgt u voor de plus in WA+? Lees ons antwoord uit Apeldoorn.

  • 12 okt 2017
  • 2 minuten
  • 0

Schade aan eigen auto

Met de WA+ verzekering bent u verzekerd tegen schade aan anderen. Maar sommige schade aan uw eigen auto wordt ook vergoed. En daar komt dus de plus om de hoek kijken. Het verschilt per verzekeraar wat u allemaal krijgt voor deze plus. In grote lijnen wordt bij WA+ schade door onder andere diefstal, brand, storm en hagel vergoed. Maar vaak ook ruitschade en schade door botsingen met loslopende dieren. Dit kunnen allerlei beesten zijn. Van de buurhond die onverwachts oversteekt tot loslopend wild op de Veluwe.

WA+ goede middenweg

De WA verzekering is de minimale dekking en is verplicht voor elke autobezitter. Hierbij wordt alleen de schade aan andere voertuigen en personen vergoed. Uw eigen schade moet u dus zelf betalen. De All Risk verzekering is de meest uitgebreide verzekering. Deze wordt ook wel de Volledig Casco dekking genoemd. U bent dan verzekerd voor schade aan uw eigen voertuig en aan andere voertuigen. De WA+ autoverzekering zit hier tussenin.

Laatste artikelen

noodhamer tegen ruit

Uitgelicht: de beste plek voor een noodhamer

Lees meer

Schade herstellen

Veel mensen met een auto tussen de 6 en 10 jaar kiezen voor een WA+ verzekering. Daarmee is uw auto uitstekend verzekerd en kunt u zorgeloos de weg op. Denkt u dat een WA verzekering voor uw auto genoeg is? Maar rijdt u toch schade? Gelukkig kunt u de schade voordelig laten repareren met onze Schadeherstelservice
Met pech langs de weg