Aanschafwaarderegeling 

Een vergoeding voor een vergelijkbare auto

Stel dat uw auto wordt gestolen. Of u krijgt een ongeluk waardoor uw auto total loss is en deze schade is gedekt onder uw verzekering. Handig is om dan te weten welke vergoeding u krijgt. Want u wilt waarschijnlijk een nieuwe auto kopen. Maar krijgt u wel genoeg geld om een andere auto te kopen? Met onze aanschafwaarderegeling kunt u weer een vergelijkbare auto terugkopen.

Auto bij aankoop 3 jaar oud

Heeft u uw auto tweedehands gekocht? En heeft u een WA+ Beperkt Casco Autoverzekering of All Risk Autoverzekering? Dan krijgt u bij diefstal en total loss als gevolg van een gedekte schade de aanschafwaarde van de auto terug. Dat is het bedrag dat u voor de auto heeft betaald. Zo kunt u weer een vergelijkbare auto kopen. De aanschafprijs toont u aan met de originele rekening of bankafschrift. De rekening is van een merkdealer of een BOVAG-bedrijf.

Voorbeeld aanschafwaarderegeling

U heeft een auto gekocht voor € 45.000,-. Dat is de aanschafwaarde. Bij total loss of diefstal binnen 3 jaar na aankoop van de auto krijgt u € 45.000,- vergoed. 

Was uw auto duurder dan € 130.000,-?

Dan geldt er een andere vergoeding als uw auto gestolen of total loss is. Gebeurt dit binnen 3 jaar nadat u de auto kocht? Dan betalen we de dagwaarde plus 10 % tot maximaal de aanschafwaarde.

Kocht u uw auto langer dan 3 jaar geleden? 

Dan betalen wij de dagwaarde bij diefstal of als uw auto total loss is. Een expert bepaalt dan wat de auto waard was vlak voordat u schade kreeg. Of vlak voordat uw auto werd gestolen.

U betaalt minder premie als u kiest voor een eigen risico

Eigen risico is een vast bedrag dat u betaalt bij elke schade. Bij onze WA+ Beperkt Casco en All Risk Autoverzekering kunt u kiezen uit een eigen risico van € 0,-, € 150,- of € 300,-.
Premie berekenen