Vervangend vervoer Autoverzekering bij schade

Bij autoschade of diefstal

U heeft schade aan uw auto. En nu zit u zonder. Maar u moet wel naar die belangrijke afspraak. Een auto lenen? Van wie dan? Die van uw neefje met die grappige uitlaat? Daar kunt u echt niet mee aankomen. Of dat rode karretje van opa? Sorry, maar dan weet u zeker dat u te laat komt.

Bij WA+ Beperkt Casco of All Risk

Schade aan uw auto komt nooit goed uit. Bent u WA+ of All Risk verzekerd? Dan kunt u in overleg met de schadehersteller gebruik maken van passend vervangend vervoer, bij een verzekerde schade. Zo kunt u in elk geval snel weer op weg. Heeft u schade aan alleen uw autoruit? Dan bent u niet verzekerd voor vervangend vervoer. Bekijk hieronder in welke situaties u bent verzekerd voor vervangend vervoer.

Aangereden door een andere auto

Wanneer u bent aangereden en niet meer verder kunt rijden dan kunt u in overleg met de schadehersteller gebruik maken van een vervangende auto. Het maakt hierbij niet uit wie er aansprakelijk is.

Reparatie bij een garage uit ons netwerk

Moet uw auto gerepareerd worden? Het is belangrijk dat u uw auto laat repareren bij een garage uit ons netwerk. Wij hebben met hen afspraken gemaakt over de kwaliteit, service en prijs. Er is er altijd een bij u in de buurt. U hoeft geen geld voor te schieten voor de reparatie. Wij regelen alles met de hersteller. Wel zo gemakkelijk.

Kiest u voor een garage buiten ons netwerk? Dan betaalt u een extra eigen risico van € 600,-. Dit komt erbij, naast uw eventuele zelfgekozen eigen risico. Ook bent u dan niet verzekerd voor vervangend vervoer.

Auto gestolen

Niets zo vervelend als wanneer uw auto plotseling weg is. Wanneer uw auto is gestolen kunt u kiezen voor een leenauto of een vergoeding van € 20,- per dag. U krijgt bij diefstal de leenauto of de vergoeding maximaal 20 dagen. Na autodiefstal gaat een wachttijd van 20 dagen in. Dat gebeurt zodat wij kunnen uitzoeken hoeveel u terug krijgt. En om de politie tijd te geven voor onderzoek. De auto kan nog ergens opduiken. Wordt uw auto na 20 dagen niet gevonden? En bent u WA+ of All Risk verzekerd? Dan krijgt u van ons de dag-, aanschaf- of nieuwwaarde uitgekeerd.

Haal- en brengservice

Laat u de schade aan uw auto bij een garage uit ons netwerk herstellen en wilt u geen gebruikmaken van vervangend vervoer? Dan kunt u ook gebruikmaken van onze haal- en brengservice. Wij brengen dan uw auto naar de garage. Als uw auto weer is gemaakt leveren wij deze weer bij u af.