Regeling schadeafhandeling

Bij de WA en WA+ Beperkt Casco Autoverzekering

Heeft u blikschade door een aanrijding met een ander motorrijtuig en was het niet uw schuld? We handelen de autoschades van onze eigen klanten zelf af. Een schade is al vervelend genoeg. Daarom maken we het makkelijker. Deze afspraak geldt voor bijna alle autoverzekeraars in Nederland. 

De voordelen voor u op een rij

 • U meldt uw schade gewoon bij ons. 
 • Wij handelen uw schade snel af.
 • U hoeft niet meer zelf in gesprek te gaan met de verzekeraar van de tegenpartij.
 • U kunt profiteren van de dienstverlening die er al is voor klanten met een All Risk verzekering. Dan wordt uw auto door ons netwerk gerepareerd. En bent u verzekerd van kwaliteit en 4 jaar garantie op de reparatie. Ook regelen we gratis passend vervangend vervoer, als u dat nodig heeft.

Wanneer geldt de regeling?

 • Als u met uw auto een aanrijding heeft met een auto of een ander motorrijtuig (busjes, vrachtwagens, trekkers, motors).
 • Als de bestuurder van het andere motorrijtuig helemaal of voor een deel de schuld heeft aan de botsing.
 • Als uw auto en het andere motorrijtuig een Nederlands kenteken hebben en geregistreerd zijn bij de RDW.
 • Als de verzekeraar van de aansprakelijke partij ook meedoet aan de regeling.

Wanneer geldt de regeling niet?

 • Als iemand tijdens de aanrijding gewond raakt of overlijdt. In dat geval kunnen wij helaas ook de schade aan uw auto niet regelen.
 • Als u niet weet wie u aanreed of als die persoon niet verzekerd is.
 • Als niet duidelijk is wie de schade heeft veroorzaakt.
 • Als er meer dan 2 voertuigen bij de aanrijding zijn betrokken.
 • Als de tegenpartij een voertuig een buitenlands kenteken heeft.

In deze gevallen regelt u zelf de schade met de tegenpartij. Wilt u toch graag hulp bij het regelen van dit soort schades? Sluit dan onze Rechtsbijstandverzekering Verkeer en medisch af.

Ook geldt de regeling niet als de bestuurder van uw auto alcohol, drugs, medicijnen of andere bedwelmende stoffen gebruikt. Of als de bestuurder geen geldig rijbewijs heeft, of als er sprake is van fraude. U kunt dan ook niet terecht bij uw Rechtsbijstandverzekering

Veelgestelde vragen regeling schadeafhandeling

Het is nog steeds verstandig om een Rechtsbijstandverzekering Verkeer en medisch te hebben. De regeling geldt als er alleen blikschade is. En er is nog een aantal situaties waarin de nieuwe regeling niet geldt. Heeft u een aanrijding waarbij de regeling niet geldt? Dan is de Rechtsbijstandverzekering Verkeer en medisch erg handig. Denk bijvoorbeeld aan de (juridische) hulp die u nodig heeft als u te maken krijgt met letselschade of blijvende invaliditeit. Of u heeft een aanrijding met een motorrijtuig met een buitenlands kenteken. In die gevallen geldt de regeling namelijk niet.
De regeling geldt alleen als het motorrijtuig dat u aanrijdt een Nederlands kenteken heeft. Bent u aangereden door een motorrijtuig met een buitenlands kenteken? Dan geldt deze regeling niet. Bent u in het buitenland aangereden door een motorrijtuig met een Nederlands kenteken? Dan geldt de regeling ook.
U stelt zelf de onverzekerde partij aansprakelijk. Wanneer de onverzekerde partij niet reageert of de schade niet wilt vergoeden, kunt u uw schade melden bij het Waarborgfonds. Hierbij kan de Rechtsbijstandverzekering Verkeer en medisch u ook helpen. 
Ja, u kunt de schade ook melden bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. U kunt kiezen om de schade af te laten handelen door de verzekeraar van de aansprakelijke partij of uw eigen verzekeraar. 
Bij total loss schade wordt uw auto niet meer gerepareerd. Omdat u er niet meer mee kunt rijden? Of omdat de reparatiekosten hoger zijn dan 2/3 van de waarde van de auto op het moment voor de aanrijding. Deze dagwaarde krijgt u vergoed. U levert dan uw auto, de sleutels, accessoires en het kentekenbewijs in.