Tafel dragen

Inboedel­verzekering

Uw spullen in huis goed verzekerd

 • Verzekerd voor schade door diefstal, brand, inbraak en storm
 • Uitgebreide verzekering voor een scherpe prijs
 • Wij keren het schadebedrag uit of regelen het herstel
Met onze Inboedelverzekering verzekert u de losse spullen in uw huis en tuin. Bijvoorbeeld uw spelcomputer, sieraden en tuinmeubelen. Maar ook uw fiets en gereedschap in de schuur. Zelfs als u uw woning verhuurt of woont in een recreatiewoning of stacaravan zijn uw spullen uitgebreid verzekerd. Ook als u eens wat nieuws koopt blijven uw spullen in huis en tuin uitgebreid verzekerd.

Schade aan uw spullen door inbraak, brand, storm, water of een overstroming  is niet altijd te voorkomen.  Dan is het goed om te weten dat uw spullen verzekerd zijn met onze Inboedelverzekering. U verzekert de losse spullen in uw huis, tuin, schuur, garage en bedrijfsruimte aan huis. En gaat u verhuizen? Uw spullen zijn dan verzekerd op uw oude en nieuwe adres.
Consumentenbond 2022
Onze All Risk Inboedelverzekering als beste uit de test van de Consumentenbond in oktober 2022. 

Inboedelverzekering

Verzeker uw losse spullen in uw huis en tuin tegen schade door inbraak, brand, storm en water. Uw spullen zijn ook verzekerd als u uw woning verhuurt of als u in een recreatiewoning of stacaravan woont.

Verzekerd

 • Schade door brand, inbraak, diefstal, storm en neerslag
 • Losse spullen in uw woning en schuur tot € 200.000,- per voorwerp.
 • Verbetering die u deed aan uw huurwoning. Zoals een keuken of vloer die u kocht.
 • Spullen die u leent van een ander.
 • Schade door overstroming secundaire waterkering.

Niet verzekerd

 • Bij ernstige schuld aan de schade.
 • Schade door normaal gebruik. Zoals een kras, deuk of vlek.
 • Slecht onderhoud of een constructiefout.
 • Fraude en misbruik door u of een andere verzekerde persoon.
 • Schade aan elektrische apparaten door kortsluiting.
 • Schade door overstroming primaire waterkering.
In  de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Inboedelverzekering.
Met het informatiedocument kunt u onze Inboedelverzekering makkelijk vergelijken.

Meer informatie

Spullen die u makkelijk kunt dragen of onder de arm kunt meenemen als mobiele telefoons, laptops en muziekapparatuur worden vaak gestolen. Daarom noemen we deze spullen diefstalgevoelige inboedel. Wordt uw diefstalgevoelige inboedel gestolen? Dan is dit verzekerd tot € 35.000,-. Heeft u veel diefstalgevoelige inboedel door bijvoorbeeld een bijzondere hobby? U kunt het verzekerde bedrag gemakkelijk verhogen. Bij het berekenen van uw premie ziet u wat dit betekent voor uw premie.

Schade aan diefstalgevoelige spullen is verzekerd tot € 200.000,-

Het maximum bedrag van € 35.000,- geldt alleen als uw diefstalgevoelige spullen worden gestolen. Heeft u schade aan uw diefstalgevoelige spullen door bijvoorbeeld brand of water? Dan zijn uw diefstalgevoelige spullen net als uw andere spullen verzekerd tot € 200.000,- per voorwerp of verzameling.

Diefstalgevoelige inboedel is:

 • Audiovisuele apparatuur, computerapparatuur en telefoons. Bijvoorbeeld smartphones, laptops, tablets, koptelefoons en AirPods.
 • Foto- en filmapparatuur. En zaken die daarbij horen.
 • Kunst, schilderijen en antiek. Antieke meubels vallen niet onder diefstalgevoelige inboedel.
 • Verzamelingen. Bijvoorbeeld van munten, sieraden, horloges of postzegels.
 • Muziekinstrumenten.
 • Optische instrumenten. Bijvoorbeeld een verrekijker.

Soms verzekeren wij diefstal tot een bepaald bedrag

Sieraden, horloges of wearables die niet in een kluis liggen: tot € 5.000,-.
Edelmetaal, edelstenen en munten die niet in een kluis liggen: tot € 7.500,-.
Dieren: tot € 35.000,-.
Geld of waardepapieren: tot € 1.250,-.
Gereedschap: tot € 35.000,-.

Soms verzekeren wij schade tot een bepaald bedrag

Aanhangwagens en vaartuigen: tot € 1.500,-.
Geld of waardepapieren: tot € 1.250,-.
Spullen in uw bedrijf aan huis: tot € 25.000,-.
Planten, struiken en bomen: tot € 25.000,-.
Eigen risico is een vast bedrag dat u zelf betaalt bij elke schade. Kiest u voor een eigen risico? Dan betaalt u minder premie. U kunt kiezen uit een eigen risico van:
 • € 0,-
 • € 100,-
 • € 200,-

U heeft altijd een eigen risico als u kiest voor All Risk

Met All Risk verzekert u ook schade als u zelf iets omstoot of laat vallen. Het eigen risico van All Risk is € 100,- per gebeurtenis. Kiest u bij uw Inboedelverzekering voor een eigen risico van € 200,-? Dan is het eigen risico van All Risk ook € 200,-.
Met uw Inboedelverzekering verzekert u schade door brand, inbraak, diefstal, storm en neerslag. Wilt u ook schade verzekeren als u in huis per ongeluk iets omstoot of iets laat vallen? Kies dan voor All Risk. Bijvoorbeeld als u uw tablet laat vallen of rode wijn morst op uw vloerkleed.

U heeft een eigen risico van € 100,-

Eigen risico is een vast bedrag dat u zelf betaalt bij elke schade. Het standaard eigen risico van All Risk is € 100,-. Kiest u bij uw Inboedelverzekering voor een eigen risico van € 200,-? Dan heeft u ook bij All Risk een eigen risico van € 200,-.
U mag uw hele woning of maximaal 4 kamers voor onbepaalde tijd als woonruimte verhuren. Verhuur aan toeristen mag maximaal 300 dagen per kalenderjaar. U kunt de verhuur zelf regelen of via een boekingssite als Airbnb.nl of bedandbreakfast.nl. Zorg er wel voor dat u altijd een verhuurovereenkomst afsluit.
Met onze Inboedelverzekering verzekert u de losse spullen in uw huis en tuin. Maar natuurlijk heeft u liever geen schade. Lees hoe u schade door stroomuitval of vandalisme of lekkage door neerslag kan voorkomen.
Wij helpen u graag. Online, telefonisch of via app. Bekijk alle contactmogelijkheden. En heeft u een noodgeval? Dan is er binnen 2 uur iemand bij u.

U kunt rekenen op onze vakmensen

 • De vakmensen met wie wij werken hebben veel ervaring.
 • Na de reparatie ruimen onze vakmensen alles netjes op.
 • Onze medewerkers en schade-experts volgen vaak een training of opleiding. Zo zijn zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 • We vragen klanten regelmatig naar hun ervaring. En bekijken hoe wij onze klanten nog beter kunnen helpen.
Huurt u een woning of appartement? De verhuurder moet een opstalverzekering hebben voor de woning. Huurdersbelang is verzekerd met onze Inboedelverzekering. Met huurdersbelang bedoelen we de verbeteringen die u of de vorige huurder op eigen kosten heeft aangebracht aan de woning. Bijvoorbeeld een nieuwe schutting. Huurdersbelang is alleen verzekerd als u de schade zelf moet betalen volgens het huurcontract. En als de opstalverzekering van de huurwoning de schade niet vergoedt. Dit staat bijvoorbeeld in het huurcontract. Bij schade door storm geldt een eigen risico van € 200,-.

Is uw schutting ook eigendom van uw buren? Of staat de schutting op de erfgrens met uw buren? Dan betalen wij de helft van de schade. Ook hierbij geldt het eigen risico van € 200,-.
Ja, een zitmaaier zonder kenteken is verzekerd met onze Inboedelverzekering.
Ja, spullen in uw tuin, op uw erf, balkon of dakterras zijn verzekerd met onze Inboedelverzekering. Bijvoorbeeld uw tuinmeubels, zonwering en tuingereedschap. Het gaat hierbij om spullen die ook bedoeld zijn om in uw tuin te gebruiken. Bijvoorbeeld uw tuinmeubels, zonwering en tuingereedschap.

Dit kunt u ook verzekeren

Onze klanten kiezen ook voor deze verzekeringen.

Kostbaarheden Buitenshuis­verzekering

Verzeker uw waardevolle spullen ook buiten tegen diefstal, verlies en schade.

Opstal­­verzekering

Verzeker ook schade aan uw koopwoning en schuur of garage.

Aansprakelijkheids­­verzekering

Verzeker de schade die u veroorzaakt aan een ander of aan de spullen van iemand anders.

Voor welk bedrag zijn mijn tv en spelcomputer verzekerd?

Deze spullen noemen we diefstalgevoelige spullen. Als uw tv of spelcomputer worden gestolen is dit verzekerd tot € 35.000,-. Heeft u schade door bijvoorbeeld brand of water? Dan zijn uw tv en spelcomputer verzekerd tot € 200.000,- per voorwerp.

Bekijk en vergelijk de premie van onze Woonverzekeringen. En kies de beste verzekering voor uw situatie. U betaalt minder premie als u kiest voor een eigen risico.
Binnen 1 minuut berekend

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Inboedelverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Woonverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocumenten

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Inboedelverzekeringen in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Inboedelverzekeringverzekeringen vergelijken.

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.

Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.