huren

Huren

Huurt u een woning? Of gaat u binnenkort huren? Dan is het handig om een aantal verzekeringen af te sluiten. Sommige verzekeringen heeft u als huurder niet nodig. Zo hoeft u voor een huurwoning geen opstalverzekering af te sluiten. Bekijk welke woonverzekeringen wel handig zijn als u in een huurhuis woont. 

Handig om rekening mee te houden

Verbeteringen die u of de vorige huurder op eigen kosten heeft aangebracht aan de woning noemen we huurdersbelang. Bijvoorbeeld een nieuwe schutting, een luxe keuken of zonnepanelen. Bij onze Inboedelverzekering is huurdersbelang standaard meeverzekerd. Maar alleen als u de schade zelf moet betalen. En als de Opstalverzekering van de huurwoning de schade niet vergoedt.
De verhuurder is verantwoordelijk voor de Opstalverzekering. Maar die verzekering dekt niet de schade aan uw bezittingen. Met onze Inboedelverzekering verzekert u uw spullen tegen schade en diefstal.  
Met onze Rechtsbijstandverzekering Consument en wonen kunt u rekenen op juridische hulp. Bijvoorbeeld als er een conflict ontstaat met de verhuurder. Over de huurovereenkomst of terugbetaling van borg. Of een conflict over reparaties en onderhoud. 
De Aansprakelijkheidsverzekering dekt helaas geen schade aan de huurwoning. Maar deze verzekering is wel erg verstandig om te hebben. Bijvoorbeeld wanneer uw fiets tegen een geparkeerde auto valt of uw huisdier een voetganger omver loopt. Vooral bij letselschade kan dit grote financiƫle gevolgen hebben. Schade die u of een gezinslid aan (spullen van) een ander veroorzaakt is verzekerd met een onze Aansprakelijkheidsverzekering.

Veelgestelde vragen

Een Inboedelverzekering is niet verplicht.