Verzekeringen voor in en om uw woning

Een verzekering geeft zekerheid en rust. Maar welke verzekeringen heeft u eigenlijk nodig als u in een huurhuis woont?

Wat is verzekerd? Een paar situaties:

Zijn door de gesprongen waterleiding een losliggende laminaatvloer of meubels beschadigd? Dan valt dat onder de Inboedelverzekering. Dat geldt voor alle spullen in uw huis. Bijvoorbeeld uw laptop, schilderij, muziekinstrument, erfstuk van uw oma. Maar ook uw fiets in de schuur.
We nemen heel wat kostbare spullen mee naar buiten. Denk aan een zonnebril, horloge, camera, telefoon, tablet of laptop. Verliest u uw zonnebril of beschadigt uw telefoon? Uw waardevolle spullen zijn buiten verzekerd tegen diefstal, verlies of schade met de e kostbaarheden buitenshuis­verzekering.
Uw zoontje roetsjt met zijn kinderfietsje langs een geparkeerde auto. Of uw dochter is buiten lekker aan het voetballen. De bal vliegt per ongeluk door het raam van de buren. Ai, u wilt de nieuwe buren natuurlijk wel te vriend houden. Schade die u of uw kind aan (spullen van) een ander veroorzaakt is verzekerd met een Aansprakelijkheids­verzekering.
U vindt een webshop die voor een leuke prijs mooie tapijten aanbiedt. Nadat u de rekening voor uw bestelling heeft betaald, blijft de levering door de webwinkel uit. De Rechtsbijstandverzekering (Consument en wonen) kan helpen als u bent opgelicht. Of er ontstaat een burenruzie. Dan kunt u rekenen op juridische hulp met de Rechtsbijstandverzekering (module consument en wonen)

Vaak parkeert u uw auto naast uw huis, op uw oprit of in uw eigen garage. De auto verzekert u met een Autoverzekering. U kunt kiezen uit verschillende dekkingen. Bijvoorbeeld WAWA+ Beperkt Casco of All Risk. Uw garage verzekert u met een Opstalverzekering. Als u een woning huurt, is deze verzekering vaak vanuit de verhuurder geregeld.

U hoopt natuurlijk niet dat het ooit gebeurt. Maar ook ongevallen in en om uw huis kunt u verzekeren. Onze Ongevallenverzekering heeft een aparte dekking voor ongevallen in en om uw huis. Ongevallen buitenshuis kunt u ook verzekeren. U kiest wie u verzekert en voor welk bedrag.

Net verhuisd?

Vergeet dan niet om uw nieuwe adres door te geven. Het kan zijn dat de premie omhoog of omlaag gaat. Dat is onder andere afhankelijk van de grootte van uw huis, gezinssamenstelling en waar u woont.