Tijdelijk 2 woningen?

Heeft u een andere woning gekocht? En is uw vorige woning nog niet verkocht? Dan moet er vaak een boel geregeld worden. Lees hier hoe het zit met uw inboedel- en opstalverzekering als u tijdelijk 2 woningen heeft. Ook als u uw oude huis even gaat verhuren.

Uw oude woning staat leeg

Verhuist u? Geef uw nieuwe adres aan ons door. Het kan zijn dat de premie van uw verzekeringen hierdoor verandert. Dat is onder andere afhankelijk van de grootte van uw huis, gezinssamenstelling en waar u woont. Het oude huis blijft verzekerd met de opstalverzekering. Die verzekering kunt u stopzetten zodra het huis is verkocht. Voor uw nieuwe huis moet u een nieuwe opstalverzekering afsluiten. Het kan dus zijn dat u tijdelijk 2 opstalverzekeringen heeft.

In 2 woningen spullen

Uw oude huis leeghalen en schoonmaken en uw nieuwe huis weer inruimen. Tijdens een verhuizing bent u vaak een tijdje in 2 huizen tegelijk bezig. En heeft u ook op 2 plekken waardevolle spullen. Met onze Inboedelverzekering zijn uw spullen tijdelijk op beide adressen verzekerd. Dat geldt vanaf het moment dat u de sleutel van uw nieuwe huis krijgt tot het moment dat u helemaal verhuisd bent. Dit kan per verzekeraar verschillen. Check op tijd hoe dit bij uw verzekeraar is geregeld. Gaan er spullen kapot tijdens het verhuizen? Bekijk hoe uw spullen zijn verzekerd tijdens de verhuizing

U verhuurt uw oude woning

Woont er (tijdelijk) iemand in uw oude huis? Dit zijn 3 tips voor uw verzekeringen:
1. Meld de verhuur altijd bij uw verzekeraar en hypotheekverstrekker. Zo weet de verzekeraar dat er iemand anders in het huis woont. En kan met u kijken of het nodig is om uw verzekeringen te veranderen.

2. U blijft de eigenaar van de woning. Daarom moet u de opstalverzekering regelen. Het verhuren van uw woning is verzekerd met onze Opstalverzekering. Zorg er wel voor dat u altijd een verhuurovereenkomst afsluit.

3. Laat u spullen achter in het huis? Zoals vloerbedekking, meubels of spullen op zolder? Dan is een inboedelverzekering verstandig. Neemt de huurder zelf spullen mee? Dan moet hij zelf voor een inboedelverzekering zorgen.

9 Tips voor uw verhuizing

Verhuizen hoeft niet stressvol te zijn. Met onze 9 verhuistips helpen we u op weg.