Tijdelijk 2 woningen?

Of je nu een woning koopt of huurt, bij een verhuizing heb je vaak tijdelijk 2 woningen. Want voordat je verhuist, moet je misschien eerst je nieuwe stek opknappen. En woon je nog op je oude plek. Of je bent al verhuisd, maar je oude woning is nog niet verkocht. Hoe regel je het dan met je verzekeringen? Waar moet je allemaal aan denken? Wij helpen je graag op weg.

Je hebt nog spullen in beide woningen

Je oude huis leeghalen en schoonmaken en je nieuwe huis weer inruimen. Tijdens een verhuizing ben je vaak een tijdje in 2 huizen tegelijk bezig. En heb je ook op 2 plekken waardevolle spullen. Met onze Inboedelverzekering zijn je spullen in je huur- of koophuis tijdelijk op beide adressen verzekerd. Dat geldt vanaf het moment dat je de sleutel van je nieuwe huis krijgt tot het moment dat je helemaal verhuisd bent. Heb je geen woonverzekering bij ons? Check dan op tijd hoe dit bij je verzekeraar is geregeld.

Je oude woning is nog niet verkocht

Woon je al op je nieuwe plek en is je oude woning nog niet verkocht? Denk er dan aan om je nieuwe én je oude woning te verzekeren met een Opstalverzekering. Schade aan beide huizen is dan verzekerd. Deze verzekering van je oude woning kun je stoppen zodra de woning is verkocht en opgeleverd.

Je verhuurt je oude woning

Woont er (tijdelijk) iemand in je oude huis? Dan hebben we 3 tips voor je:

1. Meld de verhuur altijd bij je verzekeraar en hypotheekverstrekker. Je hebt toestemming nodig van de hypotheekverstrekker. De verzekeraar bekijkt samen met jou of het nodig is om je verzekeringen te veranderen.

2. Je blijft eigenaar van de woning. Daarom moet je zelf de opstalverzekering regelen. Heb je al onze Opstalverzekering? Dan is je verhuurde huis verzekerd. Bekijk onze voorwaarden, zodat je precies weet wat er wel en niet verzekerd is als je je oude huis verhuurt. Extra tip: zorg ervoor dat je altijd een verhuurovereenkomst afsluit met de nieuwe huurders.

3. Laat je spullen achter in het huis? Zoals vloerbedekking, meubels of spullen op zolder? Dan is een inboedelverzekering verstandig. Neemt de huurder zelf spullen mee? Dan moet hij zelf voor een inboedelverzekering zorgen.

Bekijk onze verhuistips

Verhuizen betekent voor veel mensen 1 ding: stress! Maar met een goede voorbereiding wordt het een stuk relaxter. Met onze 10 verhuistips helpen we je op weg. Ook vertellen we je graag meer over hoe je spullen zijn verzekerd tijdens de verhuisdag.

Zorgeloos wonen met onze Woonverzekering

Onze Woonverzekering bestaat uit verschillende verzekeringen voor je woning en spullen. Tegen een scherpe prijs. Je stelt je Woonverzekering zelf samen en verzekert je woning en spullen uitgebreid.