Verhuizen zonder stress

Yes! U heeft een nieuwe woning. Nu de verhuizing nog regelen. Inpakken, klussen, adreswijzigingen doorgeven, contracten voor gas, water, licht en internet regelen. De een begint er al maanden van tevoren aan. De ander ziet er als een berg tegenop. Maar verhuizen hoeft niet stressvol te zijn. Met onze 10 verhuistips helpen we u op weg.
U heeft eindelijk de sleutel van uw nieuwe woning. Tijd om te verhuizen. U moet aan veel dingen denken. Daarom is het handig om een duidelijk overzicht te maken van wanneer u wat wilt doen. Gaat u inpakken en verhuizen tijdens het klussen? Of maakt u eerst uw nieuwe woning helemaal klaar? Wanneer regelt u alle administratieve zaken? En wie helpt u eigenlijk met sjouwen tijdens de verhuisdag? Stel uw persoonlijke verhuischecklist samen. Dagelijks overzicht? Print de checklist en hang hem op de koelkast.
Een verhuizing is een goed moment om uw spullen eens goed te bekijken. Heeft u alles echt nodig? Weg met de bekende rommellade en overvolle kasten. Spullen die weg kunnen, hoeft u niet meer naar uw nieuwe huis te sjouwen. Of de verhuizers kunnen een uurtje eerder naar huis. Dat scheelt tijd en geld. Begin alvast een paar maanden voor uw verhuizing. Weet u niet waar u moet beginnen? Lees dan onze tips.
Geef uw nieuwe adres door aan de leveranciers van uw gas, water, licht, televisie, internet en telefoon. Bekijk meteen of het huidige contract nog past bij uw nieuwe situatie. Via verschillende online vergelijkers vindt u het contract dat het beste bij u past. Verhuist u naar een nieuwbouwwoning? Vraag dan de projectontwikkelaar of alle aansluitingen voor tv en internet geregeld worden tijdens de bouw.
Bij de meeste gemeenten kunt u uw nieuwe adres via hun website doorgeven. De gemeente houdt de Basisregistratie Personen (BRP) bij. En geeft uw nieuwe adres door aan organisaties zoals de belastingdienst en uw zorgverzekeraar. Bekijk de lijst van organisaties die uw gegevens uit de BRP krijgen. Daar hoeft u dus niets voor te doen.
Geef bij een verhuizing altijd uw nieuwe adres door. Bent u klant bij ons? Dan past u uw adres makkelijk zelf aan via Mijn Centraal Beheer of onze app. Bekijk ook uw verzekeringen. Zoals uw opstal- en inboedelverzekering. En weet u hoe u verzekerd bent tijdens de verhuizing?
Verhuist u naar een andere wijk of gemeente? Dan wilt u waarschijnlijk uw huis- of tandarts in de buurt. Wacht niet met regelen tot u zorgklachten heeft. Ga op tijd op zoek.
Moet u nog klussen of schilderen? Zorg dat u na de overdracht van de sleutel meteen aan de slag kunt. Een nieuwe vloer leggen, lampen ophangen of de installatie van uw cv-ketel. Maak van tevoren een goede klusplanning. Denk ook aan klusjes in uw oude woning. Die wilt u natuurlijk ook netjes opleveren.
Verhuizen kost veel tijd. Dan zijn extra vrije dagen heel welkom. Veel werkgevers geven 2 dagen bijzonder verlof voor een verhuizing. Moet u voor een nieuwe baan verhuizen? Bespreek dan of u een vergoeding krijgt.

Heeft u handige mensen om u heen die willen helpen? Vraag hen of ze willen helpen. Huur op tijd een busje of aanhangwagen. Wilt u een verhuisbedrijf inschakelen? U kunt eenvoudig verhuisbedrijven vergelijken op basis van kwaliteit, prijs, service en reviews via ScanMovers. Zo ontdekt u snel de wat het beste bij u past. En heeft u genoeg tijd om uw verhuizing te plannen. Veel mensen verhuizen in het weekend. Maar verhuizen op een doordeweekse dag heeft zeker ook voordelen: de verhuiswagen is makkelijker te parkeren. En u kunt uw kinderen naar school of de opvang brengen. 

Bent u zelf vooral druk met andere (verhuis)zaken? Schakel op tijd een vakman in. Die kan uw woning alvast voorbereiden op de verhuizing. En klusjes doen waar u geen tijd of zin in heeft. Denk ook aan de klussen die u na de verhuizing moet doen. Zoals schoonmaken, schilderen en de tuin.