Opruimen en ontspullen

Gaat u binnenkort verhuizen? Dan is het goed om alle spullen die u heeft eens onder de loep te nemen. Ziet u daar tegenop of begint u er juist vol enthousiasme aan? Hoe u het ook aanpakt, onze tips helpen u verder.

Opruimen en wegdoen

Dozen die nog op zolder staan. Iets te volle kasten waar van alles uit valt zodra u de deur opentrekt. Of de garage die eigenlijk voor de auto is, maar vol staat met spullen. Herkenbaar? Start dan met ‘ontspullen’, een ander woord voor het opruimen van overbodige spullen. Het is even een klus, maar geeft een heerlijk en opgeruimd gevoel. Opruimgoeroe Marie Kondo is al jarenlang een succes op YouTube met haar 'KonMari'-methode. Ook heeft ze haar eigen serie op Netflix. Haar advies: denk bij al uw spullen, heb ik dit écht nodig? Does it Spark Joy? Nu heeft u waarschijnlijk geen Spark Joy-gevoel bij al uw keukengerei. Maar misschien zorgt het toch voor minder volle keukenkastjes. En minder verhuisdozen.

Doe grote meubels weg

Doe niet alleen kleine spullen weg. Maar ook grote dingen. Zo krijgt u al snel meer ruimte in huis. Bijvoorbeeld oude meubels die eigenlijk aan vervanging toe zijn. En alleen maar in de weg staan met de verhuizing die eraan komt. Verkoop de spullen en meubels, geef ze weg of breng ze naar de kringloop. Wie weet maakt u er nog iemand blij mee. En u start fris in uw nieuwe huis met nieuwe spullen en meubels.

De ’30-Day Minimalism Game’

De 30-Day Minimalism Game is een uitdaging die is bedacht door The Minimalists. Deze 2 mannen zijn ervan overtuigd dat je met minder spullen meer tijd, creativiteit en aandacht hebt voor andere belangrijke dingen in het leven. Op dag 1 doet u 1 ding weg, op dag 2 twee dingen, op dag 3 drie dingen. En zo gaat u door tot dag 30. In totaal doet u 465 spullen weg in 30 dagen. Klinkt misschien veel. Maar heeft u echt 2 wokpannen nodig? Of 3 scharen? Nee, 1 is ook genoeg. Gooi niet alles weg, maar ga langs bij de kringloop, verkoop het of geef het aan vrienden. Op YouTube staan veel video’s van mensen die u voor gingen. Zo wordt u vanzelf enthousiast!

Sla uw spullen op

Blijven er na het ontspullen nog teveel spullen over of heeft u meer ruimte nodig? Bijvoorbeeld omdat u eerst naar een tijdelijk adres verhuist? Sla uw spullen dan op tot de verhuizing. Dat kan ook handig zijn als u uw huidige huis opgeruimd wilt houden, omdat het nog te koop staat. Makelaar Gonda geeft u graag meer tips over het verkoopklaar maken van uw huis.

Na het opruimen klusjes te doen?

Is die kast opgeruimd, ziet u dat er een plank los zit. En wat zonde eigenlijk dat er geen goede verlichting hangt in uw opgeruimde zolder. Laat deze en andere klusjes gemakkelijk uitvoeren door onze Klushulp. Dan kunt u rustig verder met opruimen of de verhuisdozen inpakken.

Tip: Bekijk onze Woonverzekering

Wilt u uw spullen goed verzekeren? Ook straks in uw nieuwe huis? Wij maken het gemakkelijk voor u. Stel zelf uw Woonverzekering samen en verzeker uw woning en spullen uitgebreid. En bent u benieuwd hoe u verzekerd bent op de dag dat u verhuist? Lees er alles over in het artikel De verhuisdag.