Opruimen en ontspullen

Gaat u binnenkort verhuizen? Begin dan nu met opruimen. We noemen het ook wel ontspullen. Zo voorkomt u dat u oude spullen meeverhuist. Maar hoe pakt u dat aan? Onze tips helpen u verder.

Bekijk wat u wel en niet meeneemt

Opruimen en ontspullen vóór uw verhuizing heeft veel voordelen. U voorkomt dat u straks in uw nieuwe huis met oude spullen en meubels zit, die u toch niet meer gebruikt. Waarom zou u het dan meeverhuizen? Dat scheelt al gauw een paar dozen of een halve verhuiswagen. Opruimen is ook handig als uw oude woning nog te koop staat. Een netjes en opgeruimd huis staat zoveel mooier op Funda. Gaat iets wel mee naar het nieuwe huis, maar gebruikt u het niet dagelijks? Doe het dan meteen in een verhuisdoos. Dan staat dat al lekker klaar voor de verhuizers.

Begin met een opruimplan

Ziet u als een berg op tegen al dat opruimwerk? Maak dan een opruimplan. En pak het stap voor stap aan. Zou houdt u het overzichtelijk.
  • Maak een planning. Zo hakt u alle activiteiten in stukjes. En maakt u een tijdsplanning.
  • Ruim per kamer op. Pas als de ene kamer klaar is, begint u aan de andere.
  • Verdeel de taken. Doe niet alles zelf, maar geef iedereen in huis een taak.
  • Is iets klaar? Zet dan een vinkje in uw planning. Dat geeft een goed gevoel en motiveert om verder te gaan.

Verdeel uw spullen in groepen

Maak groepjes van de spullen die u uitzoekt. Wat kan weg? Verzamel dat voor de vuilstort. Leg de spullen apart die waarde hebben. Dan kunt u na uw grote opruimklus in 1 keer alles naar de kringloopwinkel brengen of op Marktplaats verkopen. Weet u nog niet zeker of u bepaalde spullen wilt weggooien? Bewaar het dan 1 maand in een aparte kamer. Heeft u het na 1 maand nog niet gebruikt? Dan kan het weg.

Sla uw spullen tijdelijk op

Sla de spullen op die u tijdelijk niet nodig heeft. Bijvoorbeeld als er geen plek voor is in uw nieuwe huis. Maar u wilt het nog niet weggooien of verkopen. Of als u het wilt bewaren voor uw zoon die volgend jaar op kamers gaat. Uw spullen tijdelijk opslaan kan ook handig zijn als u uw oude huis nog moet verkopen. Een opgeruimd huis verkoopt namelijk sneller dan een rommelig huis vol met allerlei spullen. Makelaar Gonda geeft u graag meer tips over het verkoopklaar maken van uw huis.

Tip: Bekijk onze Woonverzekering

Wilt u uw spullen goed verzekeren? Ook straks in uw nieuwe huis? Wij maken het makkelijk voor u. Stel zelf uw Woonverzekering samen en verzeker uw woning en spullen. En bent u benieuwd hoe u verzekerd bent op de dag dat u verhuist? Lees er alles over in het artikel De verhuisdag.