Persoonlijke Ongevallen­verzekering

Ongevallen binnen en buiten verzekerd

 • Een bedrag bij invaliditeit of overlijden
 • Ook voor ongevallen in het verkeer
 • Geen eigen risico
persoonlijke ongevallenverzekering
8.2
voor onze schadeafhandeling
Met onze Persoonlijke Ongevallen­verzekering bent u verzekerd van een bedrag na een ongeval. U krijgt een bedrag als u blijvend invalide raakt. En uw nabestaanden krijgen een bedrag als u overlijdt door een ongeval. U kunt ongevallen binnenshuis verzekeren. En buiten uw huis. Bijvoorbeeld op het schoolplein, tijdens het sporten en in het verkeer. Natuurlijk kunt u uw hele gezin verzekeren. U kiest wie u verzekert en welk bedrag u verzekert. Bij onze Persoonlijke Ongevallen­verzekering heeft u geen eigen risico.

Wat is verzekerd met onze Persoonlijke ongevallen­verzekering Binnenshuis?

Een ongeval gebeurt altijd onverwachts. U ontvangt een bedrag als u of 1 van uw gezinsleden overlijdt of blijvend invalide raakt. Als het ongeval in uw huis gebeurde. Of in uw tuin, garage of op uw oprit.

Verzekerd

 • Ongevallen in uw huis, tuin, garage en op uw oprit.
 • Een bedrag als u blijvend invalide raakt door een ongeval.
 • Een bedrag voor uw nabestaanden als u overlijdt door een ongeval.

Niet verzekerd

 • Als u onder invloed was van alcohol of drugs.
 • Bij ernstige schuld aan het ongeval.
 • Zelfdoding.
In de voorwaarden staat precies wat u wel en niet verzekert met onze Persoonlijke Ongevallen­verzekering. Met het Informatiedocument kunt u onze Persoonlijke Ongevallen­verzekering makkelijk vergelijken.

Wat is verzekerd bij onze Persoonlijke Ongevallen­verzekering Buitenshuis?

Een ongeval gebeurt altijd onverwachts. U ontvangt een bedrag als u of 1 van uw gezinsleden overlijdt of blijvend invalide raakt. Door een ongeval buiten uw huis. Bijvoorbeeld een ongeval in een winkel, tijdens het sporten of op het schoolplein. U bent ook verzekerd in het verkeer als voetganger, bestuurder of passagier.

Verzekerd

 • Ongevallen buitenshuis en in het verkeer.
 • Een bedrag als u blijvend invalide raakt door een ongeval.
 • Een bedrag voor uw nabestaanden als u overlijdt door een ongeval.
 • Wereldwijd.

Niet verzekerd

 • Als u onder invloed was van alcohol of drugs.
 • Bij ernstige schuld aan het ongeval.
 • Zelfdoding.
 • Ongevallen in uw tuin, garage of op de oprit.
In de voorwaarden staat precies wat u wel en niet verzekert met onze Persoonlijke Ongevallen­verzekering. Met het Informatiedocument kunt u onze Persoonlijke Ongevallen­verzekering makkelijk vergelijken.

Sloot u een Persoonlijke Ongevallen­verzekering af voor 20 februari 2018?
Dan geldt voor u andere informatie. Lees hier wat precies verzekerd is met uw verzekering.

Meer over uw Persoonlijke Ongevallen­verzekering

Wilt u uw partner meeverzekeren? Sluit de verzekering dan voor 2 personen af. Kiest u bij het afsluiten van de verzekering voor 3 of meer personen? Dan verzekert u uw hele gezin. Ook uw kind dat bij uw ex-partner woont en regelmatig bij u is. Kinderen zijn ook verzekerd als zij ergens anders wonen voor hun studie.

We betalen het bedrag aan u of aan degene die de erfenis regelt

 • Aan u als u blijvend invalide raakt door een ongeval.
 • Aan degene die de erfenis regelt als u overlijdt door een ongeval.
Heeft u onze Doorlopende Reis­verzekering aangevuld met de dekking Uitkering bij ongeval op reis? Dan bent u met deze verzekering al verzekerd voor ongevallen buitenshuis. In Nederland en in het buitenland. Andersom geldt hetzelfde. Met de Persoonlijke Ongevallen­verzekering Buitenshuis bent u ook verzekerd tijdens uw reis.

Dan is het belangrijk dat u de best mogelijke hulp krijgt. Wij snappen dat een ongeluk heel ingrijpend is en invloed heeft op het normale leven. Wij hebben een speciale afdeling die mensen met letsel helpt met hulp en vergoedingen om hun leven weer op te pakken. Onze collega’s van Achmea Personenschade nemen contact met u op. Of met de nabestaanden, als het gaat om overlijden.

Een ongeval gebeurt altijd onverwachts. Wij staan voor u klaar om u te helpen. Lees hoe wij u kunnen helpen.
Wij helpen u graag. Online, telefonisch of via app. Bekijk alle contactmogelijkheden.

U kiest zelf welk bedrag u verzekert

U kunt kiezen uit 4 bedragen voor invaliditeit en overlijden. Bent u 70 jaar of ouder tijdens de looptijd van de verzekering? Dan zijn de verzekerde bedragen de helft lager. U ontvangt het verzekerde bedrag of een deel ervan als u blijvend invalide raakt door een ongeval. Uw nabestaanden ontvangen het bedrag als u overlijdt door een ongeval.
Overlijden Invaliditeit
Keuze 1 € 5.000,- € 25.000,-
Keuze 2 € 10.000,- € 50.000,-
Keuze 3 € 15.000,- € 75.000,-
Keuze 4 € 20.000,- € 100.000,-

Welk bedrag wij betalen hangt af van wat u heeft en hoe ernstig het is

Soms ontvangt u het volledige verzekerde bedrag. En soms ontvangt u een deel van het verzekerde bedrag. In deze tabel ziet u hoeveel procent van het verzekerde bedrag u ontvangt als u blijvend invalide raakt door een ongeval.

Rekenvoorbeeld

Mark is verzekerd als hij blijvend invalide wordt door een ongeval voor een bedrag van € 50.000,-. Door een val van de trap kan hij 1 arm niet meer gebruiken. Volgens de tabel krijgt Mark een uitkering van € 40.000,-. Dat is 80% van het verzekerd bedrag van € 50.000,-.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Persoonlijke ongevallenverzekering.

Polisvoorwaarden

In Mijn Centraal Beheer vindt u de meest actuele voorwaarden van uw verzekering.

Ging uw Persoonlijke Ongevallenverzekering in voor 1 november 2019? Dan geldt voor u andere informatie. Lees hier precies wat er verzekerd is met uw Persoonlijke Ongevallenverzekering.

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus gemakkelijk vergelijken.

Bekijk het informatiedocument