Thuis
Thuis

Woningonderhoud: wanneer doet u wat?

Een huis in Nederland houdt het gemiddeld 120 jaar vol. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw woning ook al die tijd mooi blijft? Bekijk hoe u uw huis kunt helpen met woningonderhoud.

  • 23 sep 2019
  • 3 minuten
  • 0

Woningonderhoud plannen

In de onderstaande afbeelding ziet u hoe lang bijvoorbeeld de voegen, dakpannen en kozijnen van een woning gemiddeld meegaan. Handig voor als u wilt weten wanneer iets vervangen of aangepast kan worden.

Levensduur van uw huis

Laatste artikelen

Auto op besneeuwde weg

Wintertips bij bevriezing en gladheid

Lees meer
huis verkopen stylingtips

Maak uw huis verkoopklaar met deze styling-tips

Lees meer
Fiets in Amsterdam

Oplossingen bij delen en lenen van spullen

Lees meer

Waarom onderhoud?

Hoe lang iets in uw huis echt meegaat, hangt af van hoe goed u het onderhoudt. Doet u dit regelmatig? Dan bent u daar minder tijd en vaak ook minder geld aan kwijt. Dat geldt bijvoorbeeld voor uw dakmuren en het houtwerk van uw ramen. Schrijf na het woningonderhoud op wat er gedaan is. Bewaar bijvoorbeeld het kleurnummer van uw geverfde kozijnen. Of schrijf op welke materialen u heeft gebruikt. Zo kunt u de volgende keer het onderhoud sneller uitvoeren.

Wat kost onderhoud?

De kosten van onderhoud hangen onder andere af van de grootte van uw woning. Vereniging Eigen Huis gaat uit van een gemiddelde van €300,- per maand. Als u iedere maand € 300,- spaart, heeft u een buffer voor als u onderhoud wilt doen.

Voordelen van onderhoud

Een goed onderhouden woning biedt veel voordelen. Een lekkage voorkomen is fijner dan het oplossen ervan. Uw huis is meer waard. En uw huis ziet er gewoonweg beter uit. Het oog wil natuurlijk ook wat!

Geen tijd? Besteed het uit!

Kost het onderhoud u te veel tijd? Is de klus te groot of heeft u 2 linkerhanden? Besteed het dan uit. Bij Woningonderhoud  van Centraal Beheer berekent u gemakkelijk online de prijs van uw schilderwerk. En kunt u uw schilderklus meteen aanvragen. Wij gaan dan voor u op zoek naar de juiste schilder. Gaat het om klein onderhoud, zoals uw cv-ketel? Regel dan een klusjesman bij onze Klushulp.