Thuis

Woningonderhoud: wanneer doet u wat?

Thuis

Een huis in Nederland houdt het gemiddeld 120 jaar vol. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw woning ook al die tijd mooi blijft? Bekijk hoe u uw huis kunt helpen met woningonderhoud.

9 jul 2020
3 minuten

Waarom onderhoud?

Hoe lang iets in uw huis echt meegaat, hangt af van hoe goed u het onderhoudt. Doet u dit regelmatig? Dan bent u daar minder tijd en vaak ook minder geld aan kwijt. Dat geldt bijvoorbeeld voor uw dakmuren en het houtwerk van uw ramen. Schrijf na het woningonderhoud op wat er gedaan is. Bewaar bijvoorbeeld het kleurnummer van uw geverfde kozijnen. Of schrijf op welke materialen u heeft gebruikt. Zo kunt u de volgende keer het onderhoud sneller uitvoeren.

Wat kost onderhoud?

De kosten van onderhoud hangen onder andere af van de grootte van uw woning. Vereniging Eigen Huis gaat uit van een gemiddelde van €300,- per maand. Als u iedere maand € 300,- spaart, heeft u een buffer voor als u onderhoud wilt doen.

Voordelen van onderhoud

Een goed onderhouden woning biedt veel voordelen. Een lekkage voorkomen is fijner dan het oplossen ervan. Uw huis is meer waard. En uw huis ziet er gewoonweg beter uit. Het oog wil natuurlijk ook wat!

Geen tijd? Besteed het uit!

Gaat het om klein onderhoud, zoals uw cv-ketel of schoonmaken van de dakgoten? Regel dan een klusjesman bij onze Klushulp. Dan houdt u tijd over voor andere dingen.

Meer weten over lekker wonen, onderhoud of aanpassen van uw huis? Lees het op Prettig Wonen.