Thuis
Thuis

Hoe lang leeft uw huis?

In Nederland houdt een huis het gemiddeld 120 jaar vol. Al is er in die 120 jaar veel aangepast en vervangen. Bekijk wanneer u het beste iets in uw huis kunt aanpassen of vervangen.

  • 22 feb 2018
  • 3 minuten
  • 0

Wanneer vervangt u wat?

Hoe oud uw huis is, kunt u altijd makkelijk nagaan. Maar hoe oud is het dak? De cv-ketel? Het kozijn? Hoe lang gaat het gemiddeld mee? In deze afbeelding ziet u wat u wanneer het beste kunt vervangen.

Levensduur van uw huis

Laatste artikelen

Vrienden met vuurwerk

Vuurwerkschade aan uw huis: verzekerd of niet?

Lees meer
CV-ketelmonteur pleegt onderhoud aan cv-ketel

Met goed cv-ketelonderhoud minder kou aan de lucht

Lees meer

Onderhoud het regelmatig

Hoe lang iets in uw huis echt meegaat, hangt af van hoe goed u het onderhoudt. Doet u dit regelmatig? Dan bent u daar niet veel tijd mee kwijt. Dat geldt bijvoorbeeld voor uw dak, uw muren en uw ramen.

Wat kost onderhoud?

Wilt u uw huis goed onderhouden? Dan kost dat aardig wat. Hoeveel dat is, hangt onder meer af van hoe groot uw huis is. Hoe oud. En waarvan het is gemaakt. De Vereniging Eigen Huis gaat uit van een gemiddelde van € 300,- per maand.

Voordelen van onderhoud

Als u iedere maand € 300,- spaart, heeft u een buffer voor als iets echt vervangen moet worden. Dit is best een groot bedrag. Maar het heeft veel voordelen. U woont bijvoorbeeld comfortabel. En stel dat u het niet onderhoudt en u heeft een lekkage. De vraag is dan maar of de verzekering van uw huis of spullen het vergoedt.

Uw huis levert meer op

Als u uw huis goed onderhoudt, wordt het meer waard dan als dat niet gebeurt. Dat is toch mooi meegenomen als u gaat verhuizen.