Onderhoud buitenmuren: wat moet u doen?

De binnenmuren van uw woning ziet u bijna elke dag. Maar hoe zit het met de buitenmuren? Zien ze er goed uit? Of ziet u een vochtplek of een slechte voeg? Zorg dat u er snel bij bent met het juiste onderhoud. Dat scheelt u tijd en geld.

Kijk voordat het vriest

Onderhoud uw buitenmuren voordat de blaadjes vallen. Nog voor het gaat vriezen. Want als het vriest, kan de schade snel groter worden. Zo kan die vochtplek in een gat veranderen en die voeg in een scheur. Dit soort schade wordt ook wel vorstschade genoemd. En kan hoge reparatiekosten met zich meebrengen. In de onderhoudskalender ziet u welk onderhoud u precies kunt doen.
infographic onderhoud muren

Scheuren in buitenmuren?

Scheuren in buitenmuren zien er niet mooi uit. Ook kunnen de scheuren problemen opleveren voor de constructie van de woning. En zo voor onveilige situaties zorgen. De oorzaken van scheuren zijn verschillend. Zo kan een slechte fundering bijvoorbeeld tot scheuren leiden. Maar ook langdurige droogte of bomen die dicht bij uw huis staan. Een bouwkundig expert kan u vertellen wat de oorzaak is van de scheur.

Wat doet uw verzekering?

Stel, u heeft schade omdat de muren niet goed zijn onderhouden. Dan is het maar afwachten of de verzekering van uw huis en uw spullen de schade betaalt. Bekijk daarom regelmatig uw muren. En als u dat toch doet, kijk dan ook meteen eens naar het dak, de ramen en uw tuin.