Hoe vind je jezelf opnieuw uit

Uitgebreide verhalen en visies van experts

Hoe snel gaan veranderingen nu echt? En hoe kunt u uw bedrijf altijd laten groeien? Laat u inspireren door onze interessante artikelen over groei en innovatie en krijg antwoord op deze en andere vragen. Praktische tips, quick wins en de visie van verschillende experts geven u handvatten om aan de slag te gaan met dit thema binnen uw eigen bedrijf.

Inspiratie over groei & innovatie

De technologische ratrace

De platformeconomie, blockchain, robotisering, kunstmatige intelligentie, big data. De ontwikkelingen razen voort en bedrijven moeten alles op alles zetten om bij te blijven. Wie nu geen actie onderneemt, mist straks de boot. Maar hoe snel gaan deze ontwikkelingen eigenlijk? Moet de mkb-ondernemer nú actie ondernemen om straks succesvol te kunnen zijn? Of loopt het allemaal zo’n vaart niet? We vroegen het verschillende experts.

Zo kun je je bedrijf wél laten groeien

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Maar de groei zet zich niet als vanzelf door. ‘De grens is in zicht’, zo waarschuwt het Nederlands Comité voor Ondernemerschap in het jaarbericht ‘Staat van het MKB 2018’. Een gebrek aan personeel, geld en innovatiekracht zijn de grootste groeibelemmeringen voor het mkb. Negen manieren om deze belemmeringen het hoofd te bieden.

Liever mobiliteit à la carte dan een eigen auto

De vraag naar mobiliteit verandert. Medewerkers verkiezen bijvoorbeeld steeds vaker een mobiliteitsbudget boven een auto van de zaak. Ook nieuwe mobiliteitsconcepten zien het levenslicht, waaronder autodelen. Welke kansen biedt dit voor ondernemers?

Expert

Wopke de Jong, Productowner Ondernemerswinkel

Wopke de Jong, Productowner Ondernemerswinkel

Zijn doel is het om tijd te besparen voor en expertise leveren aan ondernemers op operationele zaken. En zo hun onderneming kunnen laten groeien.
Naar de Ondernemerswinkel