STAP budget voor ontwikkeling medewerkers

STAP-budget en Lekker Bezig

€ 1.000 extra voor de ontwikkeling van uw medewerkers

Met het STAP-budget kunnen medewerkers tot €1.000 extra besteden in de Lekker Bezig app

Sinds 1 maart kunnen uw medewerkers bij de overheid tot € 1.000,- opleidingsbudget aanvragen om een opleiding te betalen. Dit opleidingsbudget heet het STAP-budget. Zij kunnen dit combineren met het budget dat zij van u als werkgever krijgen om een opleiding in Lekker Bezig te betalen.

Met Lekker Bezig helpen wij uw medewerkers op thema’s als werk-privé balans, loopbaanontwikkeling, leren en vitaliteit. Kortom: duurzame inzetbaarheid. Met het extra STAP-budget hebben medewerkers nog meer mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen. En voor u als werkgever kan het bovendien een kostenbesparing opleveren. Bijvoorbeeld als zij een opleiding voor een deel of helemaal met het STAP-budget kunnen betalen. 

Voordelen STAP in Lekker Bezig

 • Naast het budget dat u zelf beschikbaar stelt, kan uw medewerker tot € 1.000,- extra budget aanvragen. Deze budgetten kunnen ze combineren. Dat betekent dat zij een duurdere opleiding kunnen kiezen.
 • Als de aanvraag voor STAP-budget van uw medewerker wordt goedgekeurd wordt die opleiding tot wel € 1.000 uit het STAP-budget betaald. Is de opleiding duurder dan € 1.000,-? Pas dan vult uw medewerker dit aan met het budget dat u beschikbaar heeft gesteld.
 • De Lekker Bezig-app maakt het voor medewerkers makkelijk om te kiezen voor een opleiding die betaald kan worden met STAP-budget. En wij helpen uw medewerkers als dat nodig is. U heeft er zelf dus geen omkijken naar.

Aanbod van STAP-opleidingen in Lekker Bezig 

Voor meerdere opleidingen in Lekker Bezig (waaronder opleidingen van onze partners NCOI, BVO, NTI en Computrain) kunnen uw medewerkers het STAP-budget aanvragen. In de Lekker Bezig app zien medewerkers op een makkelijke manier voor welke opleidingen dit geldt. 

Aan de slag met STAP-budget in Lekker Bezig: zo werkt het 

Uw medewerker start de aanvraag van het STAP-budget gemakkelijk zelf via de Lekker Bezig app. Het proces ziet er als volgt uit: 
 1. Uw medewerker schrijft zich via de Lekker Bezig-app in voor een opleiding waarvoor het STAP-budget geldt.
 2. Na de inschrijvingen krijgt uw medewerker van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs.
 3. Uw medewerker kan zich inschrijven voor het STAP-budget via stapuwv.nl.
 4. Keurt UWV het STAP-budget goed? Dan betalen zij dit als voorschot uit aan de opleider.
 5. Uw medewerker kan starten met de opleiding. Binnen 3 maanden na afloop van de opleiding controleert UWV of de opleiding is afgerond. En of aan alle verplichtingen voor het STAP-budget is voldaan.

Veel gestelde vragen over STAP en Lekker Bezig

Nee, u hoeft er zelfs niets voor te doen. Uw medewerker start de aanvraag van het STAP-budget gemakkelijk zelf via de Lekker Bezig app. En komt uw medewerker er niet uit? Dan helpen wij graag om de vragen te beantwoorden.
De opleiding (incl. lesmateriaal en indien van toepassing de locatie) wordt betaald met STAP-budget. Vaste kosten voor de lunch en een drankje vallen niet onder het STAP-budget. Deze kosten verrekenen we met het budget dat u als werkgever zelf beschikbaar heeft gesteld. 
Uw medewerkers komen in aanmerking voor een STAP-budget als zij ten minste aan deze voorwaarden voldoet: 
 • De medewerker is 18 jaar of ouder.
 • De medewerker heeft geen recht op studiefinanciering via DUO.
 • De medewerker ontvangt op dit moment geen AOW.
 • De opleiding staat in het STAP-scholingsregister.
 • De opleiding is nog niet gestart op het moment dat de medewerker het STAP-budget aanvraagt.
 • De medewerker of de partner van de medewerker heeft de Nederlandse of een Europese nationaliteit.
Elke 2 maanden start er een nieuwe periode waarin uw medewerkers het STAP-budget aan kunnen vragen. Voor de rest van 2023 zijn de volgende aanvraagperiodes:
 • 3 juli 2023 t/m 3 september 2023
 • 4 september 2023 t/m 31 oktober 2023
 • 1 november 2023 t/m 31 december 2023
Is het budget in een periode op? Dan kunnen uw medewerkers in een volgende periode opnieuw een aanvraag doen.

Als de aanvraag van het STAP-budget wordt afgekeurd dan vervalt de inschrijving voor de opleiding automatisch. Het eigen budget van uw medewerker storten we terug in de app. Zo komen u en uw medewerker niet voor vervelende verrassingen te staan. 

Let op:  
Wordt het STAP-budget goedgekeurd, maar maakt uw medewerker de opleiding niet af? Dan moet uw medewerker het STAP-budget misschien terugbetalen.


Bevorder betrokkenheid en werkplezier, verlaag verzuim en verloop

Plan vrijblijvend een adviesgesprek in met één van onze adviseurs.