Hoe Peter en Claire het regelen

Overlijdens­risico­verzekering

"Ik wil het niet zo ver laten komen dat Claire zou moeten verhuizen”

Dit zijn Peter (31) en Claire (33), een hecht stel uit Utrecht. Ze wonen al vijf jaar samen in een luxe appartement aan de Oudegracht. Claire werkt in de kinderopvang en Peter bij een adviesbureau. Peter zag bij het overlijden van een goede vriend wat de financiële gevolgen waren voor zijn gezin.

"Ik besefte dat we iets moesten doen"
Peter: "Ik vond het heftig om te zien hoe het leven van nabestaanden op zijn kop staat bij het overlijden van een dierbare. Het gezin van mijn vriend bleef achter met de huur die ze niet meer konden betalen.

Ze moesten eigenlijk direct verhuizen, want elke maand namen de schulden toe, terwijl ze al zoveel te verduren hadden. Ik heb het er met Claire over gehad en we beseften dat we iets aan onze eigen situatie moesten doen. Zij verdient veel minder dan ik, dat heeft behoorlijke consequenties als ik wegval. Zo kan ze de huur van ons luxe appartement niet alleen opbrengen.

Claire: "Peter stelde voor een overlijdens­risico­verzekering te nemen. Die kost ons niet veel per maand en geeft ons een gerust gevoel."

De voordelen voor Claire en Peter

  • Geen gedwongen verhuizing als Peter er niet meer is
  • Genoeg geld om een tijd de huur te kunnen voldoen
  • Een gerust gevoel dat het goed is geregeld

Hoe hebben Peter en Claire het geregeld?

Looptijd
Peter kiest er nu voor de Overlijdens­risico­verzekering te laten lopen tot zijn pensioen. Mocht er tussentijds iets veranderen, bijvoorbeeld Claire gaat meer verdienen of Peter krijgt een andere baan, dan kan de verzekering eenvoudig worden aangepast.

Gekozen verzekerd bedrag
€ 150.000,-

Claire: "Dat leek me in eerste instantie een hoog bedrag, maar met onze huur is dat echt niet overdreven."

Gekozen verzekeringsvorm
Lineair dalend

De gemiddelde maandpremie die Peter betaalt:
€ 6,68

Bovenstaande premie is een voorbeeld. Weten wat uw premie is?
Dat kunt u hier eenvoudig berekenen.