Hoe Peter en Claire het regelen

Overlijdens­risico­verzekering

"Ik wil het niet zo ver laten komen dat Claire zou moeten verhuizen”

Dit zijn Peter (31) en Claire (33), een hecht stel uit Utrecht. Ze wonen al vijf jaar samen in een luxe appartement aan de Oudegracht. Claire werkt in de kinderopvang en Peter bij een adviesbureau. Peter zag bij het overlijden van een goede vriend wat de financiële gevolgen waren voor zijn gezin.

"Ik besefte dat we iets moesten doen"
Peter: "Ik vond het heftig om te zien hoe het leven van nabestaanden op zijn kop staat bij het overlijden van een dierbare. Het gezin van mijn vriend bleef achter met de huur die ze niet meer konden betalen."

"Ze moesten eigenlijk direct verhuizen, want elke maand namen de schulden toe, terwijl ze al zoveel te verduren hadden. Ik heb het er met Claire over gehad en we beseften dat we iets aan onze eigen situatie moesten doen. Zij verdient veel minder dan ik, dat heeft behoorlijke consequenties als ik wegval. Zo kan ze de huur van ons luxe appartement niet alleen opbrengen."

Claire: "Peter stelde voor een overlijdens­risico­verzekering te nemen. Die kost ons niet veel per maand en geeft ons een gerust gevoel."

Hoe hebben Peter en Claire het geregeld?
Peter kiest er nu voor de overlijdens­risico­verzekering te laten lopen tot zijn pensioen. Mocht er tussentijds iets veranderen, bijvoorbeeld Claire gaat meer verdienen of Peter krijgt een andere baan, dan kan de verzekering eenvoudig worden aangepast. Ook kiest hij voor een dalend verzekerd bedrag, omdat ze naast de verzekering ook elke maand een bedrag opzij zetten. Als Peter overlijdt, kan Claire dat geld gebruiken om een paar jaar de huurlasten te betalen. Als er nog niet voldoende is, kunnen met de uitkering uit de overlijdens­risico­verzekering de lasten doorbetaald worden.

De verzekering van Peter en Claire

Verzekerd bedrag € 150.000,-
Vorm Lineair dalend
Looptijd 38 jaar
Aantal levens 1
Premievorm Vast
Premie € 4,56
Bovenstaande premie is een voorbeeld. Weten wat uw premie is?
Dat kunt u hier eenvoudig berekenen.