Wat te doen tegen bedwantsen

7 tips om bedwantsen te bestrijden

In hotels en hostels komen vaak bedwantsen voor. Voorkom dat ze in uw koffer of rugzak kruipen. Leg deze daarom niet op uw hotelbed. Leg ook uw kleren niet op het bed. En komt u thuis? Was dan al uw spullen. Ook kleding die u niet heeft gedragen.

Stop uw kleren in de wasmachine. Was als het kan alles op minimaal 50 graden. Bedwantsen kunnen niet tegen de warmte. En is het wasje gedraaid? Ze spoelen meteen met het sop weg.

Bedwantsen gaan dood wanneer u ze in de diepvries stopt. Doe bijvoorbeeld uw dekbed en kussens in een plastic zak. Stop deze daarna een dagje in de vriezer. Klop uw spullen daarna buiten uit.

Doe uw matras in een speciale hoes. Zo zorgt u dat bedwantsen stikken. Maar let op: bedwantsen hebben een lange adem. U moet de hoes minimaal 400 dagen om het matras laten zitten. Dan pas zijn alle bedwantsen dood.

Bedwantsen en hun eitjes zijn niet dol op de sauna. Daarom is het verstandig om uw huis een flinke stoombeurt te geven. Bij doe-het-zelfzaken huurt u een stoomreiniger. Spuit de stoom in alle hoeken en naden. De hete stoom doodt de bedwantsen. Vergeet niet achter het bed te stomen. En stoom ook in kieren van houten kozijnen en de balken op het plafond.

Bedwantsen wonen het liefst op donkere plekjes. In scheuren in de muur, het plafond en de vloer bijvoorbeeld. Maak deze scheuren. En zorg dat behang goed is vastgeplakt. Zo is er geen ruimte meer om te schuilen. Heeft u zelf 2 linkerhanden? Schakel dan een klushulp in. 

We zien steeds meer bedwantsen. Want ze kunnen tegen veel soorten gif. Heeft u erg veel last van bedwantsen en alle tips hierboven uitgevoerd? Ga dan niet zelf aan de slag met gif. Maar bel een ongediertebestrijder. Een ongediertebestrijder weet precies wat wel en niet werkt. Zo bent u snel van de bedwantsen af.