Help ik wil mijn vakantiegevoel terug

7 tips om uw vakantiegevoel vast te houden

Vakantiefoto’s terugkijken, samen mooie herinneringen ophalen. Ook op uw werk kunt u samen nagenieten. Vertel elkaar de leuke vakantiebelevenissen. Of houd een 'na-de-vakantie-borrel'!

Ga in de middagpauze even gezellig naar buiten. Maak een wandelingetje in de buurt van uw werkplek. Natuurlijk samen met uw collega’s. En trek tijdens die pauze lekker uw slippers aan!

Elke avond na het eten een spelletje rummikub met het gezin. 's Avonds gezellig de kaarsjes aan. Heerlijk de tijd voor elkaar nemen. Dat doen we altijd op vakantie. Maar als we thuis zijn, gaat iedereen weer zijn eigen gang. Waarom? Ga er ook thuis gewoon mee door. Dus organiseer een spelletjescompetitie met uw familie of vriendengroep!

Misschien herkent u het wel: op vakantie ontmoet u leuke mensen. Elke avond gezellig kletsen over van alles en nog wat. Maar na thuiskomst is het contact snel verwaterd. Via social media is het allemaal veel eenvoudiger geworden. U verliest elkaar minder snel uit het oog. En spreekt wat makkelijker af. Gezellig weer eens op een terrasje napraten over die leuke vakantieweken.

Heerlijk, die Griekse souvlaki. Of wat dacht u van al die fantastische Italiaanse gerechten? Ga er in uw eigen keuken mee aan de slag. Het is net alsof u weer bij dat leuke restaurantje aan de zee zit!

Doe iets creatiefs met die prachtige schelpen. En gebruik ook andere dingen die u herinneren aan uw vakantie. Bijvoorbeeld mooie stenen, drijfhout of wijnkurken. Of maak een leuke collage van vakantiefoto's.

Treur niet over de vakantie die is geweest. Maar verheug u op de volgende reis! Plan alvast de vrije dagen in uw agenda en bedenk wat het volgende tripje wordt. Neem niet 1 lange vakantie per jaar, maar verspreid uw vakantiedagen. Met kortere tripjes verdeeld over het jaar houdt u dat vakantiegevoel makkelijk vast!