Voeten met slippers

Houd ook zonder slippers uw vakantiegevoel vast

Weer aan het werk na een lange vakantie. Het liefst houd ik mijn slippers aan en zet ik de hele dag mijn zonnebril op. Om dat fijne vakantiegevoel vast te houden. Hoe houd ik dat gevoel zonder dat mijn collega’s me uitlachen?

Archief 19 jul 2018 2 minuten

We gaan weer aan de slag

U kent dat gevoel vast wel. Zo’n 1e werkdag na uw zomervakantie is altijd weer wennen. Alsof u een andere wereld binnenkomt. En aan het einde van de dag heeft u het gevoel alsof u nooit op vakantie bent geweest. Het liefst blijft u net zo ontspannen als tijdens de zomerperiode. En houdt u die werkdruk nog even op afstand. Maar hoe doet u dat?

Op vakantie is het anders

Op vakantie hebben we tijd voor elkaar. En genieten we van de echt belangrijke dingen van het leven. Gezellig een spelletje doen, zwemmen of voetballen met de kinderen. Elke avond lekker koken en daarna mooie gesprekken bij kaarslicht. Na de vakantie laten we ons snel weer leiden door de alledaagse stress. En dan is dat uitgeruste gevoel weer snel verdwenen.

Help ik wil mijn vakantiegevoel terug

7 tips om uw vakantiegevoel vast te houden

Vakantiefoto’s terugkijken, samen mooie herinneringen ophalen. Ook op uw werk kunt u samen nagenieten. Vertel elkaar de leuke vakantiebelevenissen. Of houd een 'na-de-vakantie-borrel'!

Ga in de middagpauze even gezellig naar buiten. Maak een wandelingetje in de buurt van uw werkplek. Natuurlijk samen met uw collega’s. En trek tijdens die pauze lekker uw slippers aan!

Elke avond na het eten een spelletje rummikub met het gezin. 's Avonds gezellig de kaarsjes aan. Heerlijk de tijd voor elkaar nemen. Dat doen we altijd op vakantie. Maar als we thuis zijn, gaat iedereen weer zijn eigen gang. Waarom? Ga er ook thuis gewoon mee door. Dus organiseer een spelletjescompetitie met uw familie of vriendengroep!

Misschien herkent u het wel: op vakantie ontmoet u leuke mensen. Elke avond gezellig kletsen over van alles en nog wat. Maar na thuiskomst is het contact snel verwaterd. Via social media is het allemaal veel eenvoudiger geworden. U verliest elkaar minder snel uit het oog. En spreekt wat makkelijker af. Gezellig weer eens op een terrasje napraten over die leuke vakantieweken.

Heerlijk, die Griekse souvlaki. Of wat dacht u van al die fantastische Italiaanse gerechten? Ga er in uw eigen keuken mee aan de slag. Het is net alsof u weer bij dat leuke restaurantje aan de zee zit!

Doe iets creatiefs met die prachtige schelpen. En gebruik ook andere dingen die u herinneren aan uw vakantie. Bijvoorbeeld mooie stenen, drijfhout of wijnkurken. Of maak een leuke collage van vakantiefoto's.

Treur niet over de vakantie die is geweest. Maar verheug u op de volgende reis! Plan alvast de vrije dagen in uw agenda en bedenk wat het volgende tripje wordt. Neem niet 1 lange vakantie per jaar, maar verspreid uw vakantiedagen. Met kortere tripjes verdeeld over het jaar houdt u dat vakantiegevoel makkelijk vast!

De slippers blijven thuis

Die slippers en die zonnebril: ik laat ze toch maar thuis als ik naar kantoor ga. Gelukkig zijn er andere manieren om na de zomer in een vakantiestemming te blijven. Maar zodra ik thuis ben… Dan gaan die slippertjes toch wel aan, hoor! En misschien zet ik vanavond mijn tentje nog wel even op in de achtertuin! 

Lees meer tips 

Nog op zoek naar leuke activiteiten in uw omgeving? Lees dan eens andere artikelen met leuke ideeën. Bijvoorbeeld over mooie wandelpaden. Of hoe u eenvoudig en veilig een bootje huurt. Het helpt u uw vakantiegevoel nog even vast te houden. Veel succes!