U bent doorstromer

Zelf een hypotheek afsluiten of met advies

Heeft u al een koophuis en gaat u een ander huis kopen? Dan wordt u een zogenaamde ‘doorstromer’ op de woningmarkt. U kunt bij Centraal Beheer uw volgende hypotheek afsluiten. U kunt dit doen met advies van een adviseur en in sommige gevallen ook online. Een adviseur kan u adviseren over uw financiële situatie.

Afsluiten zoals u dat wilt

Afsluiten met een adviseur

Als u een hypotheek afsluit met een adviseur, krijgt u deskundig advies over welke hypotheek bij u past.
Vind een adviseur

Zelf online afsluiten

Bij ons kunt u uw hypotheek ook zelf online afsluiten. U regelt alles zelf en betaalt geen advieskosten.

Zelf online afsluiten

Overwaarde

Verkoopt u uw huis voor een hogere prijs dan uw hypothecaire lening, dan noemen we dat ‘overwaarde’. Wilt u de rente fiscaal af kunnen trekken, dan moet u de overwaarde gebruiken bij de aankoop van uw nieuwe huis.

Restschuld

Verkoopt u uw huis voor een lagere prijs dan uw hypotheek, dan heeft u een restschuld. De restschuld betaalt u aan de hypotheekverstrekker. Dat kan op verschillende manieren.

Een restschuld kunt u in sommige gevallen meenemen in de hypotheek van uw nieuwe huis. Uw adviseur geeft u hierover een advies. U leent een bedrag om het nieuwe huis te kopen. En daarnaast spreekt u af hoe u de restschuld van uw oude huis gaat terugbetalen. Uw inkomen moet dan wel voldoende zijn om de rentelasten en (extra) aflossingen te kunnen betalen. De restschuld valt niet onder het maximale bedrag dat u normaal mag lenen (100% van de waarde van het huis).

Hypotheekrente aftrek

De rente van een lening mag u maximaal 30  jaar meenemen in uw belastingaangifte. Heeft u een hypotheek afgesloten voor 1 januari 2001? Dan geldt de 30 jaar vanaf die datum. Sluit u een nieuwe hypothecaire lening, dan start een nieuwe periode van 30 jaar van hypotheekrente aftrek. Als u daarna nog meer gaat lenen, dan start voor dat deel een periode van 30 jaar. De aftrek over de bestaande lening loopt gewoon door. Wilt u weten wat dit voor u betekent? Een adviseur kan dit voor u berekenen.