Energielabel aanvragen

Snel en makkelijk een officieel energielabel voor uw woning

  • Binnen 3 weken keuring door gediplomeerd adviseur
  • U krijgt uw energielabel binnen 7 dagen na de afspraak
  • Kosten energielabel vanaf € 295,-

Wilt u uw huis verkopen? Dan moet u sinds januari 2021 een geldig energielabel hebben. Centraal Beheer zorgt ervoor dat u uw energielabel snel in huis heeft. Dat is belangrijk, omdat er vaak onverwacht lange wachttijden zijn. Daarom werken we samen met een betrouwbare en snelle partner: Huiskeur. Deze voert de keuring binnen 3 weken uit, en snel daarna heeft u het officiële energielabel op zak. Vraag het energielabel aan voordat u uw huis te koop zet. Zo weet u zeker dat u voor de verkoop een geldig energielabel heeft.

Voor deze dienst werken wij samen met Huiskeur. Centraal Beheer bemiddelt hierin. Huiskeur voert de dienst uit.
€295,-

Uw energielabel aanvragen: hoe werkt het? 

Uw energielabel in 3 stappen geregeld

U vult uw gegevens in. Huiskeur belt u om een afspraak te maken. 

Binnen 3 weken voert een gediplomeerd energieadviseur de keuring bij u uit. 

Uw energielabel wordt gemaakt, geregistreerd en per e-mail naar u gestuurd.

Snel en goed geregeld via Centraal Beheer

Centraal Beheer wil u meer woongemak bieden. Niet alleen met verzekeringen en financiële producten, maar ook met informatie en oplossingen die u verder helpen. Zoals het aanvragen van uw energielabel. Dit kost u vaak veel tijd en uitzoekwerk. Om u daarbij te helpen, deden wij het voorwerk al. We kozen een betrouwbare en snelle partner: Huiskeur. Zij werken door heel Nederland met gediplomeerde energieadviseurs die uw huis binnen 3 weken keuren. Wij houden het proces in de gaten en houden samen met Huiskeur de kwaliteit hoog.

Handig om te weten

Wat wordt er gecheckt?

De keuring duurt 1 tot 2 uur

De adviseur controleert uw woning en kijkt onder meer naar het soort glas, de isolatie, cv-ketel, eventuele zonnepanelen en de ventilatie. 

Financiën 

De kosten

Een energielabel kost € 295,-. Is uw woning groter dan 150 m2? Dan wordt er € 50,- met 50 m2 extra in rekening gebracht. 

Betrouwbaar

Gediplomeerde adviseurs

De energieadviseurs van onze partner Huiskeur zijn ervaren en gediplomeerd. Zij mogen officiële energielabels maken en deze voor u registreren. 

Veel gestelde vragen

Sinds januari 2021 is het verplicht dat u een energielabel van uw huis heeft als u uw huis verkoopt. Wij raden aan om het energielabel aan te vragen voordat u uw huis te koop zet. Bij ons heeft u binnen 3 weken een afspraak voor een energielabel keuring.

Voor de uitvoering van deze dienst sluit u een overeenkomst met Huiskeur. Wij bemiddelen hierin door u in contact te brengen met Huiskeur. Voor onze bemiddeling ontvangen wij een vergoeding van Huiskeur.

Het energielabel geeft aan of de woning veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie). Woningen met een A++++-label zijn het energiezuinigst. Op het energielabel staat ook welke energiebesparende maatregelen in de woning mogelijk zijn. Denk aan isolatie van het dak of het plaatsen van zonnepanelen.
U kunt hier een voorbeeld van een energielabel bekijken.
Ja. Uw gezondheid en die van de adviseurs staan voorop. De inspecteurs van Huiskeur houden zich dan ook aan de huidige richtlijnen van het RIVM. U ontvangt een samenvatting van deze richtlijnen bij de afspraakbevestiging. 

U kunt de aanvraag tot 3 werkdagen voor de afspraak kosteloos annuleren. Als u de aanvraag minder dan 3 werkdagen voor de afspraak annuleert, dan brengt Huiskeur de totale kosten van de energielabel keuring in rekening. 

Ja, onze partner Huiskeur geeft aan ons door wanneer de keuring heeft plaatsgevonden. Wij gebruiken deze informatie onder meer voor klantonderzoek.
Wij en onze partners proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over het antwoord op uw vraag of de afhandeling van uw klacht. Dan kunt u voor meer informatie terecht op het Europese platform voor alternatieve geschilbeslechting. Of stuur een e-mail naar duurzaamwoongemak@centraalbeheer.nl.

Neem gerust contact op

U bereikt onze partner Huiskeur via info@huiskeur.nl of van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur via 085-130 1567