Energielabel aanvragen

Snel en makkelijk een officieel energielabel voor uw woning

 • Binnen 3 weken een afspraak met een erkend adviseur
 • Snel daarna het energielabel in huis
 • Vanaf € 324,- inclusief btw

Wilt u uw huis verkopen? Dan moet u sinds januari 2021 een geldig energielabel hebben. Centraal Beheer zorgt ervoor dat u uw energielabel snel in huis heeft. Dat is belangrijk, omdat er vaak onverwacht lange wachttijden zijn. Daarom werken we samen met een betrouwbare en snelle partner: Huiskeur. Deze voert de keuring binnen 3 weken uit, en snel daarna heeft u het officiële energielabel op zak. Vraag het energielabel aan voordat u uw huis te koop zet. Zo weet u zeker dat u voor de verkoop een geldig energielabel heeft.

Voor deze dienst werken wij samen met Huiskeur. Centraal Beheer bemiddelt hierin. Huiskeur voert de dienst uit.

Een energielabel aanvragen: hoe werkt het?

Vul uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres in.

Onze partner Huiskeur neemt contact met u op om een datum voor de keuring af te spreken. Huiskeur streeft ernaar de keuring binnen 3 weken na de aanvraag plaats te laten vinden. Enkele bijzondere uitzonderingen daargelaten lukt dat altijd.

Een energielabel kost € 324,- inclusief btw voor woningen tot 150m2. Bij woningen groter dan 150m2 wordt er €50,- per 50 m2 extra in rekening gebracht. De woonoppervlakte wordt door Huiskeur bepaald op basis van de m2-gegevens van uw woning in het Kadaster

Tijdens de keuring controleert een gediplomeerde energieadviseur uitgebreid de woning. Om het energielabel van een woning te bepalen, let de inspecteur extra op de volgende punten:

 • Soort glas (enkelglas, dubbelglas, HR++ of triple)
 • Isolatie (dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie)
 • Zonnepanelen of niet
 • CV-ketel
 • Ventilatie in de woning
Na de keuring stelt Huiskeur het rapport op en registreert het energielabel bij de registratiedatabase. Binnen 14 dagen na de keuring ontvangt u digitaal het energielabel en de factuur.

Handig om te weten

Onafhankelijke inspectie

De keuring wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energieadviseur.

Kosten

Een energielabel kost €324,- inclusief btw voor woningen tot maximaal 150 m2. Bij woningen groter dan 150m2 wordt er €50,- per 50 m2 extra in rekening gebracht.

Onze partner

Voor Energielabel werken wij samen met Huiskeur. Een betrouwbare partner met adviseurs door het hele land.

Veel gestelde vragen

Sinds januari 2021 is het verplicht dat u een energielabel van uw huis heeft als u uw huis verkoopt. Wij raden aan om het energielabel aan te vragen voordat u uw huis te koop zet. Bij ons heeft u binnen 3 weken een afspraak voor een energielabel keuring.
De energieadviseurs die het huis keuren zijn zorgvuldig geselecteerd. Hiervoor werken we samen met Huiskeur. Een adviesbureau met experts door het hele land. De adviseurs zijn goed gediplomeerd en ervaren.

Voor de uitvoering van deze dienst sluit u een overeenkomst met Huiskeur. Wij bemiddelen hierin door u in contact te brengen met Huiskeur. Voor onze bemiddeling ontvangen wij een vergoeding van Huiskeur.

Een energielabel kost € 324,- inclusief btw. Dit is de prijs voor woningen tot maximaal 150 m2. Bij woningen groter dan 150m2 wordt er €50,- per 50 m2 extra in rekening gebracht. De woonoppervlakte wordt door Huiskeur bepaald op basis van de m2-gegevens van uw woning in het Kadaster.
De controle duurt over het algemeen 1 tot 2 uur. Onze partner Huiskeur streeft ernaar om de afspraak binnen 3 weken in te plannen. Dat lukt meestal ook. Binnen 14 dagen na de afspraak ontvangt u het energielabel.

Tijdens de keuring controleert een gediplomeerde energieadviseur uitgebreid de woning. Om het energielabel van een woning te bepalen, let de adviseur extra op de volgende punten:

 • Soort glas (enkelglas, dubbelglas, HR++ of triple)
 • Isolatie (dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie)
 • Zonnepanelen of niet
 • CV-ketel
 • Ventilatie in de woning

U mag er zelf bij aanwezig zijn.

Het energielabel geeft aan of de woning veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie). Woningen met een A++++-label zijn het energiezuinigst. Op het energielabel staat ook welke energiebesparende maatregelen in de woning mogelijk zijn. Denk aan isolatie van het dak of het plaatsen van zonnepanelen.
U kunt hier een voorbeeld van een energielabel bekijken.
Ja. Uw gezondheid en die van de adviseurs staan voorop. De inspecteurs van Huiskeur houden zich dan ook aan de huidige richtlijnen van het RIVM. U ontvangt een samenvatting van deze richtlijnen bij de afspraakbevestiging. 
Centraal Beheer biedt gemak. Zo ook bij de verkoop van uw huis. Wij bieden niet alleen verzekeringen en financiële producten, maar geven ook graag tips, informatie en oplossingen die u verder helpen. Daarom helpen wij u ook om op een eenvoudige manier op korte termijn een energielabel te krijgen.
Nee. Iedereen kan een energielabel bij Centraal Beheer aanvragen. U hoeft geen klant van Centraal Beheer te zijn om gebruik te maken van deze dienst.
Wilt u meer informatie, of bent u niet tevreden? Stuur dan een mail naar onze partner Huiskeur: info@huiskeur.nl. Huiskeur neemt zo snel mogelijk contact met u op. Of bel tijdens werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur naar (085) 130 1567.

U kunt de aanvraag tot 3 werkdagen voor de afspraak kosteloos annuleren. Als u de aanvraag minder dan 3 werkdagen voor de afspraak annuleert, dan brengt Huiskeur de totale kosten van de energielabel keuring in rekening. 

Ja, onze partner Huiskeur geeft aan ons door wanneer de keuring heeft plaatsgevonden. Wij gebruiken deze informatie onder meer voor klantonderzoek.