Wat kost een verhuizing?

De prijs van een verhuizing is afhankelijk van veel zaken. Wat doet u zelf en wat laat u een verhuizer doen? Hoeveel spullen u wilt verhuizen? En waar moeten de spullen naartoe? We helpen u graag met een richtlijn van de prijzen op dit moment. Zo kunt u makkelijk bepalen hoe u uw verhuizing aanpakt.

Kiest u voor gemak of regelt u het zelf?

Inpakken, meubels uit en weer in elkaar zetten, dozen sjouwen. Verhuizen kost veel tijd en is zwaar werk. Lukt dit niet zelf? En staan er geen familieleden of vrienden te trappelen om te helpen? Een verhuisbedrijf neemt u graag al het werk uit handen. Natuurlijk is dit wel de duurste manier van verhuizen. U bespaart geld als u zelf uw spullen in- en uitpakt en de meubels uit elkaar haalt en weer in elkaar zet.

Bekijk hoeveel spullen u wilt laten verhuizen

Hoe meer spullen u heeft, hoe duurder uw verhuizing is. Voor uw verhuizing opruimen is dus een goede bespaartip. Maar u kunt ook een deel van uw spullen zelf verhuizen. En bijvoorbeeld alleen grote en zware onderdelen, zoals kasten, bedden en de wasmachine laten verhuizen door een verhuisbedrijf.

De afstand bepaalt de prijs 

De afstand tussen uw oude en nieuwe huis bepaalt de prijs van uw verhuizing. Maar ook de afstand tussen het huis en de verhuiswagen. Kan de verhuiswagen niet dichtbij parkeren? Dan duurt de verhuizing langer en zijn de kosten hoger. En moeten de spullen de lucht in? Bijvoorbeeld via een lift naar uw nieuwe appartement? Dit kost extra tijd en dus geld.

Verhuizen in het weekend is duurder

Verhuizen in het weekend lijkt het meest handig. U en uw helpers hebben vrij. Maar denk eens aan de voordelen van een doordeweekse verhuizing. Het is goedkoper, want een verhuisbedrijf rekent op een doordeweekse dag geen weekendtoeslag. Heeft u kinderen? Die zitten dan door de week op school of zijn bij de kinderopvang. U heeft lekker uw handen vrij. En vaak geeft een werkgever bijzonder verlof bij een verhuizing. Dat betekent 1 à 2 dagen gratis vrij!

Wat is de gemiddelde prijs?

Het tarief van een verhuizer in 2023 is ongeveer € 45,- per uur. Volgens brancheorganisatie Erkende Verhuizers ligt de gemiddelde prijs van een verhuizing in 2023 tussen de € 1.500,- en € 2.000,-. Woont u in een klein appartement? Denk dan aan € 900,- tot € 1.000,-. En de verhuizing van een vrijstaande woning komt ongeveer op zo’n € 2.500,-. Dit zijn natuurlijk richtlijnen. Vraag daarom verschillende offertes aan. Dan weet u precies waar u aan toe bent. Via Scanmovers kunt u een berekening maken en offertes aanvragen.