Op kamers

Op kamers

Op kamers gaan is altijd spannend. Dan is het fijn om je om sommige dingen geen zorgen te moeten maken. Vergeet daarom niet om de spullen in je studentenkamer te verzekeren. Dit kan met een Inboedelverzekering. Zelfs als je jouw meubels voor een prikkie op Marktplaats hebt gekocht. Want je laptop, smartphone en hobbyspullen zijn flink wat waard. Studenten die op kamers wonen betalen een lagere premie voor onze Inboedelverzekering.

Handig om rekening mee te houden

Met onze Inboedelverzekering verzeker je de spullen in je studentenkamer. Een Inboedelverzekering is niet verplicht. Maar wordt er iets gestolen of breekt er brand uit? Dan zijn je spullen met een Inboedelverzekering verzekerd. Een geruststellende gedachte. 
Wil je je spullen ook buiten verzekeren? Sluit dan ook onze Kostbaarheden Buitenshuisverzekering af. Dan kun je je waardevolle spullen zoals smartphone, tablet en AirPods met een gerust hart mee naar buiten nemen. Bijvoorbeeld naar school of de bieb. Hebben je ouders een Kostbaarheden Buitenshuisverzekering bij Centraal Beheer? Dan ben je als student standaard meeverzekerd via je ouders, zolang je voltijd studeert. Stop je met studeren? Denk er dan aan om een eigen Kostbaarheden Buitenshuisverzekering af te sluiten.
Met een Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd als je per ongeluk schade veroorzaakt aan een ander. Of aan de spullen van iemand anders. Hebben je ouders een Aansprakelijkheidsverzekering bij Centraal Beheer? Dan ben je als student standaard meeverzekerd via je ouders, zolang je voltijd studeert. Stop je met studeren? Denk er dan aan om een eigen Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De Aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Wel verstandig.
Bijvoorbeeld een huurverhoging waar je het niet mee eens bent. Of een verkeerd berekende studieschuld. Situaties waar je liever niet in terecht komt. Gebeurt het toch? Met onze Rechtsbijstandverzekering Consument en wonen kun je rekenen op juridische hulp. Hebben je ouders een Rechtsbijstandverzekering bij Centraal Beheer? Dan ben je als student standaard meeverzekerd via je ouders, zolang je voltijd studeert. Stop je met studeren? Denk er dan aan om een eigen Rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Veelgestelde vragen

Met onze Inboedelverzekering verzeker je de spullen op je kamer tegen schade en diefstal. Bijvoorbeeld je bed, kast, bank, tv, laptop en studieboeken. Ga je de deur uit? Denk er dan aan om je kamer op slot te doen. Anders zijn de spullen op je kamer bij diefstal niet verzekerd.
Ja, onze Aansprakelijkheidsverzekering geldt als je maximaal voor 1 jaar stage loopt in het buitenland. 
Nee. Onze Woonverzekeringen gelden alleen voor jou. Je huisgenoten moeten een eigen woonverzekering afsluiten.
Heb je op eigen kosten verbeteringen aan je studentenkamer aangebracht? Bijvoorbeeld een nieuwe vloer, nieuw behang aan de muur of zelf een kast ingebouwd? Dat is standaard meeverzekerd via het huurdersbelang bij onze Inboedelverzekering. Ook zaken die je overneemt van de vorige huurder zijn zo meeverzekerd. 

Je laptop is verzekerd met onze Inboedelverzekering. Net als smartphones, tablets en tv’s en muziekapparatuur. Deze spullen worden vaak gestolen. Daarom noemen we dit diefstalgevoelige inboedel.

Diefstal van diefstalgevoelige spullen is verzekerd tot € 35.000,-

Je diefstalgevoelige inboedel is bij diefstal verzekerd tot € 35.000,- per gebeurtenis. Voor de meeste mensen is dit ruim voldoende.

Schade aan diefstalgevoelige spullen is verzekerd tot € 200.000,-

Heb je schade aan diefstalgevoelige spullen door bijvoorbeeld brand of water? Dan zijn je diefstalgevoelige spullen verzekerd tot € 200.000,- per voorwerp.

Wij betalen alleen schade door diefstal als er braakschade aan de buitenkant van de studentenwoning te zien is.