Op kamers

Verzekeringen voor je studentenkamer

Op kamers gaan kan spannend zijn. Misschien is het de eerste keer dat je op jezelf gaat wonen. Dan is het fijn om je om sommige dingen geen zorgen te moeten maken. Vergeet daarom niet om de spullen in je studentenkamer te verzekeren. Dit kan met een Inboedelverzekering. Zelfs als je jouw meubels voor een prikkie op Marktplaats hebt gekocht. Want je laptop, smartphone en hobbyspullen zijn flink wat waard. Studenten die op kamers wonen betalen een lagere premie voor onze Inboedelverzekering.

De spullen in je kamer

Met onze Inboedelverzekering verzeker je de spullen op je kamer tegen schade en diefstal. Bijvoorbeeld je bed, kast, bank, tv, laptop en studieboeken. Ga je de deur uit? Denk er dan aan om je kamer op slot te doen. Anders zijn de spullen op je kamer bij diefstal niet verzekerd.  

Je spullen onderweg 

Wil je je spullen ook buiten verzekeren tegen diefstal, verlies of schade? Met de Kostbaarheden Buitenshuisverzekering kun je je waardevolle spullen met een gerust hart mee naar buiten nemen. Bijvoorbeeld je smartphone, laptop of AirPods. Hebben je ouders een Kostbaarheden Buitenshuisverzekering bij Centraal Beheer? Dan ben je als student standaard meeverzekerd via je ouders, zolang je voltijd studeert. Stop je met studeren? Denk er dan aan om een eigen Kostbaarheden Buitenshuisverzekering af te sluiten.

Schade aan een ander

Met een Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd als je per ongeluk schade veroorzaakt aan een ander. Of aan de spullen van iemand anders. Onze Aansprakelijkheidsverzekering geldt ook als je maximaal voor 1 jaar stage loopt in het buitenland. Hebben je ouders een Aansprakelijkheidsverzekering bij Centraal Beheer? Dan ben je als student standaard meeverzekerd via je ouders, zolang je voltijd studeert. Stop je met studeren? Denk er dan aan om een eigen Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

Problemen met de studiefinanciering of met de huurbaas

Bijvoorbeeld een huurverhoging waar je het niet mee eens bent. Of een verkeerd berekende studieschuld. Situaties waar je liever niet in terecht komt. Gebeurt het toch? Met onze Rechtsbijstandverzekering Consument en wonen kun je rekenen op juridische hulp. Hebben je ouders een Rechtsbijstandverzekering bij Centraal Beheer? Dan ben je als student standaard meeverzekerd via je ouders, zolang je voltijd studeert. Stop je met studeren? Denk er dan aan om een eigen