Groeiversneller header afbeelding

Groeiversneller voor ondernemers

In een half jaar van droom naar doorbraak

  • U leert wat betekenisvol ondernemen is en hoe u maatschappelijke impact maakt.
  • U krijgt nieuw inzicht in uw bedrijfsvoering.
  • U bouwt een waardevol netwerk op van ondernemers in dezelfde groeifase.
  • U krijgt antwoord op al uw ondernemersvragen van onze experts, coaches en collega-ondernemers.
Vragen? Plan een gesprek met groeibegeleider en ondernemer Ralph van Dam.

Wat is Groeiversneller

Groeiversneller is hèt ondernemersprogramma voor ondernemers die aan de slag willen met groei. Of die al hard groeien. Want ook dat brengt uitdagingen met zich mee. Samen met de beste experts en coaches werkt u aan uw businessmodel, het bereiken van klanten en het opschalen van uw onderneming. U krijgt exclusief toegang tot het netwerk van Centraal Beheer, Achmea, ImpactPlus en Achmea Foundation. Zo brengt u uw bedrijf en uw ondernemersdroom naar een hoger plan.

Groeien doet u niet alleen

Ervaringen van een ondernemer

Bekijk de video van 1 van onze deelnemers.

Het ondernemersprogramma in het kort

Alle programmaonderdelen worden begeleid door een groeiexpert. En u leert van ervaren ondernemers die zelf succesvol groei realiseerden. U gaat aan de slag met de praktische vertaling voor uw eigen situatie, aangescherpt door de feedback van uw collega-ondernemers.

12 juni 2024

Kick-off en strategische & persoonlijke foto

Wat onderscheidt succes­volle groeiers? U legt uw ondernemers-droom voor de komende 3 tot 5 jaar vast in een strategische en persoonlijke foto.

26 juni 2024

Trends en ontwikkelingen

Hoe realistisch is mijn ondernemersdroom? U toetst uw toekomstbeeld (strategische foto) op wat vandaag mogelijk is en morgen kan.

11 september 2024

Businessmodel canvas

Hoe ziet mijn nieuwe businessmodel eruit? Met het businessmodel canvas werkt u dat concreet uit.

18 september 2024

Impact maken

Hoe kun je jouw maatschappelijke impact inzichtelijk en meetbaar maken? Hierbij maken we o.a. gebruik van de SOI ­methodiek en MKBA ­analyse.

2 oktober 2024

Bedrijfscontinuïteit

Hoe stevig is mijn nieuwe businessmodel? Verken de risico’s en stel vast hoe u in bedrijf blijft.

30 oktober 2024

Groeistrategie en actieplan

Wat is de beste strategie en welke acties ga ik onder­nemen? Stel uw groei­strategie vast en maak uw actieplan van nu naar de toekomst.

20 november 2024

Leiderschap en team

Welk leiderschap past bij mij en hoe organiseer ik mijn team? U maakt uw eigen rol duidelijk en u ont­dekt met welke team­samenstelling u uw groei­plan realiseert.

2 december 2024

Pitch training

Bereik betere resultaten door goed te leren pitchen, presenteren en spreken. Tijdens de training leer je korter, krachtiger en overtuigender jezelf en jouw bedrijf te presenteren.

11 december 2024

Digital Marketing & Sales

Wat is voor mijn bedrijf de beste commerciële aanpak? Zo zet u (digitale) marketing en verkoop in om uw onder­nemersdroom waar te maken.

8 januari 2025

Financiering 

Hoe financier ik mijn groei­plan? NLInvesteert neemt u mee in verschil­lende finan­cierings­mogelijkheden. En kijkt waar gewenst samen met u welke opties het beste aan­sluiten bij uw finan­cierings­behoefte.

Wint u de finale van Groeiversneller?

Na de 10 modules organiseren we op 29 januari 2025 een feestelijke Groeiversneller finale waarbij u, samen met de andere deelnemers, uw groeiplan pitcht. U maakt hiermee kans op de beste pitch award én extra begeleiding om uw groeiplan meteen in de praktijk te brengen!

Dit mag u verwachten van Groeiversneller

Groeiversneller in actie

In een half jaar tijd van droom naar doorbraak

Onder leiding van ondernemer en groeibegeleider Ralph van Dam

Start programma:  12 juni 2024
Investering: € 2.950,- alles inbegrepen, behalve de btw
Locatie: Achmea-campus, Laan van Malkenschoten 20 in Apeldoorn

Uw groeibegeleiders zijn experts uit de praktijk

Ralph van Dam

Ralph van Dam

Business Partner Ondernemerschap Centraal Beheer - ondernemer - auteur en mentor                     

Ralph van Dam is (mede)oprichter van verschillende internetstart-ups en scale-ups. In 2016 werd hij bij Centraal Beheer verantwoordelijk voor de digitale transformatie. In zijn huidige rol als Business Partner Ondernemerschap inspireert, adviseert en coacht hij ondernemers en organisaties op het gebied van ondernemerschap, groei en continuïteit.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Berlinda Dijkma

Berlinda Dijkma

Consultant – gecertificeerd trainer en coach                                                             

Berlinda Dijkma is een ervaren consultant en coach op het gebied van organisatieontwikkeling. Sinds begin 2023 helpt zij, vanuit Achmea, organisaties en ondernemers bij hun ontwikkeling en groei. Berlinda heeft jarenlange ervaring opgebouwd in het begeleiden van organisatieontwikkelingen, zowel vanuit de rol van IT adviseur als die van HR expert. "The best way of learning about anything is by doing." Met deze quote van Richard Branson helpt ze ondernemers graag verder om stappen te zetten in hun ontwikkeling.

Arno Brons

Arno Brons

Managing consultant – gecertificeerd trainer en managementcoach                                                                                   

Arno Brons stond aan de wieg van programma’s als Voorzie en De Ruimtemakers. Programma’s die bekroond zijn met verschillende onderscheidingen. Arno heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in het begeleiden van ondernemers bij de transitie die zij door willen maken. “Wij zien dat onze wereld verandert. En stilstaan is eenvoudigweg geen optie.”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Bekijk en lees de ervaringen van deelnemers

“Door Groeiversneller zijn we dingen echt anders gaan doen”

Saskia Frost en haar man namen deel aan Groeiversneller van Centraal Beheer. Het effect binnen hun bedrijf is nog steeds merkbaar. Wij spraken Saskia en kijken samen met haar terug en vooruit.

“De masterclass hield me een verrassende spiegel voor”

Dat de masterclasses van Centraal Beheer kunnen zorgen voor nieuwe inzichten, daar kan Eric Cantineau van Rackmount IT over meepraten. Hij nam deel aan de masterclass Team en Leiderschap. Inmiddels heeft hij ook deelgenomen aan het ondernemersprogramma Groeiversneller.

“Succesvol ondernemen zit in dingen anders aanpakken”

René Cornelissen van CCS heeft met de uitrol van hun groengas-technologie de Groeiversneller Pitch gewonnen. Wij spraken René over zijn ervaringen met het ondernemersprogramma Groeiversneller.

Sandra Garretsen - deelnemer Groeiversneller Centraal Beheer

"Het helpt je focus te brengen"

 Sandra Garretsen, Vitamee

Marcel - deelnemer Groeiversneller Centraal Beheer

"Verder komen door hulp van buiten"

Marcel Bezemer, B2Bsure

Pieter Waasdorp over Groeiversneller

"Ik zie jullie Groeiversneller als een versterking van het hele ecosysteem dat we hebben om ondernemers te helpen zichzelf te ontwikkelen, te verdiepen, te veranderen en te laten groeien. In de breedste zin van het woord."

Pieter Waasdorp
Directeur Ondernemerschap, ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Veelgestelde vragen

Ruim 100 jaar geleden maakte een aantal ondernemers een eenvoudige afspraak: “Als iemand van ons iets gebeurt, dan dragen we dat samen.” Met deze coöperatieve gedachte richtten zij Centraal Beheer op. En nog elke dag helpen we ondernemers succesvol te ondernemen. Gaan we het gesprek aan om elkaar te leren kennen, begrijpen, uitdagen en inspireren.

We merken dat ondernemers soms worstelen met de balans tussen ondernemen vandaag en ruimte nemen om te werken aan morgen. Zo ontstond het idee om het programma Groeiversneller aan te bieden. Een programma waarmee ondernemers elkaar aantoonbaar verder helpen met het waarmaken van groeiambities.

U realiseert met een beperkte investering in tijd en geld heel concreet een ambitieus én realistisch groeiplan voor uw bedrijf. Dat levert u meer op dan een beetje lucht op korte termijn. We nodigen u dan ook graag uit bij ons op de Achmea-campus in Apeldoorn.

De ervaring leert dat een collega-ondernemer uw beste adviseur is. En dat is precies het uitgangspunt van Groeiversneller. Daarom stellen we de volgende voorwaarden aan deelname:

  • U bent eigenaar/directeur/(groot)aandeelhouder
  • U heeft een groeiambitie
  • Uw bedrijf bestaat minimaal 3 jaar
  • U bent mkb-ondernemer met minimaal 5 medewerkers
  • Uw omzet is minimaal € 500.000,-

Heeft u een compagnon? Dan kan hij of zij natuurlijk ook deelnemen aan Groeiversneller.

Meedoen aan Groeiversneller betekent ook dat u toegang krijgt tot de ondernemers­netwerken van NLInvesteert, Centraal Beheer, Achmea, ImpactPlus en Achmea Foundation. Platformen van ondernemers die elkaar willen helpen aan zakelijk succes. Met praktische tips. En door met elkaar het gesprek aan te gaan en elkaar uit te dagen. U bent van harte welkom bij evenementen, rondetafelgesprekken, expertsessies en webinars die we organiseren. Over verschillende thema’s die u en uw bedrijf raken.

Wilt u ook van uw ondernemersdroom naar uw doorbraak?

Meldt u dan aan voor Groeiversneller. Heeft u nog vragen? Plan dan een gesprek met groeibegeleider en ondernemer Ralph van Dam.