Rechtsbijstand­verzekering Werk en inkomen

Bij conflicten die te maken hebben met werk en inkomen

Stel u bent het niet eens met uw werkgever over uw contract. Of er problemen zijn over uw pensioen. De juristen van Achmea Rechtsbijstand helpen u.

U heeft een wachttijd van 3 maanden na het afsluiten van Werk en inkomen 

U bent niet verzekerd voor een conflict dat ontstaat in de wachttijd. Maar voor conflicten over contracten die u sluit na de ingangsdatum van Werk en inkomen heeft u geen wachttijd. Sluit u bijvoorbeeld 1 maand na de start een nieuw contract met een werkgever en zijn er problemen? Dan bent u direct verzekerd van juridische hulp.

Verzekerd in onze Rechtsbijstand­verzekering Werk en inkomen

Juridische hulp bij conflicten

Verzekerd

  • over een arbeidscontract, uw inkomen uit loondienst en ontslag.
  • over lichamelijke of geestelijke schade die u kreeg tijdens uw werk in loondienst. Bijvoorbeeld door een bedrijfsongeval.
  • als u wilt weten of uw arbeidscontract klopt met de wet.
  • over uw pensioen of een arbeidsongeschiktheidsverzekering.
  • over sociale verzekeringen of voorzieningen. Bijvoorbeeld een uitkering of kinderbijslag.
  • over studiefinanciering.

Niet verzekerd

  • die te maken hebben met uw eigen bedrijf, kantoor of praktijk.
  • die te maken hebben met toeslagen van de Belastingdienst.

In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Rechtsbijstand­verzekering. Met het informatiedocument kunt u onze Rechtsbijstand­verzekering makkelijk vergelijken.

Heeft u juridische hulp nodig? 
Meld uw conflict direct bij Achmea Rechtsbijstand. U hoort meestal meteen of uw conflict is verzekerd. Lees meer over juridische hulp van Achmea Rechtsbijstand

Dit kunt u ook verzekeren

De Rechtsbijstand­verzekering stelt u zelf samen

Verkeer en medisch

Een verkeersongeluk of medische behandeling zijn al vervelend genoeg. Stel dat u hierover ook nog een juridisch conflict krijgt. Dan is het fijn dat u een rechtsbijstandverzekering heeft.

Consument en wonen

Een conflict over de verkoop van uw woning of met uw aannemer. Bij een burenruzie. Of over een product dat u kocht en dat niet goed werkt. U kunt rekenen op juridische hulp.

Fiscaal en vermogen

U krijgt een juridisch conflict over belastingen of toeslagen. Of over uw effecten of beleggingen, een 2e woning of vakantiehuis. Dan is het fijn dat u juridische hulp kan vragen.