Conflict melden

Via Stichting Achmea Rechtsbijstand

Heeft u een juridisch conflict? Met onze Rechts­bijstand­verzekering meldt u uw conflict direct bij Stichting Achmea Rechtsbijstand. U hoort meestal meteen of uw conflict verzekerd is. Wilt u uw conflict online melden? Maak dan eerst een account aan op de website van Stichting Achmea Rechtsbijstand. U kunt uw conflict ook telefonisch melden.

In 2 stappen naar een oplossing

Naast de basisdekking heeft onze Rechtsbijstandverzekering 4 dekkingen:
  • Verkeer en medisch
  • Consument en wonen
  • Werk en inkomen
  • Fiscaal en vermogen
U ziet in Mijn Centraal Beheer welke dekking(en) u heeft.

Heeft u geen Rechtsbijstandverzekering maar wel een juridisch conflict?

Dan kunt u ook eenmalig Juridische Hulp inschakelen. Voor een vast bedrag. Onze juristen staan meteen voor u klaar, ook als u geen klant bent van Centraal Beheer. Zonder wachttijd.

Online melden

Uw conflict meldt u makkelijk en snel online bij Stichting Achmea Rechtsbijstand. U moet eerst een account aanmaken als u die nog niet heeft.

Bellen

Meldt u uw schade liever telefonisch? Dat kan natuurlijk ook: (088) 462 37 20. Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.
  • Uw zaak wordt gekoppeld aan de jurist met de juiste kennis en ervaring voor uw zaak
  • De jurist geeft advies of helpt u bij een rechtszaak
  • De jurist houdt u op de hoogte

Voor deze kosten bent u verzekerd

De kosten van de juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand zijn onbeperkt verzekerd. Extra kosten zijn verzekerd tot € 50.000,-. Is er een gerechtelijke of administratieve procedure? En is een advocaat daarbij niet verplicht, maar kiest u daar wel voor? Dan vergoeden wij de kosten tot € 8.000,-. Gaat het om een conflict buiten Europa? Dan vergoeden wij de kosten tot € 10.000,-.

U heeft persoonlijk contact met onafhankelijke juristen

U heeft persoonlijk contact met de juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand.

Samen zoekt u naar de beste oplossing voor uw conflict

De juristen geven advies of helpen u bij een rechtszaak. Gelukkig kunnen de juristen een rechtszaak vaak voorkomen met een passende oplossing. Soms werken zij samen met andere partijen zoals advocaten en belangenorganisaties om uw conflict op te lossen.

Overleg altijd voordat u zelf een jurist of advocaat kiest

Soms kunt u zelf een jurist of advocaat kiezen. Bespreek eerst even met uw jurist van Stichting Achmea Rechtsbijstand wat de mogelijkheden zijn. Huur niet zonder overleg iemand in, dan betalen wij de kosten niet. Kiest u ervoor om een eigen jurist of advocaat te kiezen? Houd dan rekening met een eigen bijdrage van € 250,-.

Ook bij kleine conflicten helpen wij u verder

Wij werken niet met minimum­bedragen. Een minimum­bedrag heet in vaktaal franchise. Centraal Beheer heeft geen franchise. U kunt bij ons altijd terecht. Stichting Achmea Rechtsbijstand kan er wel voor kiezen om u de schade uit keren als de kosten van rechtsbijstand hoger zijn dan uw schade. Lees wat u nog meer kan verwachten van Stichting Achmea Rechtsbijstand