Geldzaken
Geldzaken

Doorleven op social media

Wat gebeurt er na uw overlijden met uw social media accounts? Als u er niet meer bent leeft u daar, als u niets regelt, gewoon door. Een gek idee. U kunt nu al een paar dingen vastleggen, zodat u geen zorgen nalaat.

  • 22 aug 2017
  • 2 minuten
  • 0

Stel een digitaal testament op

Voor nabestaanden is het best een klus om alle accounts te verwijderen. Het wordt daarom steeds gebruikelijker om een digitaal testament maken. Hierin kunt u laten weten wat er met uw digitale accounts moet gebeuren nadat u overlijdt. Dat kan gewoon in uw testament door een lijst toe te voegen met accounts en toegangsgegevens. Als u geen testament heeft, kunt u deze lijst toevoegen aan uw administratie.

Maak een herdenkingsplaats op Facebook

U kunt er nu al voor zorgen dat uw Facebook-pagina na uw overlijden wordt stopgezet. Maar u kunt ook regelen dat uw profiel omgezet wordt in een ‘ter nagedachtenis-pagina’. Hierop staan geen statusupdates en contactgegevens, maar mensen kunnen er nog wel berichten posten. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Een laatste boodschap

Met ifidie, een Facebook-app, kunt u zorgen dat er na uw dood nog berichten van u geplaatst worden. Voor als u nog net even het laatste woord wilt hebben in een jarenlange discussie. Of een nabestaande nog een boodschap wilt meegeven.

Laatste artikelen

Beleggen is makkelijker dan u denkt

Beleggen is makkelijker dan u denkt

Lees meer
Vrouw in een koffietentje met haar tablet

Tips voor het aanvragen van een sabbatical

Lees meer
Vrouw tussen verhuisdozen kijkt op mobiel

3 manieren om uw hypotheek af te sluiten

Lees meer
Laptop

Stel een time-out periode in

Gebruikers van Google+, Gmail en YouTube hebben een Google-account. Bij Google kunt u aangeven wat er met uw foto’s, e-mails en documenten moet gebeuren als u een bepaalde periode niet heeft ingelogd. U kunt zelf aangeven of uw account in dat geval moet worden verwijderd of dat uw gegevens gedeeld moeten worden met familie of vrienden. Gelukkig gaat Google er niet zonder meer vanuit dat u overleden bent. U krijgt bericht als de time-out periode bijna verstreken is. U vindt deze optie in uw Google instellingen onder ‘inactiviteitsvoorkeuren’.