Uw spullen opslaan voor de verhuizing?

Gaat u verhuizen? Begin maar meteen met inpakken en opruimen. Daar kunt u niet vroeg genoeg mee beginnen. En u ziet meteen of het handig is om uw spullen voor de verhuizing op te slaan. Bekijk ons praktische stappenplan.

Maak uw huis al leeg

Verhuizen is een perfect moment om naar uw spullen kijken. Wat neemt u mee? Wat doet u weg? En wanneer verhuist u de spullen? Misschien heeft u uw woning al verkocht, maar kunt u nog niet in uw nieuwe huis. Dan is het handig om uw spullen netjes op te slaan in bijvoorbeeld een opslagruimte.

Begin op tijd

Door meteen te regelen hoe u uw spullen opslaat, verdeelt u het werk dat bij een verhuizing hoort. Hierdoor hoeft u in de laatste weken voor de verhuizing minder te doen. Begin dus zo snel mogelijk. En volg deze 7 stappen.

7 stappen

Van vol huis naar opslagruimte: zo doet u dat.
Uw huis te koop? Ruim zo veel mogelijk op. Die kleren die u toch nooit aandoet. Dat bankje van vroeger waar u nooit meer op zit. En dan die boeken, cd’s en dvd-boxen. Is hun plaats ondertussen ingenomen door e-readers, Spotify en Netflix? Bedenk wat u wilt houden en wat weg kan.
Doe de spullen die u wilt bewaren meteen in dozen of opbergbakken. Bescherm de spullen met bijvoorbeeld beschermhoeken, folie en bubbelplastic. Doe de dozen niet te vol. En verdeel zwaardere spullen over meerdere dozen. Zo worden ze niet te zwaar om te dragen. Zet de spullen die weg kunnen bij elkaar. Dan kunt u ze in 1 keer meenemen naar bijvoorbeeld de kringloopwinkel. Of geef ze aan vrienden of verkoop ze online.
Kijk hoeveel opslagruimte u nodig heeft. Zijn het alleen dozen en kleine meubels? Dan is een opslagbox die u voor de deur kunt vullen handig. Is het bijna uw hele inboedel, omdat u tijdelijk ergens anders verblijft? Dan kunt u beter een grotere opslagruimte huren. Schakelt u een verhuisbedrijf in? Overleg dan of zij uw spullen kunnen opslaan. Dat scheelt u weer een ritje straks. Verhuisbedrijven eenvoudig vergelijken kan onder andere via ScanMovers.
Heeft u niet veel opslagruimte nodig? Dan kunnen uw spullen misschien tijdelijk bij familie of vrienden staan. Vraag wel even aan uw familielid of vriend of hij het huis altijd goed afsluit. Als uw spullen zijn gestolen, zijn ze alleen verzekerd als aan de buitenkant van het huis te zien is dat er ingebroken is.
Wilt u meubels opslaan? Haal ze dan uit elkaar. Dan nemen ze een stuk minder ruimte in. Haal dus die poten onder de tafel weg. Schroef die IKEA-kast weer uit elkaar. En stop alle schroefjes en boutjes in een plastic zakje dat u aan het meubelstuk vastplakt.
Zorg ervoor dat alles droog is voor het de opslag in gaat of bij bekenden in de garage terechtkomt. Zo voorkomt u dat het gaat schimmelen. Of stinken. Vergeet de rubbers van uw wasmachine, droger en vaatwasser niet. Als ze droog zijn, blijven ze soepel en gaan ze niet scheuren. Maak ook de filter en de opvangbak droog.
Bedenk wat u in uw nieuwe huis als eerste nodig heeft. En leg dit als laatste in de opslagruimte. En daarom als eerste in het busje waarmee u de spullen verhuist. Want de spullen die u als laatste in uw busje zet, legt u als eerste in de opslagruimte. Is de opslagruimte wel erg vol? Maak dan al een paar dozen leeg. En zet de spullen die erin zaten in de koelkast, droger of wasmachine. Binnenin hebben die plek genoeg. Klap de lege verhuisdozen weer in en zet ze erbij. Zo kunt u ze snel weer vullen als u de spullen verhuist naar uw nieuwe huis.

Uw spullen zijn 2 jaar verzekerd

Misschien weet u nog niet hoe lang u spullen wilt opslaan. In een opslagruimte zijn uw spullen maximaal 2 jaar meeverzekerd bij een Inboedelverzekering. Als er na diefstal of vandalisme aan de buitenkant inbraaksporen te zien zijn, krijgt u de spullen vergoed. Diefstalgevoelige spullen en voertuigen zijn vaak niet verzekerd in de opslag. Bekijk uw Inboedelverzekering om te zien wat precies verzekerd is.