Top 4 onderhoudskosten auto

Brandstof, wegenbelasting, een autoverzekering. Autorijden kost geld. Welke onderhoudskosten uw auto heeft? Daar komt u vaak achter als u de auto heeft. Toch kunt u voor uw aankoop al 4 belangrijke autokosten op een rij zetten.

Dit kost uw auto

Van de meest voorkomende reparaties tot en met het verbruik per kilometer. Het Kentekenrapport van Centraal Beheer laat u zien met welke onderhoudskosten van een auto u rekening kunt houden.

Doe de kentekencheck

Vul het kenteken van uw auto in. En het Kentekenrapport brengt alle feitjes in kaart. Handig als u een nieuwe auto wilt kopen. Zo kunt u heel simpel een miskoop voorkomen.

Dit zijn de onderhoudskosten van auto’s

De 4 meest voorkomende kosten op een rij

Als de profieldiepte van een autoband niet meer dan 2 millimeter is, kunt u het beste de band vervangen. De minimale profieldiepte is 1,6 millimeter. Een band kan enkele tientjes tot zelfs honderden euro's kosten. Ook het erop zetten van de band kost geld.

Iedere keer als u remt, slijten de remblokken van uw auto. Om te zorgen dat u veilig kunt blijven remmen, moet u de remblokken zo nu en dan vervangen. Gemiddeld gaan remblokken zo’n 60.000 kilometer mee. Vervangen kost ongeveer € 100,-.
De Algemene Periodieke Keuring (APK) zorgt ervoor dat u met uw auto veilig op weg kunt gaan. Iedere auto in Nederland vanaf 3 of 4 jaar oud moet hier jaarlijks aan geloven. U mag zelf bepalen welke APK-garage uw auto keurt. Deze keurt uw auto vanaf een paar tientjes. Soms moet u uw auto na de APK laten repareren. Houd hier rekening mee.
Veel auto's krijgen na elke 20.000 kilometer een onderhoudsbeurt. Afhankelijk van het type auto. Gemiddeld kost een beurt € 150,-. Houd er rekening mee dat u onderdelen moet laten vervangen. Een beurt kan al snel enkele honderden euro's kosten.

Nieuw of tweedehands?

In de 1e jaren schrijft een nieuwe auto vaak meer af dan een tweedehands auto. Maar de onderhoudskosten van een oudere auto zijn meestal hoger dan die van een nieuwe auto.

Besparen op brandstofkosten

Zuinig rijden is niet alleen goed voor uw portemonnee. Ook is het beter voor het milieu. Besparen op de brandstofkosten van uw auto? Dat kan met deze handige tips voor zuiniger rijden.