Goedkope auto kopen in 2023

U droomt al een tijdje over een nieuwe auto en kunt niet wachten om ermee rond te toeren. Maar wat als uw droomauto een Ferrari is? Grote kans dat uw partner en uw portemonnee daar anders over denken. Gelukkig zijn er in 2023 ook veel goedkope auto’s te koop. De gele sticker met paard plakt u gewoon zelf op de motorkap. 

Minder dure auto’s zijn steeds populairder

Goedkope auto’s zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Hier zijn verschillende redenen voor. Bijvoorbeeld omdat mensen niet heel veel geld kunnen of willen uitgeven. Of omdat goedkopere modellen tegenwoordig net zoveel opties hebben als duurdere auto’s. Wat uw reden ook is: er valt genoeg te kiezen. Zo is er altijd wel een auto die bij u past.

Goedkoop is niet altijd duurkoop

Bij het kopen van een auto zijn er nog steeds veel mogelijkheden zonder uw portemonnee leeg te hoeven schudden. Misschien is een dure auto luxer en gaat hij sneller van 1 naar 100. Maar er zijn genoeg merken en modellen die betrouwbaar én betaalbaar zijn. Zo staan auto's van Japanse merken als Toyota en Honda bekend om hun betrouwbaarheid. Daarom worden ze vaak aanbevolen als goede keuzes voor mensen die een betaalbare auto zoeken. Andere voordelige merken zijn:
  • Mitsubishi
  • Hyundai
  • Dacia
  • Fiat
  • Kia
Wilt u een overzicht van alle kosten? Bijvoorbeeld wat de afschrijving van die nieuwe auto per maand is? Doe dan de Autocheck. Vul uw kenteken in en bekijk of vergelijk. 

Voordelen van een goedkope auto kopen

Kiest u voor een goedkoper model auto? Dan bespaart u kosten bij de aankoop én vaak ook bij het onderhoud. Zo kunt u reparaties soms zelf uitvoeren. U hoeft dan geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om een koplamp te vervangen. En moet uw auto naar de dealer voor een beurt? Dan zijn de onderdelen vaak een stuk voordeliger dan die van duurdere merken. Daarnaast bent u vaak minder kwijt aan een autoverzekering en wegenbelasting. Ook hebben dit soort auto’s meestal een kleinere motor en verbruiken ze minder brandstof. Hierdoor bespaart u op brandstofkosten en verkleint u tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk. Dat is fijn voor uw portemonnee én het milieu.

Een voordelige auto rijdt vaak net zo lekker

Een auto is een van de duurste aankopen die mensen doen. Door te kiezen voor een betaalbaar model houdt u geld over voor andere dingen zoals een fijne vakantie. Ook hoeft u geen dure lening af te sluiten om de auto te betalen. Dat rijdt toch een stuk lekkerder. En de Ferrari? Die haalt u ‘s nachts uit de stalling om door dromenland te rijden.