Bijzondere spullen verhuizen

Je hebt het vast meegemaakt: een verhuizing op zaterdag met een groep vrienden en familie. Gezellig om te doen en je bespaart op de verhuiskosten. Maar wat als je grote of kwetsbare spullen wilt verhuizen? Dan heb je speciaal inpakmateriaal nodig. Of laat een verhuisbedrijf je helpen.

Kleding en matrassen verhuizen

Je wilt je matrassen en kleding natuurlijk schoon en droog overbrengen naar je nieuwe huis. Je matrassen kun je tijdens de verhuizing beschermen met speciale matrashoezen. Kies garderobedozen voor je kleding. Deze hebben een stang waaraan je je kleding kunt ophangen. En in je nieuwe huis hang je je kleding zonder kreukels meteen weer in de kast. Een tip voor je andere kleding: stop de kleding in koffers of weekendtassen. Die moet je toch meeverhuizen, dus dan kun je ze net zo goed gebruiken. Dat scheelt weer een paar verhuisdozen.

Het juiste inpakmateriaal voor kwetsbare spullen

Bijzondere spullen zoals schilderijen, grote planten of lampen vragen om extra zorg tijdens de verhuizing. Verhuisdozen zijn in allerlei maten te koop. Het formaat is goed als je spullen in de doos niet kunnen verschuiven. Toch wat ruimte over? Vul deze op met handdoeken, inpakpapier of noppenfolie. Dozen met dubbellaags golfkarton geven extra bescherming aan kwetsbare spullen. Verpak je spullen goed met noppenfolie. Dit kun je ook gebruiken om je planten te beschermen tegen de kou en tegen stoten. Bind de bladeren van wijde planten voorzichtig bij elkaar, verpak de plant in inpakpapier en doe er daarna noppenfolie omheen. Tijdens de rit naar je nieuwe huis kun je verhuisdekens gebruiken voor extra bescherming. Zet de spullen in de verhuiswagen vast met spanbanden, zodat ze niet kunnen schuiven of vallen.

Een lift of hondje voor zware spullen

Voor zware spullen zoals een piano, kluis, wasmachine en Amerikaanse koelkast bestaan speciale verhuisliften en verhuishondjes. Een verhuishondje is een houten plateau op wielen om je spullen veilig van het huis naar de verhuiswagen te rijden. Zijn je spullen te zwaar of moeten ze naar een etage gebracht worden? Laat een verhuisbedrijf je helpen met een verhuislift. Je spullen worden dan moeiteloos op de juiste plek gezet.

Belangrijke papieren en kleine waardevolle spullen

Tijdens de verhuisdag is het handig om een tas met belangrijke papieren of kleine waardevolle spullen bij de hand te houden. Denk ook aan spullen die je snel weer nodig hebt, zoals medicijnen of lenzenvloeistof. Breng de tas zelf naar je nieuwe huis en zet deze op een vaste plek. Zo weet je zeker dat deze belangrijke papieren en spullen niet zoekraken in de hectiek van de verhuizing.

Dagelijkse kost voor verhuisbedrijven

Verhuisbedrijven weten precies op welke manier ze je spullen veilig en goed kunnen vervoeren naar je nieuwe woning. Vind je het lastig om je spullen goed in te pakken en voorzichtig te verhuizen? Is het te veel of heb je weinig tijd? Laat een verhuisbedrijf je helpen. Zij kunnen voor je inpakken. Of je de juiste inpakmaterialen leveren, zodat je zelf kunt inpakken. Verhuisbedrijven bieden vaak pakketten aan waaruit je kunt kiezen. Van alles uit handen nemen tot een deel zelf doen. Aan jou de keus.

Ontstaat er schade tijdens de verhuizing?

Lees hoe je spullen tijdens de verhuizing verzekerd zijn.