Bijzondere spullen verhuizen

U heeft het vast meegemaakt: een verhuizing op zaterdag met een groep vrienden en familie. Gezellig om te doen en u bespaart op de verhuiskosten. Maar wat als u grote of kwetsbare spullen wilt verhuizen? Dan heeft u speciaal inpakmateriaal nodig. Of laat een verhuisbedrijf u helpen.

Kleding en matrassen verhuizen

U wilt uw matrassen en kleding natuurlijk schoon en droog overbrengen naar uw nieuwe huis. Uw matrassen kunt u tijdens de verhuizing beschermen met speciale matrashoezen. Kies garderobedozen voor uw kleding. Deze hebben een stang waaraan u uw kleding kunt ophangen. En in uw nieuwe huis hangt u uw kleding zonder kreukels meteen weer in de kast. Een tip voor uw andere kleding: stop de kleding in koffers of weekendtassen. Die moet u toch meeverhuizen, dus dan kunt u ze net zo goed gebruiken. Dat scheelt weer een paar verhuisdozen.

Het juiste inpakmateriaal voor kwetsbare spullen

Bijzondere spullen zoals schilderijen, grote planten of lampen vragen om extra zorg tijdens de verhuizing. Verhuisdozen zijn in allerlei maten te koop. Het formaat is goed als uw spullen in de doos niet kunnen verschuiven. Toch wat ruimte over? Vul deze op met handdoeken, inpakpapier of noppenfolie. Dozen met dubbellaags golfkarton geven extra bescherming aan kwetsbare spullen. Verpak uw spullen goed met noppenfolie. Dit kunt u ook gebruiken om uw planten te beschermen tegen de kou en tegen stoten. Bind de bladeren van wijde planten voorzichtig bij elkaar, verpak de plant in inpakpapier en doe er daarna noppenfolie omheen. Tijdens de rit naar uw nieuwe huis kunt u verhuisdekens gebruiken voor extra bescherming. Zet de spullen in de verhuiswagen vast met spanbanden, zodat ze niet kunnen schuiven of vallen.

Een lift of hondje voor zware spullen

Voor zware spullen zoals een piano, kluis, wasmachine en Amerikaanse koelkast bestaan speciale verhuisliften en verhuishondjes. Een verhuishondje is een houten plateau op wielen om uw spullen veilig van het huis naar de verhuiswagen te rijden. Zijn uw spullen te zwaar of moeten ze naar een etage gebracht worden? Laat een verhuisbedrijf u helpen met een verhuislift. Uw spullen worden dan moeiteloos op de juiste plek gezet.

Belangrijke papieren en kleine waardevolle spullen

Tijdens de verhuisdag is het handig om een tas met belangrijke papieren of kleine waardevolle spullen bij de hand te houden. Denk ook aan spullen die u snel weer nodig heeft, zoals medicijnen of lenzenvloeistof. Breng de tas zelf naar uw nieuwe huis en zet deze op een vaste plek. Zo weet u zeker dat deze belangrijke papieren en spullen niet zoekraken in de hectiek van de verhuizing.

Dagelijkse kost voor verhuisbedrijven

Verhuisbedrijven weten precies op welke manier ze uw spullen veilig en goed kunnen vervoeren naar uw nieuwe woning. Vindt u het lastig om uw spullen goed in te pakken en voorzichtig te verhuizen? Is het teveel of heeft u weinig tijd? Laat een verhuisbedrijf u helpen. Zij kunnen voor u inpakken. Of u de juiste inpakmaterialen leveren, zodat u zelf kunt inpakken. Verhuisbedrijven bieden vaak pakketten aan waaruit u kunt kiezen. Van alles uit handen nemen tot een deel zelf doen. Aan u de keus.

Ontstaat er schade tijdens de verhuizing?

Lees hoe uw spullen tijdens de verhuizing verzekerd zijn.