In 6 stappen verduurzamen

Samen met uw VvE

Verduurzamen van uw appartementencomplex doen we samen. We begeleiden u stap voor stap. Goed om te weten: het is ook mogelijk om halverwege in het proces te stappen. Als u bijvoorbeeld al een energie­advies (Startplan) heeft.

1. Oriëntatiegesprek

Wat zijn de verduurzamingswensen van uw VvE? Tijdens het oriëntatiegesprek bespreekt een VvE-specialist uw wensen. En brengt de huidige situatie in kaart. Is er al onderhoud gepland? Wat is er al verduurzaamd? We helpen u op weg. En kijken wat we voor u kunnen betekenen. Is er een match? Dan ontvangt u aan het einde van het gesprek een persoonlijke offerte.

2. Startplan

We komen bij u langs en onderzoeken de meest interessante verduur­zamings­maat­regelen voor uw VvE. En werken deze uit in 3 scenario’s in een Startplan: van het nemen van de 1e stap tot een complete aanpak van meerdere verduur­zamings­maat­regelen. Inclusief een grove indicatie van de kosten, opbrengsten en terug­verdien­tijd. Dit presenteren we aan uw VvE tijdens een speciale informatie­bijeen­komst. Zodat we de Algemene Leden Vergadering kunnen gebruiken voor het stemmen op 1 van de 3 scenario’s.

3. Detailplan

Het plan

Het plan

Weet u wat u wilt verduurzamen? Dan werken we de maatregelen uit in een gedetailleerd ontwerp. Dit doen we samen met een klankbordgroep van bewoners. Het Detailplan bestaat uit een ontwerp, een energieadvies en een definitieve begroting. Zo weet u wat de benodigde investering gaat zijn, de energiebesparing en de verwachte woonlasten. 

Het financieringsvoorstel

We presenteren het Detailplan samen met een financieringsvoorstel. We kijken met u mee hoe u dit samen met uw VvE allemaal kunt gaan betalen. Zijn er subsidies beschik­baar? En is er mogelijkheid voor een duurzaamheidslening? Dit zoeken we allemaal voor u uit.

Offerte voor realisatie

Ook ontvangt u in deze fase alvast de offerte voor realisatie. Welke kosten moet de aan­nemer gaan maken? De aannemer zal de offerte met u rustig doorspreken. Zodat alle vragen vooraf beantwoord zijn.

Besluitvorming

De VvE-leden krijgen het plan van te voren toegestuurd, zodat ze het rustig kunnen bekijken. Tijdens een extra informatiebijeenkomst leggen we alles uit. De ALV gebruiken we voor het stemmen op het wel of niet uitvoeren van het Detailplan.

4. Contract

Gaat de VvE akkoord met het Detailplan? Dan is het tijd om de contracten te tekenen. We begeleiden u bij het regelen van de financieringsaanvraag. En het reserveren van de VvE subsidies. Ook sluit u in deze fase het contract met de aannemer.

5. Realisatie

Zijn de plannen uitgewerkt, is de financiering rond en heeft de VvE akkoord gegeven? Dan kan de verbouwing beginnen. Het bouwteam bestelt de materialen, maakt de planning definitief en zet de voorbereidingen in gang. Ze staan nauw in contact om uw bestuur en leden op tijd te informeren over de werkzaamheden. Zit het renovatiewerk erop? Dan kijkt het team van experts bij oplevering mee.

6. Monitoring

Hoera! Vanaf nu kunt u genieten van een verduurzaamde woning. En treedt het onder­houds­plan in werking. Vanaf dit moment kunt u het energieverbruik en de Meer­jaren­woon­lasten­begroting monitoren. Ook de nieuwe servicekosten gaan vanaf dit moment gelden.

Misschien interessant voor u

9 tips om uw VvE mee te nemen in de verduurzaming 

9 tips om uw VvE mee te nemen in de verduurzaming 

Verduurzaming in de praktijk met VvE Hamershof

Verduurzaming in de praktijk met VvE Hamershof

Een VvE lening voor verduurzaming, kan dat?

Een VvE lening voor verduurzaming, kan dat?