Subsidie duurzaam ondernemen (EIA, MIA, VAMIL)

U betaalt alléén bij het toekennen van een subsidie

U wilt uw bedrijf verduurzamen. Bekijk of uw investering in aanmerking komt voor een subsidieregeling. Denk aan het verminderen van het energieverbruik in uw bedrijfspand of het milieuvriendelijker maken van uw processen. U komt hiervoor in aanmerking bij een duurzame investering vanaf € 20.000,- in uw eigen bedrijfspand of proces(sen).

 • Maximale subsidieopbrengst
 • Verlaging van de investeringskosten door een financiële impuls
 • U weet vooraf waar u aan toe bent. Géén teleurstelling achteraf
Ook als geen klant bent
€0,-
No cure no pay

Wat is het?

Een ervaren adviseur bekijkt of u recht heeft op subsidie. Op het gebied van duurzaamheid bestaan een aantal subsidies. De Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA/VAMIL) zijn het bekendst. Beiden richten zich op zakelijke investeringen voor energiebesparing en milieuvriendelijke bedrijfsprocessen. De EIA en MIA bieden een extra investeringsaftrek. Dit houdt in dat u een extra bedrag mag afschrijven naast de daadwerkelijke investeringsaftrek. En daarmee beperkt u uw fiscale winst en dus uw afdracht van vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting als u een eenmanszaak of VOF-zaak bent.

U komt in aanmerking voor subsidie als:

 • U heeft alleen recht op een subsidie als uw zaak winst maakt. U loopt hiermee vooruit op regelgeving die straks gaat komen vanuit Europa en Nederland. Zoals de verplichting voor een energie label C voor bedrijven. Speel daar nu alvast op in. Dan vist u straks niet achter het net. Investeer in uw bedrijf zodat u relevant en toekomstbestendig blijft.
 • Bij een minimale duurzame investering van € 20.000,-.
 • Voor ondernemers met een eigen bedrijfspand.

Welke investeringen tellen mee?

 • Zonnepanelen
 • Warmtepompen
 • Isolatie bij renovatie
 • Laadpalen/oplaadpunten
 • Energie efficiënte melkkoeling
 • Stoomdroger
 • Warmtewisselaar
 • HR elektromotoren
 • Energiezuinige keukenapparatuur
 • Hydrodynamische ankers

Waarom is investeren in duurzaamheid zinvol?

Duurzame investeringen zijn meestal duurder dan normale oplossingen. Deze kosten kunt u niet zomaar doorberekenen aan uw klant. De overheid komt u dan in sommige gevallen tegemoet door subsidies uit te keren om op die manier verduurzaming binnen het bedrijfsleven te stimuleren. Het goed aanvragen van een subsidieregeling is een tijdsintensieve klus. Het moet namelijk een volledige en duidelijke subsidieaanvraag zijn om kans te maken. De specialisten van Hezelburcht hebben de juiste technische kennis en ervaring om hierbij te begeleiden. Ze nemen de complete subsidieaanvraag voor u uit handen. Dat bespaart u veel tijd die u aan uw bedrijf kunt besteden.   

Hoe werkt het

Wij kiezen voor Hezelburcht

Al 25 jaar biedt Hezelburcht ondersteuning aan ondernemers bij het aanvragen van subsidies. Zodat bedrijven hun duurzame, maatschappelijk en innovatieve ambities kunnen waarmaken. Met hun ruime kennis van subsidies helpen ze organisaties in de volle breedte. Op zowel regionaal als Europees niveau ondersteunen zij projecten van kleine en grote bedrijven en overheidsinstanties. Dit doen ze al 25 jaar! Ambities waarmaken: dat is wat Hezelburcht drijft. Bij Hezelburcht werken ongeveer 100 specialisten vanuit vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Nijmegen en de vestiging in Brussel.

Veelgestelde vragen

De subsidieaanvraag vindt plaats op basis van no cure no pay: u betaalt pas als de subsidieaanvraag is toegewezen. U betaalt dan 15% van het ontvangen bedrag als kosten. 
Ja, Hezelburcht is niet verbonden aan een overheidsinstelling of instantie en is uitsluitend actief als dienstverlener. Ze verstrekt zelf geen subsidiegelden.
Nee, subsidie is een tegemoetkoming in (extra) kosten die gemaakt worden. Het is geen alternatief voor omzet. Subsidie is geen doel, maar een middel om uw ambitie waar te maken. 

Ja, Hezelburcht helpt u van begin tot eind bij het subsidietraject.

 1. Het bekijken van de mogelijkheden.
 2. Het indienen van de aanvraag.
 3. De verantwoording van de subsidie.

Wat is de Ondernemerswinkel?

De Ondernemerswinkel is een platform met zakelijke diensten en oplossingen. Voor situaties en vragen waar u in uw dagelijks werk tegen aanloopt en wat hulp bij kunt gebruiken. Van professionele en betrouw­bare partners. U betaalt achteraf. U hoeft nog geen klant bij ons te zijn.

Centraal Beheer-kwaliteit

Wij kozen alvast uitstekende leveranciers voor u uit de markt. Dan heeft u daar geen omkijken naar. 

Altijd een oplossing

Niet tevreden? En komt u er met de leverancier niet uit? Dan bemiddelen wij. En helpen we zoeken naar een oplossing waarmee u tevreden bent. 

Binnen 1 werkdag contact

U heeft een situatie die u zo snel mogelijk wilt afronden. Na uw bestelling neemt de leverancier binnen één werkdag contact met u op.

Misschien ook wat voor u:

Subsidiescan projecten

Soms komt een project in aanmerking voor subsidies. Bijvoorbeeld als u wilt internationaliseren of bezig bent met innovatie. Met de subsidiescan voor projecten weet u zeker dat u alle kansen helder in beeld heeft. Een ervaren subsidieadviseur brengt de mogelijkheden in kaart.

Een sedumdak

Duurzaam ondernemen is belangrijk voor onze planeet. Een groen dak of sedumdak op uw bedrijfspand helpt daaraan mee. Het koelt en isoleert het gebouw en zorgt ervoor dat uw dak langer meegaat.

Subsidiescan bedrijven

Wilt u weten voor welke subsidies uw bedrijf in aanmerking komt? Een ervaren subsidieadviseur helpt u met een subsidieanalyse. U ontvangt een duidelijk én leesbaar rapport. Zo weet u zeker dat u alle kansen helder in beeld heeft.