Bedrijf gestart ondernemer

U bent een bedrijf gestart

Na de KVK-inschrijving bent u klaar voor de volgende stap: uw bedrijf presenteren aan de buitenwereld. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?

Maak van uw bedrijf een professionele organisatie

Een nette administratie, facturatie en algemene voorwaarden zorgen dat u op een verantwoorde, professionele manier kunt ondernemen. Bekijk hieronder ons stappenplan om uw bedrijf te professionaliseren:
Met algemene voorwaarden verkleint u ondernemersrisico’s. In de voorwaarden neemt u alle rechten en plichten op die u en uw klant hebben. Uw klant weet dan precies onder welke voorwaarden u levert, betaalt, verkoopt of inkoopt.
Lees verder
Overeenkomsten en contracten zijn er om u te beschermen. Stelt u deze zelf op? Dan loopt u het risico dat u onderdelen mist. De gevolgen kunnen klein of groot zijn. Van vervelende discussies met opdrachtgevers tot rechtszaken over aansprakelijkheid.
Ga naar contracten opstellen
Bij een eigen bedrijf hoort een serieuze administratie. Of u nu een eenmanszaak bent of een bv hebt opgericht. Het bijhouden en bewaren van een goede administratie is wettelijk verplicht. Het levert u ook veel voordeel op bij uw belastingaangifte.
Bekijk administratietips
Zodra u uw eerste opdracht voor uw allereerste klant hebt volbracht, mag u uw eerste factuur gaan sturen.
Lees meer
Om aan klanten te komen is het belangrijk om te netwerken. Laat weten dat uw onderneming er is, en vertel mensen wat u te bieden heeft. Dat kunt u op veel manieren doen. Bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan een vakbeurs of event. Ook familie, vrienden of kennissen kunnen een waardevol netwerk vormen.
Alles over netwerken

Verzekeringen en diensten voor starters:

Aansprakelijkheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En u bent niet automatisch verzekerd voor schade. Een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering biedt uitkomst. Hiermee verzekert u de schade die door u wordt veroorzaakt.

Rechtsbijstand

Stel u heeft een conflict met een leve­ran­cier. Of uw klant betaalt de factuur niet. Dan is het fijn dat u kunt terug­vallen op onze juridisch specia­listen.

Algemene voorwaarden opstellen

Als ondernemer zijn uw eigen algemene voorwaarden en leveringsvoorwaarden erg belangrijk. Laat uw voorwaarden beoordelen. Een jurist controleert ze en geeft advies waar het beter kan.

Wat als u of uw werknemer schade veroorzaakt bij een klant?

"Dan bent u daarvoor zakelijk aansprakelijk. Ook als u een product levert dat niet in orde is. En stel dat een medewerker tijdens werktijd een been breekt? Dan betaalt u daar de rekening voor. Met de bedrijfs­aansprake­lijkheids­verzekering bent u tegen deze risico's verzekerd. Daarom is de bedrijfs­aansprake­lijkheids­verzekering onmisbaar voor zzp'ers en ondernemers."
Tessa Reuvekamp - Specialist Ondernemersdesk
Aansprakelijkheidsverzekering

Online cursus: Succesvol Ondernemen in 3 stappen

Gratis online cursus Succesvol Ondernemen

Wilt u uw omzet verhogen? Een goed werkende boekhouding? En uw persoonlijke doelen goed in kaart hebben gebracht? Aranka deelt met u haar systemen en strategieën die het voor haar mogelijk gemaakt hebben om haar bedrijf in 6 maanden tijd te verdubbelen. En Centraal Beheer helpt met de kennis over financiële oplossingen en verzekeringen voor ondernemers. Klaar voor de start?

Online cursus succesvol ondernemen