Ondernemer starten

Ik ga starten

Start goed voorbereid uw bedrijf. Van bedrijfsplan tot zakelijke verzekeringen... Weet u wat u moet regelen?

Check verzekeringen

Stappenplan bedrijf starten 

Er komt veel kijken bij de start van uw bedrijf. Het ‘Stappenplan eigen bedrijf starten’ helpt u bij de 1e stappen. Van bedrijfsplan tot zakelijke verzekeringen.
Het schrijven van een bedrijfsplan of ondernemingsplan is een kans om uw ideeën in een plan van aanpak om te zetten. U brengt in kaart welke kans van slagen uw idee heeft en welke bedreigingen er kunnen zijn. Het ondernemersplan helpt u om te focussen en beslissingen te nemen over uw eigen bedrijf. Het plan helpt u ook om eventuele financiers te overtuigen van uw idee.
Meer over ondernemingsplan
Het kiezen van een goede bedrijfsnaam voor uw eigen onderneming is erg belangrijk. Maar hoe kiest u als startende ondernemer nu een goede naam?
Bekijk stappenplan bedrijfsnaam
Dit zijn de 4 populairste rechtsvormen: eenmanszaak, Vennootschap onder firma (vof), Maatschap en Besloten Vennootschap (bv). De rechtsvorm bepaalt onder meer uw btw-verplichtingen en de aansprakelijkheid voor schulden.
Lees verder
Als startende ondernemer schrijft u zich in bij de Kamer van Koophandel (KvK). Heeft u dat gedaan, dan weet de Belastingdienst direct dat u als zelfstandig ondernemer werkt. Hier hoeft u niets voor te doen. Het openen van een zakelijke rekening op naam van uw bedrijf moet u wel zelf doen. Dit is niet verplicht, maar wel handig voor de administratie of de boekhouder.
Alles over KvK
Bij het starten van een eigen bedrijf loopt u risico’s. Tegen deze risico’s kunt u zich verzekeren. Bijvoorbeeld met een aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandsverzekering. Wilt u weten welke risico’s u loopt met uw eigen bedrijf en hoe u zich als startende ondernemer kunt verzekeren? Wij helpen u op weg.
Bekijk verzekeringen

Hoe weet ik welke oplossing bij mijn situatie past?

"Als u een bedrijf gaat starten is het goed om na te denken welke risico's u loopt op aansprakelijkheid en rechtsbijstand. U bent misschien hiervoor privé verzekerd, maar deze verzekeringen dekken niet uw zakelijke risico's. Afhankelijk van uw type bedrijf komen daar nog andere overwegingen bij. Bijvoorbeeld als u voorraad, machines of een eigen gebouw hebt. Of als u uw eerste medewerkers aanneemt. U kunt een beeldbelafspraak met ons maken om uw situatie te bespreken. We helpen u graag verder."

Tessa Centraal Beheer

Bekijk de video waarom u zakelijke verzekeringen nodig heeft. Wilt u weten wat voor u van toepassing is? Onze specialisten zitten elke werkdag van 8:00 tot 17:30 uur voor u klaar.

Plan een beeldbelafspraak