Ondernemer starten

U wilt starten

U wilt als zzp’er helemaal zelf uw eigen (web)winkel runnen of, u droomt van een BV met personeel. Wat u ook wilt ondernemen, het starten van een eigen bedrijf begint hier.

Stappenplan bedrijf starten 

Er komt veel kijken bij het oprichten van uw eigen bedrijf. Daarom heeft Centraal Beheer de ‘Stappenplan eigen bedrijf starten’ gemaakt.
Het schrijven van een ondernemingsplan is een kans om uw ideeën in een plan van aanpak om te zetten. U brengt in kaart welke kans van slagen uw idee heeft en welke bedreigingen er kunnen zijn. Het ondernemersplan helpt u om te focussen en beslissingen te nemen over uw eigen bedrijf. Het plan helpt u ook om eventuele financiers te overtuigen van uw idee.
Meer over ondernemingsplan
Het kiezen van een goede bedrijfsnaam voor uw eigen onderneming is erg belangrijk. Maar hoe kiest u als startende ondernemer nu een goede naam?
Bekijk stappenplan bedrijfsnaam
Dit zijn de 4 populairste rechtsvormen: eenmanszaak, Vennootschap onder firma (vof), Maatschap en Besloten Vennootschap (bv). De rechtsvorm bepaalt onder meer uw btw-verplichtingen en de aansprakelijkheid voor schulden.
Lees verder
Als startende ondernemer schrijft u zich in bij de Kamer van Koophandel (KvK). Heeft u dat gedaan, dan weet de Belastingdienst direct dat u als zelfstandig ondernemer werkt. Hier hoeft u niets voor te doen. Het openen van een zakelijke rekening op naam van uw bedrijf moet u wel zelf doen. Dit is niet verplicht, maar wel handig voor de administratie of de boekhouder.
Alles over KvK
Bij het starten van een eigen bedrijf loopt u risico’s. Tegen deze risico’s kunt u zich verzekeren. Bijvoorbeeld met een aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandsverzekering. Wilt u weten welke risico’s u loopt met uw eigen bedrijf en hoe u zich als startende ondernemer kunt verzekeren? Wij helpen u op weg.
Bekijk verzekeringen

Hoe weet ik welke oplossing bij mijn situatie past?

"Als u een bedrijf gaat starten is het goed om na te denken welke risico's u loopt op aansprakelijkheid en rechtsbijstand. U bent misschien hiervoor privé verzekerd, maar deze verzekeringen dekken niet uw zakelijke risico's. Afhankelijk van uw type bedrijf komen daar nog andere overwegingen bij. Bijvoorbeeld als u voorraad, machines of een eigen gebouw hebt. Of als u uw eerste medewerkers aanneemt. U kunt een beeldbelafspraak met ons maken om uw situatie te bespreken. We helpen u graag verder."
Tessa Reuvekamp - Specialist Ondernemersdesk 

Tessa Centraal Beheer

Bekijk de video waarom u zakelijke verzekeringen nodig heeft. Wilt u weten wat voor u van toepassing is? Onze specialisten zitten elke werkdag van 8:00 tot 17:30 uur voor u klaar.

Plan een beeldbelafspraak

Online cursus: Succesvol Ondernemen in 3 stappen

Gratis online cursus Succesvol Ondernemen

Wilt u uw omzet verhogen? Een goed werkende boekhouding? En uw persoonlijke doelen goed in kaart hebben gebracht? Aranka deelt met u haar systemen en strategieën die het voor haar mogelijk gemaakt hebben om haar bedrijf in 6 maanden tijd te verdubbelen. En Centraal Beheer helpt met de kennis over financiële oplossingen en verzekeringen voor ondernemers. Klaar voor de start?

Online cursus succesvol ondernemen