Overlijdens­risico­verzekering als u kinderen krijgt

Financiële zekerheid voor uw gezin

Een overlijdens­risico­verzekering is nuttig voor wie een gezin heeft of wil starten. Met een overlijdens­risico­verzekering krijgen nabestaanden een bedrag waarmee zij het inkomen van een partner tijdelijk kunnen opvangen. Gezinnen hebben vaak hogere uitgaven. Daarom is het slim om te bedenken wat er nodig is om het gezin financieel door te laten gaan na overlijden van een partner. Een overlijdens­risico­verzekering kan daarbij helpen.

De uitgaven van een gezin

Wonen
Een gezin geeft geld uit aan een plek om te wonen. Vaak is een overlijdens­risico­verzekering gekoppeld aan een hypotheek, maar ook als u een huurhuis hebt, is het nuttig om een overlijdens­risico­verzekering af te sluiten. Naast de kosten voor wonen, maakt u als gezin kosten voor water, gas, licht, verzekeringen.

School en opvang
Denk bij kinderen ook aan de kosten voor school en kinderopvang. En wat verder in de toekomst: wat kost het als uw kind gaat studeren?

Overige uitgaven
De grootste kostenposten zijn wonen en school. Maar uw kinderen gaan bijvoorbeeld ook sporten, of zitten op muziekles. En op vakantie gaan kost ook geld.

Een bedrag als de alimentatie stopt door overlijden
De betaling van alimentatie stopt als de persoon die de alimentatie betaalt overlijdt. Ook voor deze situaties kunt u een overlijdens­risico­verzekering afsluiten. De achterblijvende ouder en de kinderen ontvangen dan een bedrag. En kunnen daarmee de vaste lasten betalen als de alimentatie wegvalt.

Bereken hoeveel u nodig heeft wanneer een van beide partners overlijdt

Kijk daarbij niet alleen naar de kosten die u nu heeft, maar denk ook aan kosten die u over een paar jaar zult hebben, zoals kosten om de kinderen te laten studeren.

De keuzes bij een overlijdens­risico­verzekering

Bij het afsluiten van een overlijdens­risico­verzekering maakt u verschillende keuzes.

  1. De hoogte van het te verzekeren bedrag
  2. De looptijd van de verzekering (bijvoorbeeld tot uw kinderen het huis uit zijn)
  3. De vorm van de verzekering (een vast bedrag of een dalend bedrag)

Kruislings verzekeren

Bij Centraal Beheer sluit u een Overlijdens­risico­verzekering altijd voor 1 persoon. Bij kruislings verzekeren sluit u een verzekering af op het leven van iemand anders, bijvoorbeeld uw partner. En die ander sluit een verzekering op uw leven af. De uitkering van de verzekering gaat naar de persoon die verzekering afsloot. Die noemen we ‘begunstigde’.