Doorlopende Reisverzekering

Lekker op vakantie

 • U kunt ook gevaarlijke sporten meeverzekeren, zoals duiken
 • Onze alarmcentrale is 24/7 bereikbaar
 • Ook verzekerd voor reizen naar oranje gebieden
Binnen 1 minuut berekend
Foto stel met koffers

Goed voorbereid op reis

Geannuleerde vluchten, tekort aan huurauto’s en weinig personeel in ziekenhuizen. Waar moet u deze zomer rekening mee houden? 

Met onze Doorlopende Reisverzekering kunt u onbezorgd genieten van uw welverdiende vakantie of weekendje weg. U bent verzekerd van hulp en voor onverwachte kosten op reis. Onze Doorlopende Reisverzekering is flexibel en stelt u zelf samen. U kiest het aantal personen dat u wilt verzekeren. En u kunt uw bagage eenvoudig meeverzekeren. Of een Annulerings­verzekering afsluiten.

U heeft invloed op de premie van uw Doorlopende Reisverzekering

 • U kunt kiezen voor Europadekking of Werelddekking.
 • U verzekert wintersport mee als u wilt.
 • U bent het hele jaar verzekerd. Gaat u nooit langer dan 60 dagen achter elkaar op vakantie? Dan betaalt u minder premie.

Corona: wat is verzekerd? 

Door corona is het een stuk ingewikkelder geworden om een vakantie te plannen. Daarom zetten we graag voor u op een rij hoe u met onze Doorlopende Reisverzekering verzekerd bent. 

Corona en onze Doorlopende Reisverzekering

 • U bent verzekerd in landen met kleurcodes groen, geel of oranje.
 • Krijgt u corona op reis waardoor u te ziek bent om er nog van te genieten of verder te reizen? Dan zijn de extra kosten die u maakt om naar huis te komen verzekerd.
 • Bent u op reis en wordt een dierbare in Nederland door corona ernstig ziek? Dan kunt u uw reis afbreken en eerder terugkomen. De extra kosten die u maakt om naar huis te komen zijn verzekerd.
 • Moet u of 1 van uw reisgenoten in quarantaine? Dan zijn uw extra reis- en verblijfkosten verzekerd.
 • Krijgt u corona op uw vakantiebestemming? Dan zijn de extra zorgkosten verzekerd via de dekking Medische kosten op reis.

Heeft u ook een Annuleringsverzekering?

 • Dan vergoeden wij de annuleringskosten als u vlak voor vertrek corona krijgt (we vragen hiervoor een PCR testbewijs).
 • Wij vergoeden ook de annuleringskosten als een dierbare ernstig ziek wordt, waardoor u niet op vakantie kunt gaan.
 • Moet u halverwege uw reis terug naar huis omdat u corona kreeg? Dan krijgt u een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.
Heeft u nog vragen over onze Reisverzekering of Annuleringsverzekering door het coronavirus? Wij zetten de meest gestelde vragen voor u op een rij.

Verzekerd in de basis Doorlopende Reisverzekering

Met onze Doorlopende Reisverzekering bent u standaard verzekerd van hulp en voor onverwachte kosten op reis. Bijvoorbeeld bij ziekte, een ongeluk of overlijden. De basis van de Doorlopende Reisverzekering is Personenhulp op reis.

Verzekerd

 • Uw terugreis bij ziekte of een ernstig ongeluk. Of als een dierbare overlijdt.
 • Reiskosten en verblijfkosten voor medereizigers die u verzorgen.
 • Kosten als uw hulphond of geleidehond overlijdt, ziek wordt of een ongeluk krijgt.
 • Kosten als u onverwachts wordt opgeroepen voor een donororgaan.
 • Telefoonkosten en internetkosten voor contact met ons of onze alarmcentrale.
 • Extra terugreiskosten of verblijfkosten door natuurgeweld.
 • Kosten voor het toesturen van noodzakelijke medicijnen.
 • Schade tijdens een reis naar een gebied met kleurcode groen, geel en oranje.
 • Extra reis- en verblijfskosten als u op uw vakantiebestemming in quarantaine moet, omdat u of 1 van uw reisgenoten corona krijgt.

Niet verzekerd

 • U heeft ernstige schuld aan de schade of u pleegt een misdrijf.
 • U reist naar een gebied met kleurcode rood. Bent u al in het gebied op het moment dat de kleurcode rood wordt? Dan bent u wel verzekerd maar moet u zo snel mogelijk vertrekken.
 • U doet mee aan een snelheidswedstrijd.
 • U doet mee aan een vechtsport of vechtpartij.
 • U gaat op winter- of onderwatersport. Dit kunt u apart meeverzekeren.
In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Doorlopende Reisverzekering. Met het informatiedocument kunt u onze Doorlopende Reisverzekering makkelijk vergelijken. 

Dit kunt u ook verzekeren

Wij betalen u bij schade, verlies of diefstal van uw bagage. Bijvoorbeeld kleding, reisdocumenten en geld. U kiest zelf het bedrag dat u wilt verzekeren. Bekijk welk bedrag wij u betalen bij schade aan uw bagage.
Naar Bagage op reis
Stel, u bent op vakantie in het buitenland. En u moet met spoed naar de dokter of het ziekenhuis. U krijgt van uw zorgverzekering maximaal het bedrag dat de behandeling in Nederland kost.
Naar Medische kosten
Kunt u onverwacht niet op reis of moet u eerder terug door een ernstige gebeurtenis? Dan is het fijn als u verzekerd bent tegen de financiële gevolgen. U kiest zelf het reisbedrag dat u verzekert.
Naar Annuleringsverzekering
Door de chiptekorten en de gevolgen van de coronacrisis zijn er in vakantielanden minder huurauto’s beschikbaar. Het kan voorkomen dat u langer dan gebruikelijk moet wachten op vervangend vervoer. In sommige gevallen zal er gekeken worden naar een alternatief.
Naar Vervangend vervoer
Pech op vakantie is heel vervelend. Met Pechhulp op reis krijgt u hulp en bent u snel weer op weg.
Naar Pechhulp op reis
Krijgt u een ongeluk en raakt u daarbij blijvend invalide? U bent verzekerd van een uitkering. Overlijdt u door een ongeval op reis? Dan krijgen uw nabestaanden een uitkering. Wij betalen bij invaliditeit of overlijden.
Naar Uitkering bij ongeval op reis
Gaat u op wintersport? Of doet u aan onderwatersport? U kunt uw Doorlopende Reisverzekering uitbreiden met Winter- en onderwatersport. Alles wat u verzekert in de Doorlopende Reisverzekering geldt dan ook voor wintersport en onderwatersport. Zo kunt u met een veilig gevoel skiën of duiken.
Naar Winter- en onderwatersport
U kunt uw Doorlopende Reisverzekering uitbreiden met de keuze Zakenreis. U bent dan verzekerd tijdens uw zakenreizen. Alles wat u verder verzekert in uw Doorlopende Reisverzekering geldt ook tijdens uw zakenreizen.
Naar Zakenreis

Tips en inspiratie uit ons magazine

Stel met kaart

Medische kosten op vakantie

Lees de handige tips van onze reisexperts. Dan gaat u goed verzekerd op reis. En voorkomt u dat u achteraf moet bijbetalen. 

Auto vakantie

Help! Welke reisverzekering heb ik nodig?

De vakantie voorpret. Wat houd ik er van! Ik bestel vaak een aantal weken voor vertrek een Lonely Planet van mijn vakantiebestemming. En ik check natuurlijk de hotspots! Naast de leuke voorbereidingen zijn er ook wat verplichte zaken te regelen. Zoals het checken of afsluiten van de reisverzekering.

Veilig op weg

Veilig op weg bij tropische hitte

Met temperaturen boven de 30 graden is het tropisch warm. Heerlijk als u op het strand ligt. Maar wat als u de weg op moet? Een file inrijden bij tropische hitte is de nachtmerrie van vrijwel iedere bestuurder. Zeker als uw auto geen airco heeft.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Doorlopende Reisverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Doorlopende Reisverzekering ook inMijn Centraal Beheer.

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Doorlopende Reisverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Doorlopende Reisverzekering vergelijken.

Bekijk informatiedocument
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.