Inzittenden-vergroend

Inzittendenverzekering auto

Voor uzelf en uw passagiers

 • Het maakt niet uit wie schuld heeft
 • Bij letselschade bent u ruim verzekerd: tot € 1.000.000,-
 • We vergoeden bagage tot € 5.000,-

Alle mensen die met u meerijden zijn verzekerd als u een ongeluk krijgt

U zit niet altijd alleen in de auto. Misschien brengt u de kinderen naar de sportvereniging. Of gaat u met vrienden op pad. Veroorzaakt u met de auto schade aan iemand anders? Met de verplichte WA-verzekering bent u hiervoor verzekerd. Maar het is fijn als u een extra verzekering heeft voor uw meerijders.

Ook voor schade aan uzelf en uw spullen

Natuurlijk bent u zelf ook verzekerd. En dat maakt nogal een verschil als u schuldig bent aan een ongeluk. Want zonder die verzekering is er niemand die uw schade vergoedt. Is uw kleding, bril of laptop beschadigd? Met onze Inzittendenverzekering bent u hiervoor verzekerd. Wij betalen de schade dan voor u.

Maar ook de schade die uw ziektekostenverzekering niet betaalt

Kunt u of een van de personen die met u meerijdt door het ongeluk niet meer (volledig) werken? Dan betalen wij een vergoeding voor wat u of uw passagiers niet meer kunnen verdienen door die beperking/handicap.

Bent u of is iemand anders gewond geraakt?

Dan is het belangrijk dat de persoon met letsel de best mogelijke hulp krijgt. Wij snappen dat een ongeluk heel ingrijpend is en invloed heeft op het normale leven. Wij hebben een speciale afdeling die mensen met letsel helpt met hulp en vergoedingen om hun leven weer op te pakken. Onze collega’s van Achmea Personenschade nemen contact op met de persoon die gewond is geraakt. Of met de nabestaanden, als het gaat om overlijden.

Contact zoeken na een verkeersongeluk

Een verkeersongeluk is ingrijpend voor alle partijen. Erover praten kan helpen bij de verwerking van het ongeluk. Misschien wilt u weten hoe het nu met de ander is. Of wilt u vertellen hoe erg u het vindt. Dit persoonlijke gebaar heeft geen juridische gevolgen. Maar het is niet makkelijk. Wij helpen u graag.

Perspectief Herstelbemiddeling kan u helpen als u contact zoekt na een verkeersongeluk. Zij geven professionele hulp aan beide partijen. De diensten van deze stichting zijn gratis.

Bent u op zoek naar lotgenoten? Lees dan meer op contacthelpt.nl. Dat is een platform voor betrokkenen bij een verkeersongeval. U vindt er praktische tips en ervaringen van lotgenoten.

Verzekerd in onze Inzittendenverzekering

Verzekerd

 • Bij schade aan personen in en om het motorrijtuig betalen wij tot € 1.000.000,- als die nergens anders is verzekerd.
 • Bij schade aan spullen betalen wij tot € 5.000,-.
 • Wij betalen 75% van het schadebedrag als u of de andere inzittende(n) geen gordel droeg(en).
 • Een vergoeding voor wat u niet meer kunt verdienen omdat u niet meer (volledig) kunt werken als gevolg van het ongeluk.

Niet verzekerd

 • Schade aan accessoires van de auto.
 • Als het ongeluk met opzet is veroorzaakt.
 • Schade door gebruik van alcohol, drugs, medicijnen of andere bedwelmende stoffen.
 • Als de bestuurder geen (geldig) rijbewijs had.
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Inzittendenverzekering. Bekijk ook onze Algemene voorwaarden. Met het informatiedocument kunt u onze Inzittendenverzekering makkelijk vergelijken.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Autoverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Autoverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Formulier(en)

Overig

Informatiedocument

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.