Lab55, het innovatielab van Centraal Beheer

Samen innoveren

Met kennis en frisse ideeën

LAB55

Het innovatielab van Centraal beheer

Bij Lab55 draait alles om innovatie en vernieuwing. Want de ontwikkelingen gaan razendsnel! Daarom willen wij steeds innoveren. Lab55 verbindt de binnen- en buitenwereld aan elkaar. Wij geloven in open innovatie en werken daarom veel samen met startups, andere corporates, studenten en lokale ondernemers.

  • Flexwerkplekken en kantoorfaciliteiten
  • Kennis delen en samen innoveren
  • Koffie, fruit, wifi en voldoende parkeergelegenheid zonder extra kosten

Samen met Lab55 de toekomst creëren?

Wij sparren graag met creatievelingen en mensen met lef

Grote opkomst op eerste Sustainable Insurance event in Blue City in Rotterdam

Lab55 van Centraal Beheer organiseerde op 27 juni samen met de NN Groep en Vivat het eerste Sustainable Insurance event in Blue City in Rotterdam. Het thema was de circulaire economie. Collega’s van alle 3 de verzekeraars kwamen bijeen om te horen wat de mogelijkheden van de circulaire economie zijn voor onze branche.

Circulaire economie is meer dan hergebruik van afval

Better Future Company en SuperUse inspireerden de aanwezigen om tot ideeën te komen hoe de verzekeringsbranche kan bijdragen aan de circulaire economie. Better Future Company is gespecialiseerd in het ontwerpen van circulaire producten en systemen en SuperUse onderzoekt, de 3 verzekeraars meededen aan de Circular Challenge presenteerden hun idee. Zij lieten zien welke waarde je kan creëren uit een autowrak.

Genoeg ideeën om de volgende stap te maken

Nadat de aanwezigen inspiratie hadden opgedaan, gingen ze zelf aan de slag in 2 workshops. Daar kwamen verrassende ideeën uit zoals een groene uitvaartverzekering, de eigen munttuin op het dak van een kantoorpand en een refurbished verzekering. De organisatie neemt al deze ideeën in beraad en onderzoekt welke vervolgstappen ze kan nemen.

Sustainable Insurance is een feit. Je gaat er zeker meer van horen!

Kijk hier naar de impressie van het eerste Sustainable Insurance event.

Heb je vragen?

Stuur dan een e-mail naar lab55@achmea.nl.

Zoofy de grote winnaar

Van het startup pitch-event Innovatieve woondiensten

Op donderdag 14 juni vond het tweede pitch-event plaats van dit jaar. In een vol Lab55 pitchten 4 startups in slechts 5 minuten enthousiast hun dienst voor een kritische dragons den. Deze bestond uit Marteyn Roose, Directeur Centraal Beheer Particulieren, Frank Josten, Teammanager Enterprise Informatie Management, Innovatie & Experience Center en Dick Koopmans CEO Homies.

En de winnaar is…

De deelnemers waren Zoofy , Tippiq, Swipeguide, Solease en MyCleanCity. De dragons den koos unaniem voor Zoofy. Uit handen van de dragons den ontving Zoofy een lunch met onze collega’s om kennis uit te wisselen en de mogelijkheden te bespreken voor een eventuele samenwerking. Het resultaat: de Klushulp van Centraal Beheer. Centraal Beheer en Zoofy werken samen om zoveel mogelijk mensen te helpen hun klussen in en het huis snel en goed te laten uitvoeren door vakmannen.

De innovaties van LAB55

Een aantal samenwerkingen onder de aandacht

Contact met LAB55

Neem contact met ons op

Loop gerust binnen!

Laan van Malkenschoten 20
7333 NP Apeldoorn

Stuur een email

Stuur ons een e-mail.

Boek via Seats2meet

Reserveer direct een werkplek.