Stel checkt op laptop hun financiën

Laat geen zorgen na

U heeft alles goed verzekerd: uw huis, uw auto, uw inkomen. Maar heeft u er al eens aan gedacht om uw leven te verzekeren? Zodat uw nabestaanden niet met financiële zorgen achterblijven als u er niet meer bent?

Archief 13 okt 2017 2 minuten

Laat geen schulden na

Check uw financiële verplichtingen en regel een overlijdensrisicoverzekering waarmee uw nabestaanden kosten kunnen (blijven) betalen. Stel dat blijkt dat uw kosten of schulden voor uw nabestaanden niet te betalen zijn. Dan kan dat nare gevolgen hebben. Denk aan die lening voor uw auto, of kinderalimentatie.

Zorg voor uw gezin

Wie begrijpt wat uw kinderen nodig hebben? Regel een voogd. En ook een plek waar uw huisdieren welkom zijn.

Deel informatie

Waar liggen de papieren van uw verzekeringen, contracten, koopaktes en uw testament? Is alles netjes opgeruimd en terug te vinden? Welke abonnementen en lidmaatschappen heeft u? Zorg dat uw nabestaanden niet eindeloos hoeven te zoeken naar deze informatie. Maak nu alvast een document met gegevens en wachtwoorden. En deel dat met iemand die u vertrouwt.

Schenk bij leven

U kunt nu alvast schenkingen doen. Dit kan ook op papier. Zo vermindert u het kapitaal waar nabestaanden straks erfbelasting over moeten betalen. En genieten u én uw nabestaanden nu al van uw vermogen.

Ja of nee?

Misschien bent u orgaandonor, om zo na uw dood anderen te helpen. Vergeet dan niet om uw familie hiervan op de hoogte te stellen. Op die manier komen zij niet voor verrassingen te staan.