Onderweg
Onderweg

Tips bij een aanrijding

Een aanrijding met uw auto. Het is gebeurd voordat u er erg in heeft. U zag die auto van rechts niet aankomen. Of de auto naast u stond bij het inparkeren toch iets dichterbij dan u dacht. En soms is een andere bestuurder de schuldige. Wat moet u doen bij een aanrijding?

  • 21 jun 2017
  • 2 minuten
  • 0

Ga op een veilige plek staan

Parkeer uw auto zo veilig mogelijk. Spreek met de bestuurder van de andere auto af om even naar een parkeerplaats in de buurt te gaan. Lukt het niet om met uw auto te rijden? Zet 'm dan zoveel mogelijk langs de kant van de weg. Zet de knipperlichten aan en plaats een gevarendriehoek op ongeveer 30 meter van uw auto.

Noteer gegevens van getuigen

Zijn er andere mensen die de aanrijding hebben gezien? Noteer dan hun naam, adres, telefoonnummer of e-mailadres. Misschien heeft u hen nodig als getuigen. Mensen die bij u of bij de andere bestuurder in de auto zitten, mogen ook getuigen.

Maak foto's van de situatie

Foto's zeggen soms meer dan een omschrijving. En u heeft bewijs van de schade. Daarom is het handig als u foto’s maakt. Maak ook direct foto’s voordat u uw auto verplaatst. U kunt de foto's meesturen met de schademelding. Uw verzekeraar ziet dan duidelijk wat de schade is.

Vul samen een schadeformulier in

Meld altijd samen met de andere bestuurder de aanrijding. Dit kan heel eenvoudig via de app of website van mobielschademelden.nl. Meldt u de aanrijding liever op papier? Gebruik dan het Europees Schadeformulier van het Verbond van Verzekeraars. Let erop dat u en de andere bestuurder het formulier ondertekenen!

Schade melden

Bent u verzekerd bij Centraal Beheer? Dan kunt u op verschillende manieren snel en eenvoudig uw schade melden:

Laatste artikelen

Man controleert band

Bandenbewustzijn gaat met kleine stapjes vooruit

Lees meer
Verkeersboete Duitsland

Hoe zit het met verkeersboetes in Duitsland?

Lees meer

Op vakantie met de auto? Dit moet mee

Lees meer

Regel hulp

Kunt u niet meer verder rijden met uw auto? Vaak kan uw verzekeraar u helpen en een sleepauto regelen. Met de Autoverzekering van Centraal Beheer bent u verzekerd voor hulpverlening na een aanrijding.

De politie bellen

Bel de politie wel als er bijvoorbeeld iemand gewond is. Of 1 van de auto's een buitenlands kenteken heeft. Maar ook als iemand na het ongeval is doorgereden. Of als u denkt dat iemand gedronken heeft.