Botsing van 2 auto's

Wat is een aanschafwaarderegeling?

Een aanschafwaarderegeling voor uw auto. Wat is dit precies? En wat betekent het voor u?

Geld terugkrijgen na schade

Uw auto is total loss. Of uw auto wordt gestolen. Dan kunt u geld terugkrijgen. De eerste 3 jaar na aanschaf geldt de aanschafwaarderegeling bij WA+ Beperkt Casco en de Allrisk Autoverzekering. Maar hoe zit dat?

Aanschafwaarde terugkrijgen
De aanschafwaarde is het totale bedrag dat u betaalde toen u de auto kocht. De hoogte daarvan staat op de aankoopnota van de auto. Of op uw bankafschrift. Is uw auto total loss of gestolen? En kocht u uw auto nog geen 3 jaar geleden? Dan betalen we de aanschafprijs. Dit geldt niet als u meer dan € 50.000,- voor uw auto betaalde. Dan krijgt u de dagwaarde plus 10%.

Soms krijgt u dagwaarde terug
De dagwaarde is het bedrag dat uw auto waard was vlak voor schade of diefstal. Als de schade 3 jaar na aanschaf van de auto ontstaat, krijgt u de dagwaarde terug. Onze experts bepalen de dagwaarde.

Wanneer wordt uitgekeerd?

Meestal 20 dagen nadat u de diefstal of schade heeft gemeld. Die periode noemen we de wachttijd. In de tussentijd doen politie en een schade-expert onderzoek. Na die tijd kunt u weer een auto kopen. Dat is de bedoeling van de aanschafwaarderegeling.

Allrisk of WA+ beperkt casco?

Als de aanschafregeling na 3 jaar afloopt, kan het interessant zijn om eens te kijken naar uw verzekering. Of u uw auto Allrisk of WA+ beperkt Casco verzekert, hangt af van de dagwaarde. En van uw persoonlijke situatie. Is de dagwaarde niet meer zo hoog? En heeft u genoeg geld op uw rekening staan om zelf eventuele schade aan uw auto te betalen? Dan is een Allrisk misschien niet nodig.